"Atisbar": All day εμπειρία στο Μαρούσι

Με ατμοσφαιρική σάλα, ευρύχωρη αυλή και ενδιαφέρουσα γκάμα επιλογών για brunch ή γεύμα, το café-bar-restaurant στην οδό Φραγκοκλησιάς στο Μαρούσι είναι σημείο συνάντησης για κάθε ώρα της ημέρας.

Atisbar ©Λεωνίδας Τούμπανος

Βρίσκεται μια ανάσα από την πολύβουη Λεωφ. Κηφισίας, σε πόστο που το καθιστά ιδανική στάση στο ξεκίνημα της μέρας για καφέ αλλά και ένα περιποιημένο πρωινό ή και brunch τις καθημερινές και το Σάββατο. Μετά τη 1, στη μεσημεριανή ανάπαυλα, θα απολαύσετε το γεύμα σας σε χαλαρό και ευχάριστο περιβάλλον ενώ αποτελεί εξαιρετική επιλογή "after office" εξόδου για κρασί ή κοκτέιλ συνοδεία νόστιμου bar food. 

Atis
©Λεωνίδας Τούμπανος
Το μενού που επιμελείται ο σεφ Παντελής Πάνος περιλαμβάνει ποικιλία προτάσεων για γεύμα, brunch και bar food

Ο σεφ Παντελής Πάνος, που έχει αναλάβει τη γευστική επιμέλεια, προτείνει ένα μενού με ποικιλία επιλογών, φτιαγμένων με εποχικά υλικά, προσαρμοσμένο στις ανάγκες κάθε στιγμής της μέρας. Στην σάλα με την εντυπωσιακή μπάρα, που συνδυάζει αρμονικά μοντέρνα με ρετρό στοιχεία θα ξεφύγετε από το γκρι της πόλης ρίχνοντας κλεφτές ματιές στην κομψή εγκατάσταση που προσφέρει στον επισκέπτη την αίσθηση ότι βρίσκεται σε κιόσκι περιτριγυρισμένο από αναρριχόμενα φυτά ενώ πολύ καλή εναλλακτική -ειδικά όταν ο καιρός το επιτρέπει- είναι και ο άνετος εξωτερικός χώρος. Μέχρι τη 1, θα απολαύσετε έναν speciality καφέ, smoothie, τσάι matcha ή butterfly pea tea (μπλε τσάι full σε αντιοξειδωτικά) δίπλα σε νόστιμες προτάσεις όπως αυγά scrambled με χειροποίητο φρεσκοψημένο ψωμί και καραμελωμένο μπέικον. Από τη μεσημεριανή κάρτα που "τρέχει" όμως και το βράδυ, ξεχωρίζουν επιλογές όπως το μοσχαρίσιο καρπάτσιο, το "Fish & Chips" που είναι λαβράκι με πατάτες και σάλτσα κάπαρης και για τους κρεατοφάγους, το διάφραγμα Black Angus ξηρής ωρίμασης με φρέσκες πατάτες και το Philly steak, επίσης με black angus. Αν αφήσετε χώρο για επιδόρπιο, το "προφιτερόλ" του σεφ θα ολοκληρώσει γλυκά το γεύμα σας.

AtisBar
©Λεωνίδας Τούμπανος
Κοκτέιλ σε νόστιμο pairing με pinsa

Υπάρχουν ωστόσο και περιορισμένες επιλογές σε pinsa, soft  tacos και bao που ταιριάζουν υπέροχα με ένα aperitivo, ένα ποτήρι κρασί ελληνικού ή ξένου αμπελώνα από την κάβα τους ή κάποια από τα κοκτέιλ που επιμελείται ο Παναγιώτης Βλάχος. Η μπάρα είναι "must" δεδομένου ότι αρκετές παρασκευές όπως σιρόπια και μαρμελάδες φτιάχνονται από την ομάδα του μπαρ. Κλασικές εκδοχές αλλά και "signature βερσιόν" όπως το "Indigo Orange", με Metaxa, λικέρ μαστίχας, λάιμ, μέλι και μαρμελάδα πορτοκάλι ή το "honey fig", με βότκα, λάιμ, μέλι, τζίντζερ και μαρμελάδα σύκου δίνουν τον τόνο της ενδιαφέρουσας κάρτας ενώ στα ηχεία παίζουν soulful, exotic disco και electrοnic μουσικές από διαφορετικούς DJs καθημερινά.

Φραγκοκλησιάς 3α, Μαρούσι | Τηλ: 2106180025

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.