Metaxa AEN: Μόλις κυκλοφόρησε το τρίτο spirit της super premium σειράς Metaxa

Εάν ψάχνετε για τις γιορτές ένα πολύτιμο απόσταγμα, τότε το βρήκατε. Το ΑΕΝ Metaxa μόλις κυκλοφόρησε σε χίλιες μόνο συλλεκτικές φιάλες και αποτελεί φόρο τιμής στην οικογένεια Metaxa και στην ιστορία της, παντρεύοντας το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.

metaxa aen

Το τρίτο ΑΕΝ φέρει την υπογραφή του Ηλία Μεταξά, που αποτελεί την τρίτη γενιά και τον τρίτο master metaxa της οικογένειας. Ο Ηλίας, την δεκαετία του '80 δημιούργησε ένα πολύ ιδιαίτερο ποτό από τα αποστάγματα που του άφησε ο πατέρα του Ανδρέας Μεταξάς και ο οποίος με την σειρά του τα είχε κληρονομήσει από τον δημιουργό του οίκου, τον Σπύρο Μεταξά.

metaxa

Το ποτό αυτό που κρύβει την ψυχή και την εμπειρία τριών γενιών metaxa, ποτέ δεν κυκλοφόρησε στην αγορά. Ο Ηλίας μοίρασε πολύ λίγες φιάλες στην οικογένεια και τους φίλους και το υπόλοιπο το φύλαξε στα κελάρια τoυς. Σήμερα, περίπου σαράντα χρόνια μετά, αποφάσισε ότι ήρθε η στιγμή να το μοιραστεί με τον κόσμο και να γίνει το επόμενο πολύτιμο spirit της premium σειράς Metaxa. Με την βοήθεια του Κωνσταντίνου Ράπτη, του τέταρτου κατά σειρά master metaxa, το AEΝ Three generations by Elias εμφιαλώθηκε και μας αποκαλύπτει σε κάθε γουλιά την ιστορία του εμβληματικού Ελληνικού brand, την δύναμη του terroir και την συνεργασία τριών ξεχωριστών γενιών.

H μύτη του είναι αυτό που περιμένεις: εντυπωσιακή, έντονη και σύνθετη. Στην πρώτη δοκιμή, σου έρχονται οι νότες από λευκά λουλούδια, όπως το αγιόκλιμα και τα αρώματα από τα αποξηραμένα φρούτα, η σταφίδα και το σύκο. Στροβιλίζοντας και μυρίζοντας ξανά, πλημμυρίζουν οι νύξεις από τρούφα, γλυκόριζα, περγαμόντο και μοσχοκάρυδο. Το στόμα είναι μεταξένιο και πλούσιο με πολλά διαφορετικά γευστικά επίπεδα που εξελίσσονται πολύ ωραία στο στόμα. Μερικές από τις γεύσεις που ξεχωρίζουν είναι το δαμάσκηνο, το ροζ πιπέρι και το ginger. Η επίγευσή του είναι ατελείωτη και αφήνει την καλύτερη τελευταία εντύπωση με νότες σοκολάτας και κανέλας.

 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.