Ο "Οινοφλύξ" της Αργυρούπολης αγαπά το ρούμι και τις οινοποσίες

Διανύοντας την πρώτη του δεκαετία, το wine & cocktail bar της Αργυρούπολης είναι στέκι που θα επιλέξεις για «μεθύσια» περιωπής.

Οινοφλύξ © Λεωνίδας Τούμπανος

Πρέπει να διαθέτεις γερή δόση χιούμορ για να ονοματίσεις ένα μαγαζί εμπνευσμένος από τη λόγια αρχαιοπρεπή έκφραση για τον "μπεκρή". Αυτό ακριβώς έκανε πριν από 9 χρόνια ο Σωτήρης Κακλέας, ένας "οινόφλυγας" που μεταφράζει ποικιλοτρόπως την αγάπη και γνώση του για το ποιοτικό κρασί και κοκτέιλ στο wine & cocktail bar της Αργυρούπολης. "Ό,τι είναι ποιοτικό, είναι και ελκυστικό", είναι ένα motto που συμπυκνώνει τη λογική δημιουργίας του παλιάς κοπής ατμοσφαιρικού "Οινοφλύξ", που ξεκινά τα τερτίπια του με "μουσικάρες" και ποτάρες -όπως λένε οι πιστοί θαμώνες του- λίγο μετά τη δύση του ηλίου. 

Οινοφλύξ
© Λεωνίδας Τούμπανος

Η μπάρα έχει signature χαρακτήρα και ο Σωτήρης αποκαλεί "παιδί" του κάθε δημιούργημα της κάρτας των κοκτέιλ που ο ίδιος φροντίζει. Γι’ αυτό και δυσκολεύεται να ξεχωρίσει κάποιο εμβληματικό, αυτό που εκφράζει περισσότερο τον ίδιο, από τα κάμποσα stirred ή shaken που έφτιαξε σε κάποιο δημιουργικό ντελίριο… Εδώ η φάση είναι κρασί-ρούμι-ουίσκι-τζιν και τούμπαλιν• μια ματιά στην κάρτα και τα φωτισμένα ράφια πίσω από το μπαρ δίνει ενδεικτική εικόνα της "ψαγμένης" ματιάς του ιδιοκτήτη που εκτιμά ιδιαίτερα το ρούμι αλλά και το ουίσκι. 70 (χοντρικά) ετικέτες συνθέτουν ένα μωσαϊκό από ελαφριά μέχρι πλούσια και πολύπλοκα παλαιωμένα ρούμια που παρελαύνουν από την μπάρα σε διάφορες βερσιόν, ενώ αντίστοιχος είναι και ο αριθμός ετικετών ουίσκι. Επιλεγμένα ποτά και αποστάγματα κουμπώνουν στο set που ολοκληρώνεται με οινοποσίες κρασιών του ελληνικού και διεθνή αμπελώνα που μέχρις στιγμής δηλώνει "παρών" με 40 και πλέον προτάσεις που συνοδεύονται με ωραιότατα πλατό αλλαντικών και τυριών. Όσο για το από πού να ξεκινήσετε, προτείνουμε να επιλέξετε κάποιο από τα "twists" γνωστών κοκτέιλ όπως το "παλαιωμένο Mai Tai", η "Passion Margarita" με passion fruit, ή το "Exotic Cave" με παλαιωμένο τσίπουρο, passion fruit, λάιμ, κανέλα και ανανά. 

Οινοφλύξ
© Λεωνίδας Τούμπανος

Σημειώστε ότι ανά διαστήματα ο "Οινοφλύξ" διοργανώνει ειδικές εκδηλώσεις που τιμούν οινικές ποικιλίες, οινοποιία και αποστάγματα όπως αυτή που πραγματοποιεί στις 5 Μαΐου, κλείνοντας επίσημα τα 9. 

Κωνσταντινουπόλεως 31-37, Αργυρούπολη, Τηλ.: 693 840 4525
Δευτέρα-Σάββατο, 8 μ.μ-4 π.μ, Κυριακή κλειστά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.