Οδηγός Bars

Πίνουμε ροζέ κρασιά στο Ζάππειο

Η έκθεση ροζέ οίνων «Drink Pink», αφιερωμένη σε μία από τις πιο δημοφιλείς τάσεις διεθνώς στο χώρο του κρασιού, πραγματοποιείται στο Ζάππειο Μέγαρο.

Drink Pink

Φρέσκα και ελαφριά όπως τα λευκά, αλλά με γευστικά στοιχεία και από τα κόκκινα, τα ροζέ κρασιά θεωρούνται ιδιαίτερα ευπροσάρμοστα στις απαιτήσεις αρκετών εδεσμάτων ενώ ταιριάζουν με πάρα πολλά πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Η έκθεση "Drink Pink" που φέτος διοργανώνεται στο Ζάππειο στις 29 Μαΐου, συστήνει λοιπόν στο κοινό 150 από τις καλύτερες ετικέτες ροζέ κρασιών της αγοράς από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα τα οποία θα είναι κατανεμημένα σε τρεις κατηγορίες, ανάλογα με το γευστικό χαρακτήρα τους.

Στην έκθεση οι επισκέπτες δοκιμάζουν όποιο κρασί τους ενδιαφέρει, ανατρέχοντας στον κατάλογό της για πληροφορίες που αφορούν το στυλ του κρασιού, τον τρόπο παραγωγής του, το πως αυτό συνδυάζεται με διάφορα εδέσματα κ.ά. καθοδηγούμενη από έμπειρους οινοχόους. Ανάμεσα στα ροζέ κρασιά εσοδείας 2021 υπάρχουν πολλές νέες κυκλοφορίες, αφού η συγκεκριμένη κατηγορία οίνων εμφανίζει ιδιαίτερη δυναμική στην αγορά, ενώ δεν λείπουν και συμμετοχές από άλλες χώρες, ανάμεσά τους και celebrity-ετικέτες παγκοσμίου εμπορικής επιτυχίας. Επιβεβαιώνεται επίσης η στροφή της ελληνικής παραγωγής προς ακόμα πιο προσεγμένα ροζέ υψηλής ποιότητας, συχνά σε ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις εμπνευσμένες από τα αντίστοιχα γαλλικά κρασιά της Προβηγκίας. 

Η είσοδοςστην έκθεση Drink Pink κοστίζει 12€ (8€ φοιτητικό) και περιλαμβάνει αναλυτικό κατάλογο και ποτήρι γευσιγνωσίας. 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Bars

Η αθηναϊκή μπαρ σκηνή ρίχνει άγκυρα στα νησιά

Επιτυχημένες ομάδες, projects και πρόσωπα κάνουν το last call τους στις μπάρες της πόλης και σαλπάρουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/06/2022

9 αθηναϊκά μπαρ για το καλοκαίρι

Φιλικές μπάρες της πόλης, ιδανικές για αντι-καυσωνικές βραδιές.

Brown Hotels Χ Lakis Gavalas: Το πιο εκκεντρικό πάρτι της πόλης επιστρέφει by the pool με καλοκαιρινή διάθεση!

Το επόμενο ραντεβού με τα ανατρεπτικά πάρτι By Lakis Gavalas δίνεται στο rooftop του Brown Lighthouse Athens στις 23 Ιουνίου με ελεύθερη είσοδο.

Το 'Knave' έρχεται για να συζητηθεί

Λέλος Γεωργόπουλος, ​​Βαγγέλης Θανάσης και Δημήτρης Μπούκουρης υπογράφουν ένα ολοκαίνουριο μπαρ με άποψη στην Ασκληπιού.

5 χρόνια "33 Squared - The Bar"

Σημείο αναφοράς για την περιοχή των Βριλησσίων και τα πέριξ αυτής.

Το 'Apoteka' είναι ένα διαφορετικό μπαρ, βγαλμένο από τα 80s

Η νέα άφιξη στην Βικτώρια έχει θάρρος, άποψη, αισθητική από την πολυσυζητημένη δεκαετία και υπογραφή που γνωρίζεις από τις ένδοξες εποχές της πλατείας Καρύτση.

Campari Spritz

Το εμβληματικό ιταλικό ποτό σε μία νέα, sophisticated πρόταση.