Ο "Λογιότατος" είναι ένα μπαρ που ταιριάζει άψογα στην Κυψέλη

Η σχετικά νέα προσθήκη στην κυψελιώτικη μπαρογραφία τραβά τα βλέμματα μόνο και μόνο με το όνομά της αλλά δε μένει μόνο εκεί.

Το μπαρ Λογιότατος στην Κυψέλη © Λεωνίδας Τούμπανος

Στον αριθμό 70 της Δροσοπούλου και στη γωνία με τη Θήρας, ένα δρόμο πάνω από την Πατησίων, βρίσκεται ένα θαυμάσιο νεοκλασικό. Δημιουργήθηκε έναν αιώνα και ένα χρόνο πριν, πίσω στο 1922, όταν ο πρέσβης Ιωάννης Λογιώτατος θέλησε να αξιοποιήσει τον χώρο σαν κατοικία του. Fast forward στο σήμερα, το "ω" του πρέσβη έγινε "ο" και το Λογιώτατος αξιοποιήθηκε ως "Λογιότατος", το σπίτι μεταμορφώθηκε σε ένα άκρως ατμοσφαιρικό μπαρ και η Κυψέλη απέκτησε ένα ακόμη σημείο αναφοράς όσον αφορά τη διασκέδαση.

Το μπαρ Λογιότατος στην Κυψέλη 5
© Λεωνίδας Τούμπανος

Όπως αντιλαμβάνεσαι το επώνυμο του πρώτου ανθρώπου που πάτησε το πόδι του στο εν λόγω κτίσμα δε θα μπορούσε παρά να αξιοποιηθεί στην ονοματοδοσία του μπαρ, παράλληλα με το σεβασμό και την πολύ προσεκτική προσέγγιση στην κληρονομιά του χώρου.

Κάπως έτσι λοιπόν, ο "Λογιότατος" συστήθηκε στο κοινό στα τέλη του περασμένου έτους και παρά τη σκόπιμη, μικρή ανορθογραφία στο όνομά του, δεν παρουσιάζει καμία τέτοια στον αυθεντικό χαρακτήρα αστικού ποτάδικου που υπηρετεί, συνεχίζοντας το έργο του θρυλικού "Ύρια" και το "70 bar" που έχουν κατά καιρούς βρει στέγη στην ίδια διεύθυνση. 

Το μπαρ Λογιότατος στην Κυψέλη 8
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το μπαρ Λογιότατος στην Κυψέλη 3
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το μπαρ Λογιότατος στην Κυψέλη 6
© Λεωνίδας Τούμπανος

Όπως συμβαίνει συνήθως σε ανοιχτόμυαλες γειτονιές, με τόσο έντονη την αίσθηση της κοινότητας, σαν την Κυψέλη, ο "Λογιότατος" έκανε αμέσως γκελ. Για όλους τους σωστούς λόγους: Λόγιοι σε καλωσορίζουν στο 'έμπα' του (καδραρισμένοι), ακριβώς πίσω από τα αναμμένα κεριά, προτού βυθιστείς σε μία ατμόσφαιρα κάπου ανάμεσα στο cozy και το vintage και μία αίσθηση άκρως κινηματογραφική, με ωραίες και ακομπλεξάριστες μουσικές (με αδυναμία σε έντεχνα, ελαφρολαϊκά και λαϊκά), συν τη σωστή κάβα - γενικά ένα πολύ καλό απάγκιο με ενδιαφέρον crowd για early drinks με συνέχεια ή για ποτά απευθείας όταν τα φώτα χαμηλώσουν για τα καλά. Στα plus, η μαρμαρένια αυλή του με τις προσεγμένες πρασινάδες που εύκολα θα εξελιχθεί σε προορισμό όσο ο καιρός ανοίγει. 

Διαβάστε Επίσης

"Μουσικές και Πνεύματα" υπόσχεται η επιγραφή, ακριβώς κάτω από το όνομα του μαγαζιού στον "Λογιότατο". Και αυτή ακριβώς την υπόσχεση φροντίζει να πραγματοποιεί το ίδιο το μέρος και οι άνθρωποί του, κάθε μα κάθε βραδιά. Δίκαιο.

Το μπαρ Λογιότατος στην Κυψέλη 1
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το μπαρ Λογιότατος στην Κυψέλη 4
© Λεωνίδας Τούμπανος


Info

Δροσοπούλου 70, Κυψέλη
Τηλ. 210 8219005
Καθημερινά από τις 17.00

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/04/2024

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.

'Paradiso': Sustainability σε ένα από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου

Το εμβληματικό σποτ της Βαρκελώνης βλέπει σε μια πιο βιώσιμη μπάρα μέσω (και) του Paradiso Sustainability Summit.

Ο DJ Ravin για ένα τελευταίο ανοιξιάτικο session στο "Athenee"

Ο διάσημος DJ από το Παρίσι αναμένεται να μάς ταξιδέψει ξανά με τις μουσικές του επιλογές στα κορυφαία μπαρ για τα οποία η πόλη φημίζεται.