'Gamay', το νέο wine bar των Εξαρχείων

Ένα φρέσκο και προσεγμένο σποτ προσθέτει οινικό ενδιαφέρον στην πιο cool αθηναϊκή γειτονιά.

Το νέο wine bar Gamay στα Εξάρχεια © Λεωνίδας Τούμπανος

Δεν είναι αυτό που νομίζεις και σίγουρα δε λέγεται όπως σκέφτηκες. Προφέρεται 'γκαμέ' και ασφαλώς πρόκειται για μία εξόχως ταιριαστή ονομασία για wine bar. Ακριβώς τέτοιο είναι το "Gamay", που έκανε πρεμιέρα στις αρχές του τρέχοντος μήνα στα Εξάρχεια και τον αριθμό 42 της Ζωοδόχου Πηγής, εμπλουτίζοντας περαιτέρω τον ολοένα και πιο ενδιαφέροντα χάρτη της μάλλον πιο cool αθηναϊκής γειτονιάς.

Το wine bar Gamay στα Εξάρχεια 3
© Λεωνίδας Τούμπανος

Βαπτίζεται από το ομώνυμο -αντισυμβατικό και off Broadway- σταφύλι που συναντάται κυρίως νότια της Βουργουνδίας, είναι σχεδόν συνώνυμο με το Beaujolais και 'ευθύνεται' επίσης για μερικά εξαιρετικά αξιόλογα αλλά under the radar κρασιά. Οι άνθρωποι του "Gamay" προφανώς και του έχουν αδυναμία, δίχως να περιορίζουν τους οινικούς ορίζοντες εκεί.

Το wine bar Gamay στα Εξάρχεια 5
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το wine bar Gamay στα Εξάρχεια 6
© Λεωνίδας Τούμπανος

No-image
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το "Gamay" λοιπόν έχει στηθεί σε ένα πολύ προσεγμένο χώρο εντός ενός γοητευτικού αρ ντεκό κτιρίου, δίπλα ακριβώς από το φημισμένο εργαστήριο κατασκευής μουσικών οργάνων "Νικόλαος Μπρας". Σε αυτό το πλαίσιο, ο σχεδιαστής Μάρκος Μαραμπώτος έχει δουλέψει με σεβασμό ώστε να διατηρηθούν πολλά από τα δομικά στοιχεία και οι λεπτομέρειες, προσαρμόζοντας εκεί τη φυσιογνωμία του wine bar. 

No-image
© Λεωνίδας Τούμπανος

No-image
© Λεωνίδας Τούμπανος

No-image
© Λεωνίδας Τούμπανος

Όσον αφορά τα όσα φτάνουν στο ποτήρι σου, εδώ θα βρεις περίπου 120 ετικέτες, περίπου σε 50%-50% αναλογία διεθνή με ελληνικό αμπελώνα και σχεδόν 20 προτάσεις σε ποτήρι - όπως και το ίδιο το κρασί, έτσι και οι ετικέτες εδώ μεταβάλλονται ποσοτικά ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Γενικά, η λίστα του θα χαρακτηριζόταν top notch.

Διαβάστε Επίσης

Όπου υπάρχει κρασί, είθισται να υπάρχει και φαγητό, με το "Gamay" να παρουσιάζει μία πολύ φροντισμένη κουζίνα υπό την επιμέλεια του σεφ Μίλτου Αρμένη, με εύρος επιλογών που εκτείνονται από ταρτάρ-παστιτσάδα, βιτέλο τονάτο και μοσχαρίσια μάγουλα με κρέμα πατάτας μέχρι καπνιστή τυροκαυτερή, ψητό λάχανο με σάλτσα πιπεριάς Φλωρίνης, ανανά και ajo blanco και pinsa μορταδέλα-φιστίκι.

No-image
© Λεωνίδας Τούμπανος


Info

Ζωοδόχου Πηγής 42, Εξάρχεια

Τηλ. 2103807311

Ανοιχτά καθημερινά 17.00-01.00.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Βασίλη Κυρίτση, πώς έγιναν ξανά της μόδας τα disco drinks;

Μία κουβέντα με τον κορυφαίο bartender και Lead Activation Strategist, στο πλαίσιο του προγράμματος Schweppes Brand Ambassadors, με αφορμή το νέο Schweppes Tropical Fusion.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
07/07/2025

Πώς είναι να πίνεις σε ένα από τα ομορφότερα μπαρ της Ασίας

Όλα όσα κάνουν το Sunset Park στο Desa Potato Head του Μπαλί ένα από τα κορυφαία μπαρ στα πέριξ του Ινδικού ωκεανού.

Οι Adam Beyer και Maceo Plex σε ένα μοναδικό double bill

Το Bolivar Beach Club υποδέχεται δύο κολοσσούς της παγκόσμιας techno σκηνής. Το line-up συμπληρώνει ο Manolaco.

Ο Echonomist επιστρέφει στο Bolivar

Μαζί του, οι Nick Matthew και ΛVΛ.

Ο Βασίλης Κυρίτσης στους σημαντικότερους ανθρώπους από το σύμπαν των μπαρ για το 2025

Έγινε γνωστή η λίστα Bar World 100 του Drinks International, με εκείνους που 'τρέχουν' το bar industry για το έτος που διανύουμε. Ανάμεσά τους και ο συνδημιουργός των The Clumsies, Line και Walk In.

Sun:Set Beach Party από τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο στο DOT Beach Vibes

Το Σάββατο 5 Ιουλίου όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Α’ Πλαζ Βούλας.

Seacret: Το μυστικό της απόλαυσης στη Νέα Μάκρη

Στη Νέα Μάκρη, το "Seacret" αποκαλύπτει την καλοκαιρινή του μαγεία με θέα θάλασσα, signature cocktails και γεύσεις που σε κρατούν από το πρωί ως το βράδυ.