Dry January σε αθηναϊκές μπάρες

Ο παρθενικός μήνας του νέου έτους είναι πάντοτε μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία αποχής από το (πολύ) αλκοόλ, δίχως να σου λείψει η αγαπημένη σου μπάρα.

Dry January στα μπαρ με ποτά χωρίς αλκοόλ

Το wellness και ένας πιο υγιεινός τρόπος ζωής που πατά στο τερέν της ευεξίας είναι πια trends. Το βλέπεις παντού, το βλέπεις και στα μπαρ. Ναι, στα μπαρ. Όλο και περισσότεροι δείχνουν μία ροπή προς ένα πιο νηφάλιο lifestyle, τουλάχιστον για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Και κάπου εδώ μπαίνει στην κουβέντα μας το Dry January

Dry January. Αλλά γιατί;

Μετά την εορταστική ανάπαυλα των Χριστουγέννων, όπου δικαιολογούνται μικρότερες ή μεγαλύτερες παρασπονδίες τόσο στο κομμάτι του φαγητού όσο και σε εκείνο του ποτού, υπάρχει ακριβώς εκείνο το διάστημα που σου παραχωρεί μία ευκαιρία να επανέλθεις σε φυσιολογικούς ρυθμούς, ίσως και με την υιοθέτηση κάποιας δίαιτας ή της προσαρμογής σε μία πιο light και προσεκτική διατροφή. Το rebound από το φαγητό, παίρνει και το ποτό, με μία όλο και πιο δυναμικά ανερχόμενη τάση τα τελευταία χρόνια. 

Το Dry January ξεκίνησε ως μία καμπάνια της εταιρείας Alcohol Change UK το 1984 προκειμένου να επανέλθει ευκολότερα κάποιος από τις αλκοολικές κραιπάλες των γιορτών και ταυτόχρονα να συγκεντρωθούν χρήματα για φιλανθρωπίες. Εξελίχθηκε σε ένα λίγο μεγαλύτερο κίνημα, υπό μία βασική και πολύ συγκεκριμένη, απλή αρχή: Δε βάζεις σταγόνα αλκοόλ στο στόμα σου από το πρωί της 1ης Ιανουαρίου και μέχρι την πρώτη ημέρα του Φλεβάρη. Στην πρωτοβουλία εντάσσονται ετησίως όλο και περισσότερα brands, εταιρείες αλλά και επιστημονικά ινστιτούτα.  

Ως εκ τούτου, τα μη αλκοολούχα ποτά ή οι low alcohol προτάσεις κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος στην αγορά αλλά και στις προθήκες, τα σέικερ και τα mixing glasses των μπαρ, κάτι που ασφαλώς έχει καθιερωθεί και στα των εντός των αθηναϊκών τειχών δρώμενα. Αν ψήθηκες, συγκεντρώσαμε μερικές πολύ ενδιαφέρουσες μη αλκοολικές (ή με ελάχιστο αλκοόλ) προτάσεις σε κάθε γωνιά της πόλης

Στην "Στέπα" της οδού Ασκληπιού, οι δίχως αλκοόλ επιλογές σου είναι το Dandelion (με Martini Vibrante και Three Cents Gentlemen's Soda) και το Astana (με κόκκινα φρούτα, ginger beer και παντάν). Προχωρώντας στα ενδότερα του αθηναϊκού κέντρου και το  "Odori", θα σου σερβίρουν δύο non alcoholic ποτά (το Botanical Painting με Seedlip και το Tropical Lemonade) και ένα low (Raspberry Pill με Skinos) ενώ στον Κεραμεικό και το ανανεωμένο "Beauty Killed the Beast" τη δουλειά κάνει το Sparkly Pineapple (με λεμόνι, Martini Floreale Non Alcoholic και Three Cents Pineapple Soda). 

Διαβάστε Επίσης

Στην Πεντέλη και τον "Παλιάτσο", το Non & Τonic (Seedlip Grove 42, cordial από καρότο, τζίντζερ, αγαύη και κουρκουμά) και το Deep Purple (με γλυκόξινο σιρόπι από λεβάντα, μύρτιλο, ροδάκινο & lime, μαζί με τζιτζιμπύρα) έχουν το ενδιαφέρον τους. Στο ολοκαίνουριο bar-restaurant "Wild Poppies" βρίσκεις 3 μη αλκοολικές επιλογές σε cocktails: Tο Kuyri (ένα μιξ λεμονιού-αγγουριού), καθώς και δύο προτάσεις με Tanqueray 0.0%, τα Jin και Youzi.

Στην μπάρα του "Birdman" πέρα από τις boozy δημιουργίες του Δημήτρη Καμβέση συναντάς το Izanagi's Welcome (με Seedlip Garden, kaffir lime, αγγούρι και basil tonic) και το μπουρμπουλιθρένιο Ame-No-Nuhoko. Στο δημοφιλές all day spot στα σύνορα της Φιλοθέης και του Χαλανδρίου, "Hide & Seek", ο Λυκούργος Χριστοθανόπουλος και η ομάδα του παίζουν με μπόλικα no-lo options σαν το Coffee Americano (Martini Vibrante με έγχυση από leftovers cold brew) ή  H & S Garibaldi (με 10% αλκοόλ).

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.