Οδηγός Bars

"Luv n Roll": Για φαγητό, ποτό, τέχνη και... τατουάζ

Ένας πολυχώρος παντρεύει την εστίαση με το τατού, το πίρσινγκ και πολλές ακόμα απρόσμενες εφαρμοσμένες τέχνες. Ξεναγηθήκαμε στους τέσσερις διαδραστικούς ορόφους του και αναμεταδίδουμε.

Luv n Roll

Το μαύρο κτίριο στο νούμερο 14 της οδού Καραϊσκάκη (Ψυρρή, 2114182422) είναι η είσοδος για να περάσεις σε έναν πολύχρωμο, πολυδιάστατο και level-up πολυχώρο που αγαπά κάθε μορφή έκφρασης, δημιουργίας και τέχνης. Το "Luv n Roll" δεν είναι ένας παραδοσιακός χώρος εστίασης, αλλά ούτε κι ένα συνηθισμένο τατουατζίδικο, αλλά ένα εμπνευσμένο patchwork ιδεών για όσους θέλουν να ζήσουν μια διαφορετική εμπειρία εξόδου. 

Luv n Roll

Μια παρέα φίλων από το πανεπιστήμιο ήθελε να δημιουργήσει κάτι χωρίς προηγούμενο, που να ενώνει πολλά από αυτά τα διαφορετικά που αγαπούν αλλά και μπόλικα από εκείνα που αναζητούν όσοι παρακολουθούν την τέχνη στις πολλαπλές εκφάνσεις της. Το 2012 έκαναν το πρώτο βήμα, ανοίγοντας δύο χώρους στα Μελίσσια και στην Ίο, με σημείο αναφοράς αρχικά τη ζωγραφική και το τατουάζ, και αργότερα το πίρσινγκ και το σχεδιασμό ρούχων και κοσμημάτων. Χρόνια αργότερα, κατά την περίοδο της καραντίνας, έδωσαν πνοή στο επόμενο βήμα τους, προσθέτοντας τη γαστρονομία, τη μουσική, την ποίηση, τη λογοτεχνία και την αρχιτεκτονική. Όλα αυτά συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα που συστεγάζεται στο "Luv n Roll", διατηρώντας ισορροπίες που έχουν πολύ ενδιαφέρον. 

Luv n Roll

Περνώντας στο εσωτερικό, η φιλοσοφία του μαγαζιού δίνει το στίγμα ήδη από τους ζωγραφισμένους τοίχους και τις industrial λεπτομέρειες. Τα φωτεινά στοιχεία εναλλάσσονται και τα φυτά που διακοσμούν όλους τους ορόφους προσδίδουν μια έξτρα φρεσκάδα. Στο υπόγειο συναντάμε την καλά οργανωμένη κουζίνα, στο ισόγειο έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο για live μουσικές αλλά και για γαστρονομικές εξερευνήσεις του πρωινού μενού. Ακολουθεί ένας ημιώροφος για πιο πριβέ σερβιρίσματα κλασικών κοκτέιλ και πιάτων που παρασκευάζονται μπροστά στον επισκέπτη. Ο επόμενος όροφος είναι αφιερωμένος στο τατουάζ και το πίρσινγκ, ενώ φιλοξενεί επίσης τις συλλογές με τα κοσμήματα και τα ρούχα και λειτουργεί μόνο ώρες καταστημάτων.

Luv n Roll

Πλησιάζουμε στην ταράτσα που είναι χωρισμένη σε δύο επίπεδα: στο πρώτο "τρέχει" το προχωρημένο "Tiki Cocktail bar", υπό την επίβλεψη του bar leader Γιάννη Κουτσουράδη. Ο Γιάννης έχει θητεία στις εξωτικές μείξεις, με διακρίσεις και βραβεία, κάτι που αναδεικνύεται στο σύνθετο μενού. Η λίστα είναι καλοδουλεμένη, αγγίζοντας ευρηματικά τις κατηγορίες του aperitivo, των πειραγμένων κλασικών και των συνταγών με ελληνικά αποστάγματα. Ξεχωρίζει το signature Zombie με τέσσερα ρούμια και ένα εξαιρετικό homemade λικέρ από μπαχαρικά και εσπεριδοειδή. Ο Γιάννης και η ομάδα του αξιοποιούν πολλές τεχνικές στο εργαστήριο που μοιράζονται με την κουζίνα και μαγειρεύουν πολλά από τα υλικά τους. Κουζίνα και μπάρα συνεργάζονται στενά, καθώς πολλές προτάσεις έρχονται ως ντουέτα. Για παράδειγμα, τα aperitivo cocktails προτείνονται με συγκεκριμένα συνοδευτικά: το Limoncello spritz (το limoncello το φτιάχνουν οι ίδιοι) με τις νόστιμες λεπτές πίτσες και οι σαλάτες με τα long drinks, όπως η παραλλαγή του "Aperol Spritz" από ένα δικό τους λικέρ με άνθη λουλουδιών. Στον κατάλογο των μείξεων αξίζει να σταθείτε επίσης σε κάποιες προτάσεις κλασικών που δεν είναι στην πρώτη γραμμή, βλέπε Martinez, Picasso sour και Last world ή σε κάποια bitters ποτά, καθώς το μαγαζί έχει μια αξιόλογη συλλογή από βερμούτ. 

Luv n Roll

Όσον αφορά την κουζίνα, το μενού του Αλέξανδρου Αποστόλου είναι πολυσυλλεκτικό και ιδανικό για διάφορες ώρες της ημέρας, ξεκινώντας με pancakes και bagels μέχρι τα πληθωρικά ribeye και τις καλοδουλεμένες ταλιάτες. 

Luv n Roll

Ήδη μπαρ και κουζίνα δουλεύουν τις καλοκαιρινές προτάσεις τους που, όπως μας εκμυστηρεύτηκαν, θα συνοδευτούν από διάφορα μπαράκια που θα στηθούν στον εξωτερικό χώρο. Για να ενημερωθείτε σχετικά με τις εκθέσεις, τα φεστιβάλ, τα live και όλα τα δρώμενα που τρέχουν, αρκεί να μπείτε στις σελίδες τους (fb: @Luv n Roll House, Instagram: luvnroll_house). 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

H "Cookoovaya" πετάει για Σεν Τροπέ

... και φωλιάζει εντός του πολυτελούς ξενοδοχείου Airelles Saint-Tropez, Pan Deï Palais.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
16/05/2022

H "Ψαροπούλα" σε νέα εποχή

Καινούργια σελίδα γυρίζει η ιστορική ψαροταβέρνα της Καλλιθέας, που επιστρέφει οσονούπω ριζικά ανανεωμένη ως "Psaropoula Fish Meze" με μοντέρνες θαλασσινές γεύσεις διά χειρός Γιάννη Λιόκα.

Η Γωγώ Δελογιάννη ανεβαίνει στην ταράτσα

Το "Στοά Φιξ Πρότζεκτ Ταράτσα" ανοίγει τις πόρτες του στα ψηλά της Κολοκοτρώνη.

Τα nice n easy παίζουν "Lyra"

Το καινούργιο μέλος της gourmet & bio healthy οικογένειας είναι ένα σύγχρονης αντίληψης ελληνικό εστιατόριο στην Πλάκα.

To "Saitama" έρχεται στον Κεραμεικό

Για το νέο του πρότζεκτ ο Σταμάτης Σταματιάδης συνεργάζεται με τον Άνταμ Κοντοβά και παντρεύουν δημιουργικά τα κοκτέιλ με τα κεμπάπ και τα noodles.

Νέο "Mama Tierra" στην Ακρόπολη

Το δημοφιλές χορτοφαγικό resto της οδού Ακαδημίας απέκτησε street αδερφάκι.

H Margarita γιορτάζει στα "TGI Fridays"

Η Margarita MAYnia απλώνεται για ολόκληρο τον Μάιο στα αγαπημένα εστιατόρια.