Στο "Enso", για τα πρώτα after office drinks της σεζόν

Μία νέα all day άφιξη στο Μαρούσι σερβίρει ποιοτικό καφέ, προσεγμένες comfortιές και εξαιρετικά cocktails με την υπογραφή του Αλέξανδρου Γκικόπουλου.

Το all day μπαρ-εστιατόριο Enso στην οδό Φραγκλοκλησιάς, στο Μαρούσι © Λεωνίδας Τούμπανος

Κατά την ιαπωνική προσέγγιση του Ζεν, ensō είναι ο κύκλος που σχεδιάζεται με το χέρι με μία ή (το πολύ) δύο ανεμπόδιστες πινελιές, για να εκφράσει μια στιγμή που το μυαλό είναι ελεύθερο ώστε να αφήσει το σώμα να δημιουργήσει. Ο κύκλος αυτός μπορεί να είναι ανοιχτός ή κλειστός. Στην πρώτη περίπτωση, θεωρείται ατελής, επιτρέποντας την κίνηση και την ανάπτυξη καθώς και την πορεία προς την τελειότητα όλων των πραγμάτων. Οι ασκούμενοι του Ζεν μάλιστα συσχετίζουν την ιδέα με το wabi-sabi, την ομορφιά της ατέλειας.

Όταν ο κύκλος είναι κλειστός, αντιπροσωπεύει την τελειότητα, παρόμοια με την τέλεια μορφή όπως αυτή αντικατοπτρίζεται στην θεωρία των ιδεών του Πλάτωνα - ήταν άλλωστε και ο λόγος για τον οποίο ο κύκλος χρησιμοποιήθηκε για αιώνες στην κατασκευή κοσμολογικών μοντέλων (βλέπε Πτολεμαίο). Γενικότερα και για να μην μακρηγορώ, ένα σύμβολο αρμονίας και ένα γεωμετρικό σχήμα ακριβώς σαν αυτό που έχει ένα από τα πιο εντυπωσιακά και φρέσκα κτίρια στο Μαρούσι. Ναι, ξέρω. Πώς γίνεται όλα τα παραπάνω και ειδικότερα η αρμονία να συμπλέουν με μία άκρως "φασαριόζικη" πιάτσα σαν αυτή που έχει δημιουργηθεί στην αφετηρία της Φραγκκοκλησιάς, θα αναρωτηθείς.

Το all day μπαρ-εστιατόριο Enso στην οδό Φραγκλοκλησιάς, στο Μαρούσι 3
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το all day μπαρ-εστιατόριο Enso στην οδό Φραγκλοκλησιάς, στο Μαρούσι 2
© Λεωνίδας Τούμπανος

Περίπου εκεί που κάποτε δέσποζαν τα μαρουσιώτικα Village, ανάμεσα σε επιχειρήσεις/ εταιρείες που ανθίζουν και συνήθως βιαστικούς για το ραντεβού με τις καθημερινές υποχρεώσεις τους εργαζομένους, υπό τη σκιά του επιβλητικού βιοκλιματικού κτιρίου γραφείων "The Element", το ολόφρεσκο "Ensō" αποτελεί μία από τις πιο ενδιαφέρουσες αφίξεις του τελευταίου διαστήματος και ένα φιλόδοξο all day που στοχεύει να πατήσει δυνατά στο τρίπτυχο καφέ/ φαγητό/ ποτό. Γενικότερα, ένα μέρος που θα φας καλά και θα πιεις ακόμη καλύτερα, είτε αυτό που αποζητάς είναι μια ιδανική επιλογή για lunch (ή brunch) break, είτε καλοφτιαγμένα after office ποτά.

Το all day μπαρ-εστιατόριο Enso στην οδό Φραγκλοκλησιάς, στο Μαρούσι 4
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το all day μπαρ-εστιατόριο Enso στην οδό Φραγκλοκλησιάς, στο Μαρούσι 6
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το all day μπαρ-εστιατόριο Enso στην οδό Φραγκλοκλησιάς, στο Μαρούσι 5
© Λεωνίδας Τούμπανος

Τι τρώμε και τί πίνουμε λοιπόν εδώ; Όσον αφορά το φαγητό, ο σεφ Γιώργος Τσαπάρας (που μεταξύ άλλων ίσως γνωρίζεις από τους "Ψαράδες") επιμελείται ένα comfort και ελαφρώς πολυσυλλεκτικό μενού (εντός του θα συναντήσεις από ψωμένια σνακ, anticuchos και tacos με γύρο μέχρι πίτσα, pasta και steaks ), που δεν περιορίζεται γεωγραφικά, έχοντας χρώμα, οικείες αναφορές και, ασφαλώς, γεύση. Must taste τα mini burgers με έξοχο το combo μπιφτεκιού-soy sauce ενώ στη κλασική πίτσα Margarita μη διστάσεις να κινηθείς στην έξτρα spicy εκδοχή με spianata και μπούκοβο.

Διαβάστε Επίσης

Περνώντας στα του πίνειν δρώμενα, ο Αλέξανδρος Γκικόπουλος είναι αυτός που έχει επιμεληθεί μία λίστα 7 signature cocktails (+2 mocktails), πάντοτε στο γευστικό προφίλ του δημοφιλούς bartender/ bar consultant και πλήρως εναρμονισμένη με τη γενικότερη after office φιλοσοφία του "Ensō": Το ρουμένιο Punisher, το παιχνιδιάρικο και αρκετά γλυκό Playground και το -ιδανικό για αναποφάσιστους, με συνδυασμό βότκας, τεκίλας, εσπεριδοειδών και γκουάβα- Rainbow έχουν ήδη ξεκινήσει να κάνουν σουξέ.

Το all day μπαρ-εστιατόριο Enso στην οδό Φραγκλοκλησιάς, στο Μαρούσι 8
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το all day μπαρ-εστιατόριο Enso στην οδό Φραγκλοκλησιάς, στο Μαρούσι 7
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το all day μπαρ-εστιατόριο Enso στην οδό Φραγκλοκλησιάς, στο Μαρούσι 9
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το all day μπαρ-εστιατόριο Enso στην οδό Φραγκλοκλησιάς, στο Μαρούσι 10
© Λεωνίδας Τούμπανος


Info

Φραγκοκκλησιάς 6, Μαρούσι

Τηλ.  210 6108972

Καθημερινά από τις 07.30-00.00, εκτός ΣΚ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Το melodic techno ντούο των Artbat επιστρέφει στο "Bolivar"

Support acts από τους Nick Devon και Reign Of Time.

16/07/2024

801 Rooftop Bar: Πειραιώτικο fine drinking με θέα το λιμάνι

Η ζωντανή ενέργεια του λιμανιού συναντά έναν κομψό χώρο με φροντισμένα ποτά και νόστιμο finger food.

Αστεράτες βραδιές O/Purist

Μη χάσετε τα πολύ καλοκαιρινά event O/Purist Starry Nights τις Πέμπτες του Ιουλίου σε αγαπημένα μπαρ της Αθήνας.