Γιατί τα μπαρ πάνε για... σκι

Σημαντικές μπάρες του μάταιου τούτου κόσμου πιάνουν πόστο σε δημοφιλή χιονοδρομικά κέντρα και ski resorts, σε μια τάση που -αν μη τι άλλο- είναι cool.

Γιατί τα μπαρ πάνε για... σκι @tonykellyworld

Στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου, έγινε γνωστό πως το Bar Leone, το καλύτερο μπαρ του πλανήτη σύμφωνα με τον έγκριτο θεσμό των The World's 50 Best Bars -που πρόσφατα έκανε ντεμπούτο και στη Σανγκάη, μετά το Χονγκ Κονγκ- θα ανοίξει ένα pop up στο Σεντ Μόριτζ.

Πώς είναι να πίνεις στο Bar Leone, το καλύτερο μπαρ του κόσμου

Το Bar Leone στο Χονγκ Κονγκ, το καλύτερο μπαρ του κόσμου 4
© Victoria Chanw

Το Chalet Leone θα σερβίρει από τις 10 Φεβρουαρίου του 2026 έως τις 22 του ίδιου μήνα στο περίφημο ελβετικό φέρετρο, φέρνοντας κάτι από τη φιλοσοφία, τα ποτά και τα vibes του σε ένα εντελώς διαφορετικό τερέν. 

Λίγες ημέρες μετά, το Drinks International μας ενημέρωνε πως η Holly Graham, δημιουργός ενός άλλου περίφημου μπαρ της Ασίας, του Tokyo Confidential, θα ανοίξει ένα νέο σποτ που θα ειδικεύεται στην τεκίλα και την αγαύη στο ιαπωνικό θέρετρο σκι Niseko: Το Tepache, που μάλιστα θα πιάσει θέση δίπλα ακριβώς στο Niseko Confidential, ένα αδελφό μπαρ με το αντίστοιχο του Τόκιο, το οποίο έχει μάλιστα ανοίξει για τη δεύτερη σεζόν του, ήδη από τις 13 Δεκεμβρίου.

Στα δικά μας, το Holy Spirit, ένα από τα πιο δημοφιλή αθηναϊκά μπαρ της τελευταίας δεκαετίας είχε ανοίξει για δύο σεζόν στη Φτερόλακκα και το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού. Το Holy Spirit Chalet έκανε δύο πολύ δυνατές σεζόν αλλά, όπως μου λέει και ο δημιουργός του, Ξαβιέ Μισαηλίδης, το γεγονός πως δεν είχε αρκετό χιόνι τις επόμενες χρονιές, δε βοήθησε να συνεχιστεί περαιτέρω το project.

Και αυτή είναι μια πολύ σημαντική παράμετρος για την επιτυχία ενός top bar στο βουνό, καθώς η χιονόπτωση επηρεάζει την επισκεψιμότητα, τόσο για τα χιονοδρομικά κέντρα όσο και για τα shops-in-shop εντός αυτών. 

Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού

Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού

Τα ski bars δε μοιάζουν με τα συνηθισμένα μπαρ. Και ο λόγος είναι απλός: Είναι γεμάτα με κάτι που σπάνια βρίσκεις αλλού – σκιέρ. Οι σωστές επιλογές μοιάζουν σαν να φωτίζονται από μέσα. Έχουν μια ζεστασιά, μια λάμψη. Ίσως γιατί όλοι, μετά από μια γεμάτη μέρα στο βουνό, είναι απλώς πιο χαρούμενοι. Η διάθεση είναι ανάλαφρη, γιορτινή, σχεδόν συλλογική.

Ακόμη και εάν μιλάμε για ήδη γνωστά brands και ομάδας, η στο βουνό παρουσία τους δείχνει να διαθέτει κάτι παραπάνω. Ή πιο ορθά, κάτι διαφορετικό. Κατά πάσα πιθανότητα θα βρεις ντόπιους, προσιτές τιμές, αυθεντικότητα. Και φυσικά, τζάκια με ξύλα που τρίζουν. Ό,τι πρέπει δηλαδή για ένα ξεχωριστό après-ski.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Κάπως έτσι θα πίνουμε στα μπαρ τη νέα χρονιά

Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, οι προβλέψεις μας για το τι θα παίξει σε ποτήρια και μπάρες του μάταιου τούτου κόσμου, για τις επόμενες 365 ημέρες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
03/01/2026

Στα μπαρ της Αθήνας, την πρώτη ημέρα του 2026

Μερικές αφορμές festive εξόδο κατά την πρεμιέρα του νέου έτους.

Πρωτοχρονιά στην πιο παλιά παμπ της Αθήνας

Ρεβεγιόν με μπύρα και καλή παρέα στο Κόκκινο Λιοντάρι; Γιατί όχι.

Τα νέα μπαρ της Αθήνας που μας απασχόλησαν το 2025

Άνοιξαν μέσα στο έτος που μας αφήνει πολύ σύντομα και έχουν κάτι να μας πουν.

Η Στέγη έχει πια το δικό της μπαρ και είναι το Bar 107

Ένας νέος χώρος σε περιμένει πριν την παράσταση, μετά τη δουλειά, μετά την παράσταση, ακόμη και πριν πας σπίτι.

360° Pop-up: Το χριστουγεννιάτικο μπαρ του ΚΠΙΣΝ είναι και πάλι εδώ

Όπως κάθε Χριστούγεννα, το feelgood σποτ στο μητροπολιτικό πάρκο καταφθάνει, με γιορτινό mood και DJs και μουσικούς παραγωγούς στα decks.

Τι ετοιμάζει για τα Χριστούγεννα ένα από τα ομορφότερα μπαρ της Αθήνας

Μία γκάμα εμπειριών που συνδυάζει σύγχρονη κουζίνα, cocktails και μουσική.