Eίναι κάτι παραπάνω από σαφές πως ο γλυκόπικρος χαρακτήρας του Negroni απαιτεί προσεκτικές και μελετημένες γαστρονομικές προσθήκες ώστε η όλη προσπάθεια συνοδείας του ποτού με φαγητό να μην καταλήξει σε ένα γευστικό Βατερλώ.
Τι τρως λοιπόν με το πιο δημοφιλές cocktail του πλανήτη αυτή τη στιγμή, ώστε να μεγιστοποιήσεις την εμπειρία;
Προσούτο και ελιές
Ok, μάλλον προφανές. Το πιο ιταλικό pairing στην ιστορία των ιταλικών pairings. Η πικράδα του ποτού είναι ιδανική ώστε να πλαισιώνει φαγητά (πχ τυριά) με πολύ έντονη γεύση αλλά και ελιές.
Mac n' Cheese
Να κάτι που ίσως δεν περίμενες να διαβάσεις. Κι όμως, δεν είναι κάτι που προέρχεται από κάποιον τυχαίο: Ο Desmond Payne, Master Distiller του Beefeater, επιμένει πως ένα καλοφτιαγμένο macaroni and cheese, με προσθήκη μπέικον, μπορεί να συνοδεύσει άψογα το Negroni σου. Και ναι, αυτό αξίζει σίγουρα να το δοκιμάσει κανείς.
Πίτσα
Φυσικά και αναφερόμαστε στη φινετσάτη, λεπτή ιταλική πίτσα, με οποιοδήποτε topping ή μία απλή, καλοφτιαγμένη Μαργαρίτα.
Πικρή σοκολάτα
Η περίπου umami αίσθηση του Negroni έρχεται να δέσει με μία καλή bitter σοκολάτα, αν ασφαλώς επιδιώκεις το συνοδευτικό σου να μην άπτεται της σφαίρας του αλμυρού. Ο γλυκόπικρος γευστικός συνδυασμός αναδεικνύει τις λεπτές, ξινές γεύσεις των κόκκινων φρούτων στο βερμούτ, δίνοντας στη σοκολάτα ένα επιπλέον βάθος, ώστε αυτή να μην υπερνικηθεί από το Campari.
Πηγή: esquire.com.gr