Γιατί δεν πρέπει να χάσεις το Athens Cocktail Festival

Η μεγαλύτερη γιορτή του cocktail έρχεται στις 20 και 21 Μαΐου στην Αθήνα και εμείς σου δίνουμε όλους τους λόγους για να γίνεις μέρος της.

ATHENS COCKTAIL FESTIVAL & WEEK

Η Αθήνα αποτελεί τα τελευταία χρόνια μία από τις πιο ενδιαφέρουσες πόλεις του πλανήτη όσον αφορά την μπαρ σκηνή της. Ως τέτοια, ήταν κάτι παραπάνω από απαραίτητο να αποκτήσει και το δικό της φεστιβάλ κοκτέιλ. Το πρώτο Athens Cocktail Festival είναι γεγονός και στις 20 και 21 Μαΐου σε υποδέχεται στο Φάρο του ΚΠΙΣΝ, προτού η δράση μεταφερθεί και στο κέντρο της πόλης (από τις 22-28/05). Το Αθηνόραμα καταγράφει όλους εκείνους τους λόγους που επιβάλλουν να γίνεις και εσύ μέρος της γιορτής.

Γιατί είναι μία ευκαιρία να υποδεχτείς το καλοκαίρι στην πόλη

Τόσο το Athens Cocktail Festival όσο και το Athens Cocktail Week δημιουργήθηκαν μεταξύ άλλων για να λειτουργήσουν σαν την έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν στην πόλη. Μίας πόλης που ανέκαθεν αγαπούσε τόσο τα φεστιβάλ όσο και τα μπαρ. Χτίστηκε λοιπόν ένα event που τα παντρεύει, δίνοντας σε κατοίκους και επισκέπτες μία έξτρα αφορμή να τη γνωρίσουν και πάλι, υπό ένα διαφορετικό φάσμα: Εκείνο που μας θέλει να χαλαρώνουμε μαζί με αγαπημένα πρόσωπα σε εξωτερικούς χώρους, με ένα καλοφτιαγμένο ποτό στο χέρι. 

ATHENS COCKTAIL FESTIVAL & WEEK 2

Για τα 34 cocktails σε 17 διαφορετικά μπαρ

Πολλά από τα μεγαλύτερα και πιο εμβληματικά brands της παγκόσμιας σκηνής, θα σε υποδεχτούν στον εντυπωσιακό χώρο του Φάρου του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, εσωτερικά και εξωτερικά, με πανοραμική θέα στην πόλη. Σε 17 μπαρ θα σερβίρονται 34 διαφορετικά cocktails σε μια ατμόσφαιρα γιορτής, με μουσικές του Best Radio 92.6. Στον χώρο θα υπάρχουν επιπλέον δράσεις και happenings, λειτουργώντας παράλληλα και συμπληρωματικά με τη fun ατμόσφαιρα του Φεστιβάλ. Δωρεάν αναμνηστικές φωτογραφίες, επίσημα T-shirts του Athens Cocktail Festival καθώς και όλη η σειρά των premium ειδών ένδυσης του πιο cool street brand, Hustler Greece είναι μόνο μερικές από τις παράλληλες δράσεις, όπως επίσης και το installation του Schweppes για να ανακαλύψεις όλες τις καινούριες γεύσεις. 

ATHENS COCKTAIL FESTIVAL & WEEK 1

Για το Athens Cocktail Week...

Με τη λήξη του Athens Cocktail Festival η δράση μεταφέρεται στο κέντρο της Αθήνας με το Athens Cocktail Week. Με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο του This is Athens Festival και πυρήνα πάντα τα cocktails, περισσότερα από 40 κορυφαία μπαρ της πόλης θα έχουν ένα ειδικό μενού, προτείνοντας -από τις 22 έως και τις 28 Μαΐου 2022-, δύο signature κοκτέιλ τους στην τιμή των €8. Επίσης, πολλά από τα μπαρ θα φιλοξενήσουν μοναδικά guest events με φημισμένα spots και bartenders του εξωτερικού.

...και το Closing Night πάρτι του

Στις 28 Μαΐου, όλα τα παραπάνω θα επισφραγιστούν με τον ιδανικότερο τρόπο και το Closing Night του Athens Cocktail Week, συντροφιά με τον BEST 92,6, στην καρδιά της πόλης. Στο Closing Night θα μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε περισσότερα από 30 διαφορετικά cocktails από αγαπημένα brands, σε μία φαντασμαγορική βραδιά στον πιο ανεξερεύνητο κήπο του κέντρου: Στον κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 134, Θησείο/ 19:00-23:00). 

Για να προετοιμαστείς για το Aegean Cocktails & Spirits Festival 

Λίγες ημέρες αργότερα, το Φεστιβάλ που φέρνει το ελληνικό απόσταγμα στο επίκεντρο των παγκόσμιων τάσεων του cocktail, επιστρέφει στην Αθήνα. Πιο συγκεκριμένα, στις 4 Ιουνίου, το 3ο Aegean Cocktails & Spirits Festival θα πραγματοποιηθεί στον πανέμορφο χώρο του "Φάρου" στο ΚΠΙΣΝ (από τις 16.00-23.00). Για μία ολόκληρη ημέρα, κορυφαίοι παραγωγοί  θα στήσουν περισσότερα από δέκα διαφορετικά μπαρ τα οποία θα σερβίρουν cocktails με ελληνικό twist. Επιπλέον, ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει όλα τα ποιοτικά προϊόντα, να συζητήσει με εξειδικευμένους bartenders για τη χρήση τους μέσα σε cocktails και τα στάδια παραγωγής τους αλλά και να φτιάξει και ο ίδιος ποτά step by step στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του "fun cocktail making”.

20 - 21 Μαΐου | Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος" - Φάρος | Εισιτήρια εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.