10 χρόνια Negroni Week

7 "γλυκόπικρες" ημέρες στα μπαρ της χώρας μαζί με το δημοφιλέστερο αυτή τη στιγμή κλασικό κοκτέιλ.

NEGRONI WEEK 2022 ΑΘΗΝΑ ΕΛΛΑΔΑ © Μπάμπης Δούκας/ @itsa_the_duke_dude

Για ακόμα μία φορά, η εβδομάδα που γιορτάζουμε το πιο iconic αλλά και best selling cocktail -η Negroni Week- γίνεται αφορμή για να βγούμε σε αγαπημένα μπαρ και να πραγματοποιήσουμε το μεγαλύτερο toast που έγινε ποτέ, συμβάλλοντας παράλληλα στη στήριξη της MKO Slow Food.

7 "γλυκόπικρες" ημέρες

Παραδοσιακά, είναι η πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου που γιορτάζεται παγκοσμίως ως Negroni Week ωστόσο η χρονική συνθήκη άλλαξε την τελευταία τριετία λόγω της πανδημίας. Πρόκειται για μία διεθνή πρωτοβουλία του Campari και του αμερικανικού περιοδικού Imbibe, που ξεκίνησε το 2013 και μέσα σε λίγα μόλις χρόνια αγκαλιάστηκε από χιλιάδες μπαρ, που σερβίροντας φυσικά Negroni, συμβάλουν στην ενίσχυση φιλανθρωπικών σκοπών σε πάνω από 60 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Μάλιστα φέτος στην Ελλάδα, 7 καταξιωμένοι bartenders δημιουργούν το δικό τους Negroni Handshake για έναν καλό σκοπό. Κάθε Handshake αποτελεί μια μοναδική συνταγή, με την έμπνευση για τη δημιουργία ενός signature Negroni να προσφέρει το πάθος του καθενός. Επιπροσθέτως, 7 iconic bars θα φιλοξενήσουν διάσημους bartenders από το εξωτερικό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και θα σου προσφέρουν μια απολαυστική εμπειρία Negroni.

Η ιστορία του Negroni

Η ιστορία του Negroni λοιπόν ξεκινά ακριβώς έναν αιώνα πριν και πιο συγκεκριμένα ένα μεσημέρι του 1919, όταν ο ιδιοκτήτης του Caffe Casoni στη Φλωρεντία (που αργότερα έγινε ευρύτερα γνωστό ως Caffe Giacosa) ζήτησε από τον μπάρμαν του να του αντικαταστήσει τη σόδα από το Americano του (Campari, γλυκό βερμούτ, σόδα) με gin. Αυτός του το έφτιαξε, και μάλιστα για να τονίσει τη διαφοροποίησή του από το Americano, το στόλισε με μια φλούδα πορτοκάλι αντί για λεμόνι. Ο δον Camillo Negroni ενθουσιάστηκε τόσο πολύ, που όχι μόνο του έδωσε το όνομά του, αλλά αργότερα ίδρυσε και μια ποτοποιία που παρασκεύαζε και εμφιάλωνε έτοιμο το cocktail.

Μία φήμη θέλει τους πελάτες του Cafe Casoni να ζητάνε "ένα ποτό σαν εκείνο του κόμη Negroni" με αποτέλεσμα να καθιερωθεί το όνομα για το συγκεκριμένο cocktail. Για τους μη έχοντες γνώση, οφείλουμε να τονίσουμε ότι το απολαυστικό απεριτίφ στην κλασική, διαχρονική εκδοχή του αποτελείται από ίσα μέρη gin, Campari και γλυκού βερμούτ. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Το "Barro Negro" στήνει σεβιτσερία στην μπάρα του

Margarita, Paloma και σεβίτσε απόψε στην ​​Παπαρρηγοπούλου.

Το "Casablanca Social Club" σβήνει 4 κεράκια με ένα non-stop πάρτι

Το δημοφιλές μπαρ της Θεσσαλονίκης έχει γενέθλια και το γιορτάζει καταλλήλως.

Στο "In Love Again" (και) για aperitivo

Τα απογεύματα του Σαββατοκύριακου στην Κλειτίου θέλουν spritz, coffee cocktails και ροζέ κρασιά.

7 χρόνια "Barelle" με ένα μοναδικό πάρτι

Το αγαπημένο στέκι του Νέου Ηρακλείου έχει γενέθλια και το γιορτάζει με παλιούς και νέους φίλους.

To "Barro Negro" στα 100 κορυφαία μπαρ του κόσμου

Η αθηναϊκή 'πρεσβεία της Paloma' φιγουράρει στο νο.52 της λίστας 51-100, του περίφημου θεσμού The World’s 50 Best Bars.

Τα πρώτα ουίσκι με άρωμα Ελλάδας

Τα κρασιά Μπουτάρη συνεργάζονται με τους Irish Distillers και Spot Whiskeys, για το λανσάρισμα της νέας σειράς Greek Wine Single Cask.