Οι μιλανέζικοι ναοί του Negroni

Η Negroni Week μπορεί να πέρασε ωστόσο το γλυκόπικρο βαθυκόκκινο cocktail εξακολουθεί να είναι το ποτό-highlight της εποχής μας, με μία πολύ συγκεκριμένη ιταλική πόλη να το τιμά με τρόπο μοναδικό.

Τα μπαρ-ναοί του Νεγκρόνι στο Μιλάνο

Ξεκινώ με ένα hot take: Δε γίνεται να επισκεφθείς το Μιλάνο και να μην περάσεις για ένα ποτό από τα παρακάτω μέρη, που δεν είναι απλά δύο ακόμη μπαρ. Αποτελούν μέρος των αξιοθέατων της μητρόπολης της Λομβαρδίας και θα το καταλάβεις πλησιάζοντας τη μπάρα τους, απολαμβάνοντας το vibe -μαζί με τα όσα φέρνουν στο ποτήρι- και έχοντας διάδραση με τους θαμώνες τους. Και μπορεί το Negroni να δημιουργήθηκε για πρώτη φορά στη Φλωρεντία, εδώ όμως δοξάζεται με όλα τα δέοντα.

Camparino

Το "Camparino" στη Galleria είναι ένα από τα πιο αυθεντικά ιταλικά στέκια, λειτουργώντας ως το μπαρ-σημείο αναφοράς σε μια από τις πιο εντυπωσιακές εμπορικές στοές της πόλης, δίπλα στο Duomo και στον τόπο όπου γεννήθηκε το Campari.

Διαβάστε Επίσης

Λειτουργεί από το 1915 όταν και το άνοιξε ο Davide Campari, ο πατέρας του οποίου Gaspare δημιούργησε το γνωστό απεριτίφ, το 1867. Τώρα που το σκέφτομαι και για να σου πω την πλήρη αλήθεια, αυτό το μπαρ επιβιώνει σαν μία τομή στο χρόνο, ένα σποτ που ενώνει την κληρονομιά και το παρελθόν της πόλης, τα καλλιτεχνικά και πολιτιστικά κινήματα του προηγούμενου αιώνα με το παρόν και τη σύγχρονη οπτική της.

Τα αυθεντικά ψηφιδωτά και οι νωπογραφίες στους τοίχους εξακολουθούν να κάνουν μια σαφή διακοσμητική δήλωση μέχρι σήμερα, ενώ το ίδιο πραγματοποιεί και η επιβλητική ξύλινη μπάρα. Το ψηλοτάβανο μπαρ είναι το ιδανικό μέρος για ένα Negroni, δίχως αυτό να σημαίνει πως το Garibaldi και το Campari Seltz δεν έχουν την τιμητική τους. Επιπροσθέτως, μπορείς να τσιμπήσεις και ένα σνακ που θα σε προετοιμάσει καταλλήλως για μια βραδιά στη Scala ή πριν από κάποια έκθεση στο Palazzo Reale.

Φαινομενικά ανέγγιχτο από τον χρόνο, το "Bar Basso" είναι σταθερά στην πίνειν σκηνή του Μιλάνου για σχεδόν 70 χρόνια, την ίδια στιγμή που αποτελεί σημείο συνάντησης για το fashion και design community της πόλης, με ουκ ολίγες σημαντικές προσωπικότητες των δύο προαναφερθέντων κόσμων να έχουν περάσει από τα τραπέζια του.

Bar Basso στο Μιλάνο

Ανέγγιχτο ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του 1950, διατηρεί ολοζώντανη τη δυναμική και τη γοητεία του έως σήμερα, απευθυνόμενο σε όλους: Από εκλεπτυσμένους λάτρεις του ποτού μέχρι περίεργες ψυχές που θα βρουν στο ξύλινο και οριακά καλτ εσωτερικό του το καταφύγιο που αναζητούν.

Τα κλασικά ιταλικά απεριτίβο σερβίρονται εδώ σε τεραστίων διαστάσεων ποτήρια, μαζί με πάντοτε φροντισμένα σνακ που συνοδεύουν την ιεροτελεστία. Επιπροσθέτως, μιλάμε για το μέρος όπου ο bartender Mirko Stocchetto δημιούργησε για πρώτη φορά το Negroni Sbagliato, αφού κατά λάθος μπέρδεψε το spumante με το gin. Ο εκ του αποτελέσματος πρωτοπόρος Mirko άφησε τον μάταιο τούτο κόσμο τον Νοέμβριο του 2016, ωστόσο έως τώρα το μπαρ τρέχει από την οικογένειά του.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Altos x The World's 50 Best Bars: Όταν ένας μοναδικός θεσμός συναντά μια κορυφαία τεκίλα

Κάθε χρόνο, τα The World’s 50 Best Bars συγκεντρώνουν όλο το bar & spirits industry σε μια μοναδική γιορτή. Ως Official Tequila Partner, η Altos προσφέρει γεύση αλλά δίνει παράλληλα την ευκαιρία στους bartenders να ψηφίσουν για τους συναδέλφους τους.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
21/10/2025

Lorenzo Antinori, τι σημαίνει να 'τρέχεις' το κορυφαίο μπαρ του πλανήτη;

Μία κουβέντα με τον Ιταλό γευσιπλάστη, με αφορμή τον θρίαμβο του Bar Leone στα The World's 50 Best Bars 2025.

Ένα Halloween πάρτυ βγαλμένο από τα 80s στο A Liar Man

Η Angelika Dusk επιστρέφει δυναμικά στη σκηνή και μας προσκαλεί σε μια φθινοπωρινή, γεμάτη ρυθμό και ενέργεια βραδιά.

Don’t be a Dick: Καλή πίτσα, cocktails και soft clubbing στο νέο spot των Εξαρχείων

Το φρέσκο στέκι της Φειδίου άνοιξε λίγο καιρό πριν και ήδη ξεχωρίζει τόσο για την αισθητική όσο και για τη φιλοσοφία του.

Είσαι έτοιμος να δοκιμάσεις τη μαστίχα... όπως ποτέ πριν;

Το νέο κεφάλαιο στην ιστορία της μαστίχας είναι ένα σύγχρονο, premium απόσταγμα με καθαρό χαρακτήρα, διακριτικά αρώματα και εκλεπτυσμένη, extra-dry γεύση. Και το λένε Axia.

Στο θρυλικό μπαρ όπου ο Picasso πλήρωνε τα ποτά του με πίνακες

Coco Chanel, Alberto Giacometti, Yves Saint Laurent, Henri Matisse, Richard Strauss, Joan Miró, Pablo Picasso. Το Kronenhalle της Ζυρίχης είχε την ίσως πιο εκλεκτή πελατεία στην ιστορία των μπαρ.

Πώς είναι να πίνεις στο Bar Leone, το καλύτερο μπαρ του κόσμου

Μία επίσκεψη και μερικές σκέψεις για τον ευ πίνειν ναό του Lorenzo Antinori στο Χονγκ Κονγκ, που βρέθηκε στο νο.1 της φετινής λίστας των The World's 50 Best Bars.