Οδηγός Bars

"Atisbar": All day εμπειρία στο Μαρούσι

Με ατμοσφαιρική σάλα, ευρύχωρη αυλή και ενδιαφέρουσα γκάμα επιλογών για brunch ή γεύμα, το café-bar-restaurant στην οδό Φραγκοκλησιάς στο Μαρούσι είναι σημείο συνάντησης για κάθε ώρα της ημέρας.

Atisbar ©Λεωνίδας Τούμπανος

Βρίσκεται μια ανάσα από την πολύβουη Λεωφ. Κηφισίας, σε πόστο που το καθιστά ιδανική στάση στο ξεκίνημα της μέρας για καφέ αλλά και ένα περιποιημένο πρωινό ή και brunch τις καθημερινές και το Σάββατο. Μετά τη 1, στη μεσημεριανή ανάπαυλα, θα απολαύσετε το γεύμα σας σε χαλαρό και ευχάριστο περιβάλλον ενώ αποτελεί εξαιρετική επιλογή "after office" εξόδου για κρασί ή κοκτέιλ συνοδεία νόστιμου bar food. 

Atis
©Λεωνίδας Τούμπανος
Το μενού που επιμελείται ο σεφ Παντελής Πάνος περιλαμβάνει ποικιλία προτάσεων για γεύμα, brunch και bar food

Ο σεφ Παντελής Πάνος, που έχει αναλάβει τη γευστική επιμέλεια, προτείνει ένα μενού με ποικιλία επιλογών, φτιαγμένων με εποχικά υλικά, προσαρμοσμένο στις ανάγκες κάθε στιγμής της μέρας. Στην σάλα με την εντυπωσιακή μπάρα, που συνδυάζει αρμονικά μοντέρνα με ρετρό στοιχεία θα ξεφύγετε από το γκρι της πόλης ρίχνοντας κλεφτές ματιές στην κομψή εγκατάσταση που προσφέρει στον επισκέπτη την αίσθηση ότι βρίσκεται σε κιόσκι περιτριγυρισμένο από αναρριχόμενα φυτά ενώ πολύ καλή εναλλακτική -ειδικά όταν ο καιρός το επιτρέπει- είναι και ο άνετος εξωτερικός χώρος. Μέχρι τη 1, θα απολαύσετε έναν speciality καφέ, smoothie, τσάι matcha ή butterfly pea tea (μπλε τσάι full σε αντιοξειδωτικά) δίπλα σε νόστιμες προτάσεις όπως αυγά scrambled με χειροποίητο φρεσκοψημένο ψωμί και καραμελωμένο μπέικον. Από τη μεσημεριανή κάρτα που "τρέχει" όμως και το βράδυ, ξεχωρίζουν επιλογές όπως το μοσχαρίσιο καρπάτσιο, το "Fish & Chips" που είναι λαβράκι με πατάτες και σάλτσα κάπαρης και για τους κρεατοφάγους, το διάφραγμα Black Angus ξηρής ωρίμασης με φρέσκες πατάτες και το Philly steak, επίσης με black angus. Αν αφήσετε χώρο για επιδόρπιο, το "προφιτερόλ" του σεφ θα ολοκληρώσει γλυκά το γεύμα σας.

AtisBar
©Λεωνίδας Τούμπανος
Κοκτέιλ σε νόστιμο pairing με pinsa

Υπάρχουν ωστόσο και περιορισμένες επιλογές σε pinsa, soft  tacos και bao που ταιριάζουν υπέροχα με ένα aperitivo, ένα ποτήρι κρασί ελληνικού ή ξένου αμπελώνα από την κάβα τους ή κάποια από τα κοκτέιλ που επιμελείται ο Παναγιώτης Βλάχος. Η μπάρα είναι "must" δεδομένου ότι αρκετές παρασκευές όπως σιρόπια και μαρμελάδες φτιάχνονται από την ομάδα του μπαρ. Κλασικές εκδοχές αλλά και "signature βερσιόν" όπως το "Indigo Orange", με Metaxa, λικέρ μαστίχας, λάιμ, μέλι και μαρμελάδα πορτοκάλι ή το "honey fig", με βότκα, λάιμ, μέλι, τζίντζερ και μαρμελάδα σύκου δίνουν τον τόνο της ενδιαφέρουσας κάρτας ενώ στα ηχεία παίζουν soulful, exotic disco και electrοnic μουσικές από διαφορετικούς DJs καθημερινά.

Φραγκοκλησιάς 3α, Μαρούσι | Τηλ: 2106180025

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Italian job" με co-stars Σκουλά-Saccheri στο "Ortigia"

Το "αλάνι" του street food και ένας εναλλακτικός ζεν πρεμιέ της ιταλικής κουζίνας συμπράττουν στα βόρεια ενώνοντας τη μαγειρική τους "τρέλα".

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
18/05/2022

H "Cookoovaya" πετάει για Σεν Τροπέ

... και φωλιάζει εντός του πολυτελούς ξενοδοχείου Airelles Saint-Tropez, Pan Deï Palais.

H "Ψαροπούλα" σε νέα εποχή

Καινούργια σελίδα γυρίζει η ιστορική ψαροταβέρνα της Καλλιθέας, που επιστρέφει οσονούπω ριζικά ανανεωμένη ως "Psaropoula Fish Meze" με μοντέρνες θαλασσινές γεύσεις διά χειρός Γιάννη Λιόκα.

Η Γωγώ Δελογιάννη ανεβαίνει στην ταράτσα

Το "Στοά Φιξ Πρότζεκτ Ταράτσα" ανοίγει τις πόρτες του στα ψηλά της Κολοκοτρώνη.

Τα nice n easy παίζουν "Lyra"

Το καινούργιο μέλος της gourmet & bio healthy οικογένειας είναι ένα σύγχρονης αντίληψης ελληνικό εστιατόριο στην Πλάκα.

To "Saitama" έρχεται στον Κεραμεικό

Για το νέο του πρότζεκτ ο Σταμάτης Σταματιάδης συνεργάζεται με τον Άνταμ Κοντοβά και παντρεύουν δημιουργικά τα κοκτέιλ με τα κεμπάπ και τα noodles.

Νέο "Mama Tierra" στην Ακρόπολη

Το δημοφιλές χορτοφαγικό resto της οδού Ακαδημίας απέκτησε street αδερφάκι.