"Atisbar": All day εμπειρία στο Μαρούσι

Με ατμοσφαιρική σάλα, ευρύχωρη αυλή και ενδιαφέρουσα γκάμα επιλογών για brunch ή γεύμα, το café-bar-restaurant στην οδό Φραγκοκλησιάς στο Μαρούσι είναι σημείο συνάντησης για κάθε ώρα της ημέρας.

Atisbar ©Λεωνίδας Τούμπανος

Βρίσκεται μια ανάσα από την πολύβουη Λεωφ. Κηφισίας, σε πόστο που το καθιστά ιδανική στάση στο ξεκίνημα της μέρας για καφέ αλλά και ένα περιποιημένο πρωινό ή και brunch τις καθημερινές και το Σάββατο. Μετά τη 1, στη μεσημεριανή ανάπαυλα, θα απολαύσετε το γεύμα σας σε χαλαρό και ευχάριστο περιβάλλον ενώ αποτελεί εξαιρετική επιλογή "after office" εξόδου για κρασί ή κοκτέιλ συνοδεία νόστιμου bar food. 

Atis
©Λεωνίδας Τούμπανος
Το μενού που επιμελείται ο σεφ Παντελής Πάνος περιλαμβάνει ποικιλία προτάσεων για γεύμα, brunch και bar food

Ο σεφ Παντελής Πάνος, που έχει αναλάβει τη γευστική επιμέλεια, προτείνει ένα μενού με ποικιλία επιλογών, φτιαγμένων με εποχικά υλικά, προσαρμοσμένο στις ανάγκες κάθε στιγμής της μέρας. Στην σάλα με την εντυπωσιακή μπάρα, που συνδυάζει αρμονικά μοντέρνα με ρετρό στοιχεία θα ξεφύγετε από το γκρι της πόλης ρίχνοντας κλεφτές ματιές στην κομψή εγκατάσταση που προσφέρει στον επισκέπτη την αίσθηση ότι βρίσκεται σε κιόσκι περιτριγυρισμένο από αναρριχόμενα φυτά ενώ πολύ καλή εναλλακτική -ειδικά όταν ο καιρός το επιτρέπει- είναι και ο άνετος εξωτερικός χώρος. Μέχρι τη 1, θα απολαύσετε έναν speciality καφέ, smoothie, τσάι matcha ή butterfly pea tea (μπλε τσάι full σε αντιοξειδωτικά) δίπλα σε νόστιμες προτάσεις όπως αυγά scrambled με χειροποίητο φρεσκοψημένο ψωμί και καραμελωμένο μπέικον. Από τη μεσημεριανή κάρτα που "τρέχει" όμως και το βράδυ, ξεχωρίζουν επιλογές όπως το μοσχαρίσιο καρπάτσιο, το "Fish & Chips" που είναι λαβράκι με πατάτες και σάλτσα κάπαρης και για τους κρεατοφάγους, το διάφραγμα Black Angus ξηρής ωρίμασης με φρέσκες πατάτες και το Philly steak, επίσης με black angus. Αν αφήσετε χώρο για επιδόρπιο, το "προφιτερόλ" του σεφ θα ολοκληρώσει γλυκά το γεύμα σας.

AtisBar
©Λεωνίδας Τούμπανος
Κοκτέιλ σε νόστιμο pairing με pinsa

Υπάρχουν ωστόσο και περιορισμένες επιλογές σε pinsa, soft  tacos και bao που ταιριάζουν υπέροχα με ένα aperitivo, ένα ποτήρι κρασί ελληνικού ή ξένου αμπελώνα από την κάβα τους ή κάποια από τα κοκτέιλ που επιμελείται ο Παναγιώτης Βλάχος. Η μπάρα είναι "must" δεδομένου ότι αρκετές παρασκευές όπως σιρόπια και μαρμελάδες φτιάχνονται από την ομάδα του μπαρ. Κλασικές εκδοχές αλλά και "signature βερσιόν" όπως το "Indigo Orange", με Metaxa, λικέρ μαστίχας, λάιμ, μέλι και μαρμελάδα πορτοκάλι ή το "honey fig", με βότκα, λάιμ, μέλι, τζίντζερ και μαρμελάδα σύκου δίνουν τον τόνο της ενδιαφέρουσας κάρτας ενώ στα ηχεία παίζουν soulful, exotic disco και electrοnic μουσικές από διαφορετικούς DJs καθημερινά.

Φραγκοκλησιάς 3α, Μαρούσι | Τηλ: 2106180025

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Το 'Athénée' υποδέχεται τον Leonardo Zanini

Ο Bar Manager του 'Bvlgari Hôtel Paris' και η ομάδα του για ένα Masterpiece Cocktail Experience στο δημοφιλές σποτ του κέντρου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
24/01/2023

Για bar hopping στο Κουκάκι

Τελικά, πού περνάμε καλά τα βράδια στη γειτονιά του Airbnb;

Το "Baba Au Rum" για μία βραδιά στην Θεσσαλονίκη

Από το αθηναϊκό κέντρο, στην μπάρα του ιστορικού "Θερμαϊκού" παρέα με το κορυφαίο ελληνικό premium gin Mataroa.

Πραξιτέλους σε ενδιαφέρον update

Ο πάλαι ποτέ εμπορικός δρόμος στην καρδιά της πόλης δε σταματά στιγμή να ανθίζει, με φρέσκα spots να προστίθενται στα διαχρονικά σουξέ της.

Το 'Feelin' Good' είναι ένα μπαρ που θα σε κάνει να νιώσεις καλά

Η νέα άφιξη στο Κουκάκι είναι χαλαρή, νόστιμη και έχει κάτι να πει.

Μία γιορτή για το "Ελληνικό Απόσταγμα" στο Ωδείο Αθηνών

Η μοναδική εκδήλωση γευστικής δοκιμής ελληνικών αποσταγμάτων και ηδύποτων επιστρέφει για 7η φορά.

Στα μπαρ της Αθήνας για Garibaldi

Το απλοϊκά elegant ιταλικό cocktail ίσως και να έχει τη στιγμή του.