Ένα νεοκαφενείο 80+ χρόνων άνοιξε πρόσφατα στο Παγκράτι

Το «Λούβρον» άλλαξε χέρια αλλά όχι ταυτότητα, διατηρώντας ανέπαφη την ιστορία του χώρου… with a twist.

Ένα νεοκαφενείο 80+ χρόνων άνοιξε πρόσφατα στο Παγκράτι

Ένα καινούργιο στέκι συνομήλικο με υπερήλικα άνοιξε πριν λίγο καιρό στο Παγκράτι, φέρνοντας αύρα ρετρό ανανέωσης στην πιάτσα της Ερατοσθένους. Το «Λούβρον», που μετρούσε ογδόντα χρόνια παρουσίας στο σημείο με διαφορετική ιδιοκτησία, μέσα στο καλοκαίρι άλλαξε χέρια αλλά όχι ταυτότητα. Διατηρώντας ανέπαφη την ιστορία του χώρου, όπως διαμορφώθηκε από τους προηγούμενους ιδιοκτήτες, γίνεται ένα καφενείο φόρος τιμής στο παρελθόν του και παράλληλα μια νέα άφιξη στην πιάτσα με το βλέμμα στραμένο στο μέλλον.

Ένα νεοκαφενείο 80+ χρόνων άνοιξε πρόσφατα στο Παγκράτι - εικόνα 1

Το ‘70s μωσαϊκό και η ταβανογραφία από αγιογράφο που κοιτά από ψηλά τους πελάτες, αναλλοίωτη από το 1950, σε συνδυασμό με τις κλασικές ξύλινες καρέκλες και τα stools που περιμένεις να συναντήσεις σε οποιαδήποτε παραδοσιακό καφενέ κρατούν μια ανεπιτήδευτη ατμόσφαιρα ιδανική για τις καλοκαιρινές τσάρκες. Στο ίδιο ύφος κινείται και η καταπράσινη αυλή, έτοιμη να υποδεχτεί καθημερινά τους Παγκρατιώτες και τους θαμώνες της περιοχής, ειδικά μετά από μία βόλτα στο (υπερβολικά κοντινό) Μουσείο Γουλανδρή.

Η σύγχρονη ματιά φαίνεται πιο ισχυρή στον κατάλογο φαγητού και ποτού: οι παραδοσιακοί μεζέδες, δέχονται μοντέρνες παραλλαγές όπως η σαρδέλα με μαγιονέζα πατάτας και κρόκο Κοζάνης ή το μοσχαρίσιο συκώτι με κυδωνόπαστο και φρυγανιστό ψωμάκι. Η δημιουργικότητα της κουζίνας δεν εξαντλείται στους μεζέδες, αφού μπορείτε να βρείτε αλμυρά brunch και σπιτικά γλυκά ημέρας.

Ένα νεοκαφενείο 80+ χρόνων άνοιξε πρόσφατα στο Παγκράτι - εικόνα 2

Από αποστάγματα, κρασιά, ρετσίνες και τσίπουρα έχουν την τιμητική τους, όλα με ελληνική καταγωγή, ενώ εντοπίζουμε και κάποιες πιο δυσεύρετες ετικέτες. Τα τοπικά λικέρ όμως είναι αυτά που κερδίζουν την παράσταση, σε έναν υπερπλήρη κατάλογο: Λεβάντα, πικρομάντολα και φραγκοστάφυλο είναι κάποια από τα πιο ιδιαίτερα που σερβίρουν. Όσο για τα κοκτέιλ, ακολουθούν τη λογική κλασικό με ελληνικό twist, έχοντας ως βάση τσίπουρο, ρετσίνα και μαστίχα. Πολύ ενδιαφέρουσα φαίνεται η μωβ σαγκρία με ρετσίνα, λευκό κρασί αρωματισμένο με άρκευθο, βανίλια & buttery pea tea αλλά και το εναλλακτικό Bloody Mary με τσίπουρο αντί βότκα.

Περισσότερες πληροφορίες

Λούβρον

Ερατοσθένους 6, Παγκράτι
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.

'Paradiso': Sustainability σε ένα από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου

Το εμβληματικό σποτ της Βαρκελώνης βλέπει σε μια πιο βιώσιμη μπάρα μέσω (και) του Paradiso Sustainability Summit.