Γλυφάδα: Bar hopping στην ανανεωμένη σκηνή της Λαοδίκης

Κάτι τρέχει στη Γλυφάδα, καθώς το κέντρο και συγκεκριμένα η οδός Λαοδίκης ενδυναμώνεται με νέες πρωτοποριακές αφίξεις, ενώ τα ήδη γνωστά spots δείχνουν δελεαστικά σημάδια ανανέωσης. Κάνουμε στάση σε πέντε από αυτά και αναμεταδίδουμε τις πιο νόστιμες ειδήσεις.

Γλυφάδα: Bar hopping στην ανανεωμένη σκηνή της Λαοδίκης

Κάτι τρέχει στη Γλυφάδα, καθώς το κέντρο και συγκεκριμένα η οδός Λαοδίκης ενδυναμώνεται με νέες πρωτοποριακές αφίξεις, ενώ τα ήδη γνωστά spots δείχνουν δελεαστικά σημάδια ανανέωσης. Κάνουμε στάση σε πέντε από αυτά και αναμεταδίδουμε τις πιο νόστιμες ειδήσεις.

Γλυφάδα: Bar hopping στην ανανεωμένη σκηνή της Λαοδίκης - εικόνα 1
Ανανεωμένο και στιλιστικά και γευστικά βρήκαμε το «Mikro»

Τα ανανεωμένα: To «Mikro» σε νέα εποχή και το «Blends», για απρόσμενους all day συνδυασμούς

Το αγαπημένο και πρωτοποριακό λιλιπούτειο μπαρ «Mikro» της Γλυφάδας άλλαξε και απέκτησε μεγάλη κουζίνα και cocktail list, που γρήγορα έγινε talk of the town. Το concept είναι πολύ συγκροτημένο και εστιάζει στο πιο σημαντικό στοιχείο, τη γεύση. Με τη δημιουργική τους ματιά ο σεφ Βαγγέλης Μπουχέλος και ο bartender Γιάννης Σταυρουλάκης, μας κάνουν γευστικό γύρο με αφετηρία τη Μεσόγειο σε όλο τον κόσμο. Στο συντονισμό και στο πάντρεμα είναι ο έμπειρος μετρ Βασίλης Κωστής. Ειδικά στο pairing έχει γίνει σπουδαία δουλειά, καθώς τα περισσότερα πιάτα έχουν σχεδιαστεί με τέτοιον τρόπο ώστε να μπορεί να τα μοιραστεί μια παρέα και ταυτόχρονα να συνοδεύουν τα ντελικάτα κοκτέιλ.

Αυτό που δένει τα πάντα είναι η αφοπλιστική, καθαρή γεύση των υλικών, η αέρινη επίγευση και η κομψή αισθητική στο σερβίρισμα. Στο πεδίο των κοκτέιλ ο Γιάννης έχει αναβαθμίσει κλασικές συνταγές δίνοντάς τους νέα επίπεδα γεύσης. Η συλλογή χωρίζεται στις κατηγορίες Socially enjoyed (δροσερά και ιδανικά για παντρέματα με την κουζίνα), Premium, Highballs και Sparkling. Τα πιάτα είναι αποκάλυψη: Το σεβίτσε φρέσκου ψαριού απογειώνεται από τον αφρό μανταρίνι και το φρέσκο μάνγκο και το ταρτάρ τόνου έχει φοβερή οξύτητα και ισορροπία – και τα δύο δένουν ιδανικά με τη ζωντάνια του Royal Bramble. Πιάτα-έκπληξη, που δεν περιμένεις να δεις, και ενώνουν Ελλάδα με Ανατολή είναι το κατσίκι και το κοκορέτσι.

Γλυφάδα: Bar hopping στην ανανεωμένη σκηνή της Λαοδίκης - εικόνα 2
Στο φινετσάτο «Blends» τα κοκτέιλ βρίσκουν ιδανικό γευστικό pairing

Ήσυχο, επιβλητικό και άκρως φινετσάτο, το «Blends» δίνει νέο νόημα στον όρο all day, επενδύοντας στην εμπειρία του fine dining και drinking. Το μενού της κουζίνας, που επιμελείται ο έμπειρος και πολυταξιδεμένος Κωνσταντίνος Λώλας, μπερδεύει με ευρηματικότητα τη μεσογειακή με τη διεθνή κουλτούρα, παίζοντας σε διαφορετικά ταμπλό από comfort και streetfood μέχρι υψηλές γαστρονομικές συνθέσεις και ιδιαίτερες κοπές κρεάτων. Η ισορροπία μεταξύ τους είναι αξιοσημείωτη.

Δοκιμάστε οπωσδήποτε το χταπόδι καρπάτσιο με τη μαρμελάδα ελιάς και το σορμπέ ντομάτας, τη σαλάτα με τραγανή πάπια και καρπούζι και το λαβράκι με ροδάκινο. Στα κοκτέιλ η ομάδα του «Blends» έχει δημιουργήσει αντίστοιχα δημιουργικές συνταγές, που μπλέκουν ιδιαίτερα υλικά με εκλεκτά αποστάγματα και homemade συστατικά για όλα τα γούστα. Ξεκινήστε με ένα aperitivo, όπως το έντονο Spectre, ή ένα αναβαθμισμένο Gin Tonic και δώστε βάρος στα signature ποτά, ειδικά στην Pavlova, στο Blends Slim και στο Tropical Storm.

Γλυφάδα: Bar hopping στην ανανεωμένη σκηνή της Λαοδίκης - εικόνα 3
Μια απόλυτα ινσταγκραμική γωνιά με πάνω από 100 πίνακες κλέβει την παράσταση στο «Mr Fox»

The new entry: «Mr Fox» με αγάπη από το Λονδίνο

Ένα λονδρέζικο μπαρ ξεφύτρωσε αυτό το καλοκαίρι στη δημοφιλή οδό Λαοδίκης. Το «Mr Fox» της παρέας των Πάνου Κανατσούλη, Άρη Δούκα, Martin Hazell, Άγγελου Τριάντη και Λευτέρη Κεφαλά, μας μεταφέρει στις ατμοσφαιρικές και μυστηριώδεις μπάρες του Mayfair. Έντονο μπλε χρώμα, εντυπωσιακή ταπετσαρία με το μαγεμένος δάσος και μια απόλυτα ινσταγκραμική γωνιά με πάνω από 100 πίνακες, δίνουν μια μυσταγωγική αύρα στον χώρο.

Το επόμενο δυνατό χαρτί είναι τα κοκτέιλ. O Πάνος Κανατσούλης –ένας από τους καλύτερους Έλληνες bartenders (νικητής του ελληνικού World Class)– έχει δημιουργήσει έναν προχωρημένο κατάλογο που αξίζει την προσοχή μας. Κάτω από τον τίτλο The new Rebels παρουσιάζει 12 iconic cocktails με ανατρεπτικό τρόπο. Για παράδειγμα, το Another Highball με Johnnie Walker Gold label εμπλουτίζεται με σύκα, κατσικίσιο τυρί και bubbly μέλι, ενώ η Great Paloma με ένα εκπληκτικό πιπέρι και ζυμωμένο γκρέιπφρουτ. Στα μπεστ σέλερ είναι το Foxy Groni με βάση το Tanqueray και έκπληξη τις πινελιές από ξίδι και παντζάρι. Τα κοκτέιλ κάνουν γευστικό παιχνίδι με τα bits and bites, που επιμελείται ο Άρης Ρούσσος, όπως τα εύγεστα Asian fingerfood και τα πρωτότυπα flatbreads.

Γλυφάδα: Bar hopping στην ανανεωμένη σκηνή της Λαοδίκης - εικόνα 4
Στο ολοκαίνουργιο «Mr Fox» o Πάνος Κανατσούλης –ένας από τους καλύτερους Έλληνες bartenders– έχει δημιουργήσει έναν προχωρημένο κατάλογο που αξίζει την προσοχή μας

Οι σταθερές αξίες: Το εξωτικό «Holy spirit» με XL cocktails και το «Mosaiko», για σπάνια spirits

Το «Holy spirit» αναμφισβήτητα έφερε στη Λαοδίκης τα τροπικά αρώματα της Καραϊβικής, τις extra large ποσότητες κοκτέιλ, το σερβίρισμα σε πλαστικά ποτήρια και το take away. Η προσωπικότητα του Ξαβιέ Μισαηλίδη και της bar team του, σε συνδυασμό με tiki συνταγές και ρυθμούς, σε μυούν σε έναν διασκεδαστικό εξωτισμό, που δεν θέλεις να τελειώσει. Τα κοκτέιλ που προκύπτουν από κλασικές συνταγές είναι παιχνιδιάρικα, νόστιμα και δροσερά. Ειδικά τους ζεστούς μήνες ο Ξαβιέ εμπνέεται από τα φρέσκα φρούτα και υλικά της εποχής και μας φρεσκάρει σε κάθε γουλιά. Αν και συχνά μπαίνουν καινούργια ποτά στον κατάλογο, υπάρχουν μερικές αξεπέραστες μείξεις όπως το Holy Zombie και το Boyfriend Forget, που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε.

Γλυφάδα: Bar hopping στην ανανεωμένη σκηνή της Λαοδίκης - εικόνα 5
Το «Holy spirit» αναμφισβήτητα έφερε στη Λαοδίκης τα τροπικά αρώματα της Καραϊβική

Με τη σειρά του, το «Mosaiko» συμπληρώνει το πολύχρωμο night out μωσαϊκό της Λαοδίκης, φέρνοντας κάτι από Βερολίνο. Τώρα το καλοκαίρι θα δείτε τις παρέες να γεμίζουν τον εξωτερικό του χώρο για να ακούσουν τις funky, pop μουσικές και να τσεκάρουν τα ψαγμένα κοκτέιλ. Πριν από δέκα χρόνια περίπου, το «Mosaiko» έφερε στη Γλυφάδα τη μαγεία των upper class cocktails και συνεχίζει να παρουσιάζει ελκυστικούς, σοφιστικέ και δημιουργικούς καταλόγους, αξιοποιώντας όλες τις βάσεις ποτών. Άλλωστε, το εναλλακτικό στέκι ξεχωρίζει για την πλούσια συλλογή του σε spirits, τζιν, ρούμι, τεκίλες, βότκες και ουίσκι, με πολλές σπάνιες ετικέτες ανάμεσά τους.

Γλυφάδα: Bar hopping στην ανανεωμένη σκηνή της Λαοδίκης - εικόνα 6
Funky μουσικές, ωραία κοκτέιλ και σπάνια spirits στο «Mosaiko»

Περισσότερες πληροφορίες

Mosaiko

Λαοδίκης 30, Γλυφάδα
  • Bars

Holy Spirit

Λαοδίκης 41, Γλυφάδα
  • Bars

Mikro

Λαοδίκης 33-35, Γλυφάδα
  • Bars

Blends Mix and Match

Φοίβης 19, Πλ. Νυμφών, Γλυφάδα
  • Εστιατόρια

Mr. Fox

Λαοδίκης 38, Γλυφάδα
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.