Ο "Λογιότατος" είναι ένα μπαρ που ταιριάζει άψογα στην Κυψέλη

Η σχετικά νέα προσθήκη στην κυψελιώτικη μπαρογραφία τραβά τα βλέμματα μόνο και μόνο με το όνομά της αλλά δε μένει μόνο εκεί.

Το μπαρ Λογιότατος στην Κυψέλη © Λεωνίδας Τούμπανος

Στον αριθμό 70 της Δροσοπούλου και στη γωνία με τη Θήρας, ένα δρόμο πάνω από την Πατησίων, βρίσκεται ένα θαυμάσιο νεοκλασικό. Δημιουργήθηκε έναν αιώνα και ένα χρόνο πριν, πίσω στο 1922, όταν ο πρέσβης Ιωάννης Λογιώτατος θέλησε να αξιοποιήσει τον χώρο σαν κατοικία του. Fast forward στο σήμερα, το "ω" του πρέσβη έγινε "ο" και το Λογιώτατος αξιοποιήθηκε ως "Λογιότατος", το σπίτι μεταμορφώθηκε σε ένα άκρως ατμοσφαιρικό μπαρ και η Κυψέλη απέκτησε ένα ακόμη σημείο αναφοράς όσον αφορά τη διασκέδαση.

Το μπαρ Λογιότατος στην Κυψέλη 5
© Λεωνίδας Τούμπανος

Όπως αντιλαμβάνεσαι το επώνυμο του πρώτου ανθρώπου που πάτησε το πόδι του στο εν λόγω κτίσμα δε θα μπορούσε παρά να αξιοποιηθεί στην ονοματοδοσία του μπαρ, παράλληλα με το σεβασμό και την πολύ προσεκτική προσέγγιση στην κληρονομιά του χώρου.

Κάπως έτσι λοιπόν, ο "Λογιότατος" συστήθηκε στο κοινό στα τέλη του περασμένου έτους και παρά τη σκόπιμη, μικρή ανορθογραφία στο όνομά του, δεν παρουσιάζει καμία τέτοια στον αυθεντικό χαρακτήρα αστικού ποτάδικου που υπηρετεί, συνεχίζοντας το έργο του θρυλικού "Ύρια" και το "70 bar" που έχουν κατά καιρούς βρει στέγη στην ίδια διεύθυνση. 

Το μπαρ Λογιότατος στην Κυψέλη 8
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το μπαρ Λογιότατος στην Κυψέλη 3
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το μπαρ Λογιότατος στην Κυψέλη 6
© Λεωνίδας Τούμπανος

Όπως συμβαίνει συνήθως σε ανοιχτόμυαλες γειτονιές, με τόσο έντονη την αίσθηση της κοινότητας, σαν την Κυψέλη, ο "Λογιότατος" έκανε αμέσως γκελ. Για όλους τους σωστούς λόγους: Λόγιοι σε καλωσορίζουν στο 'έμπα' του (καδραρισμένοι), ακριβώς πίσω από τα αναμμένα κεριά, προτού βυθιστείς σε μία ατμόσφαιρα κάπου ανάμεσα στο cozy και το vintage και μία αίσθηση άκρως κινηματογραφική, με ωραίες και ακομπλεξάριστες μουσικές (με αδυναμία σε έντεχνα, ελαφρολαϊκά και λαϊκά), συν τη σωστή κάβα - γενικά ένα πολύ καλό απάγκιο με ενδιαφέρον crowd για early drinks με συνέχεια ή για ποτά απευθείας όταν τα φώτα χαμηλώσουν για τα καλά. Στα plus, η μαρμαρένια αυλή του με τις προσεγμένες πρασινάδες που εύκολα θα εξελιχθεί σε προορισμό όσο ο καιρός ανοίγει. 

Διαβάστε Επίσης

"Μουσικές και Πνεύματα" υπόσχεται η επιγραφή, ακριβώς κάτω από το όνομα του μαγαζιού στον "Λογιότατο". Και αυτή ακριβώς την υπόσχεση φροντίζει να πραγματοποιεί το ίδιο το μέρος και οι άνθρωποί του, κάθε μα κάθε βραδιά. Δίκαιο.

Το μπαρ Λογιότατος στην Κυψέλη 1
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το μπαρ Λογιότατος στην Κυψέλη 4
© Λεωνίδας Τούμπανος


Info

Δροσοπούλου 70, Κυψέλη
Τηλ. 210 8219005
Καθημερινά από τις 17.00

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Στο 'Nastro', το νέο aperitivo bar του κέντρου

Στον παρθένο πεζόδρομο της Πολυκλείτου, ένα καινούριο σποτ κάνει ξεκάθαρο και νόστιμο focus στην ιεροτελεστία του aperitivo.

Όσα θα δούμε στο "Bolivar Beach Club" το καλοκαίρι του 2024

Καθώς γιορτάζει δύο δεκαετίες αποτελώντας τον απόλυτο καλοκαιρινό προορισμό, υπόσχεται τα βράδια του 2024 να είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά!

H Γωγώ που όλοι αγαπούν και το 'Υογό tasty bar'

Ένα νέο μπαρ στο Νέο Κόσμο, για φροντισμένα ποτά μετά μεζεδακίου.

Το Tiki Week επιστρέφει στα μπαρ της πόλης

Μουσικές, πάρτι και signature Angostura Tiki Cocktails έως τις 20 Ιουνίου.

Island life και ευ πίνειν: Στα μπαρ των νησιών που θα πιούμε αυτό το καλοκαίρι

Επιτυχημένες ομάδες, projects και πρόσωπα ρίχνουν άγκυρα στα πιο δημοφιλή ελληνικά νησιά, φέρνοντας στις αιγαιοπελαγίτικες μπάρες νόστιμα ποτά.

'Le Cercle Garden': Το μπαρ-σαλόνι της Θεσσαλονίκης ξεκαλοκαιριάζει στο 'Hyatt Regency'

Ένα από τα πιο όμορφα μπαρ της συμπρωτεύουσας πιάνει θερινό πόστο στον κήπο, σε ένα από τα πιο δημοφιλή ξενοδοχεία αυτής.