Πέντε ιστορίες για μικρούς αναλλοίωτες στο χρόνο

Βιβλία που σημάδεψαν την παιδική ηλικία εδώ και γενιές, έργα με κοινωνικές διαστάσεις και κλασσικά αριστουργήματα ανεβαίνουν στις παιδικές σκηνές.

Πέντε ιστορίες για μικρούς αναλλοίωτες στο χρόνο

#1 «Ο Τρελαντώνης»

Για πολλούς είναι όλη τους η παιδική ηλικία. Το βιβλίο της Πηνελόπης Δέλτα που αντλεί έμπνευση από τις σκανταλιές του μικρού αδερφού της, ανεβάζει για δεύτερη φορά η Σοφία Σπυράτου, με τον Σταύρο Σβήγκο στον επώνυμο ρόλο. (Βέμπο)

#2 «Ο Μορμόλης»

Πέντε ιστορίες για μικρούς αναλλοίωτες στο χρόνο - εικόνα 1

Ο Βασίλης Κουκαλάνι και η Συντεχνία του Γέλιου ανεβάζουν φέτος το έργο-σημείο αναφοράς του Ράινερ Χάχφελντ που έγραψε ιστορία, δίνοντας για πρώτη φορά στο θέατρο για παιδιά κοινωνικές και πολιτικές διαστάσεις. (Σύγχρονο)

#3 «Το σκλαβί»

Πέντε ιστορίες για μικρούς αναλλοίωτες στο χρόνο - εικόνα 2

Εμπνευσμένο από ένα συμιακό παραμύθι για τον νόθο γιο ενός βασιλιά, το βραβευμένο έργο της Ξένιας Καλογεροπούλου επιστρέφει στη σκηνή από την οποία ξεκίνησε, σε συν-σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου και Σοφίας Πάσχου. (Πόρτα)

#4 «Ο πρίγκιπας και ο φτωχός»

Πέντε ιστορίες για μικρούς αναλλοίωτες στο χρόνο - εικόνα 3

Η Σοφία Βγενοπούλου σκηνοθετεί την κλασική ιστορία του Μαρκ Τουέιν που εξερευνά το χάσμα ανάμεσα στις κοινωνικές τάξεις, μέσα από τις παρεξηγήσεις που δημιουργούν δύο νέοι που μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό, όταν αλλάζουν ρούχα. (Μικρό Εθνικό)

#5 «Η Παναγία των Παρισίων»

Πέντε ιστορίες για μικρούς αναλλοίωτες στο χρόνο - εικόνα 4

Το αριστούργημα του Βικτόρ Ουγκό ανεβαίνει ως μουσική υπερπαραγωγή από τη Σοφία Σπυράτου, με την πρωτότυπη σύνθεση του Νίκου Κυπουργού και τη Νάντια Κοντογεώργη στο ρόλο της Εσμεράλδας και στον Δημήτρη Πιατά στο ρόλο του Κουασιμόδου. (Παλλάς)

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Μορμόλης

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 90 '

Ο φανταστικός φίλος των παιδιών εκφράζει ελεύθερα όλα αυτά που δεν τολμούν να πουν οι μικροί στους μεγάλους, σε ένα έργο που λειτούργησε ως αφετηρία νέων παιδαγωγικών προσεγγίσεων παγκοσμίως, με τα θρυλικά τραγούδια του Γιάννη Σπανού.

Το σκλαβί

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 105 '

Το έργο, το οποίο βασίζεται σε λαϊκό παραμύθι από τη Σύμη, μιλάει για δύο παιδιά που μεγαλώνουν μαζί αν και τα χωρίζει έντονη κοινωνική διαφορά. Κάποια στιγμή όμως αγαπούν την ίδια γυναίκα και γίνονται αντίζηλοι.

Η Παναγία των Παρισίων

  • Μιούζικαλ
  • Διάρκεια: 90 '

Το κλασικό μυθιστόρημα του Ουγκό ζωντανεύει σε μια σύγχρονη θεατρική διασκευή, μέσα από ένα μουσικοχορευτικό υπερθέαμα για όλη την οικογένεια.

Ο Τρελαντώνης

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 110 '

Σε διασκευή του Στρ. Πασχάλη, παρουσιάζεται το αριστούργημα της Δέλτα για τη ζωή των παιδιών μιας μεγαλοαστικής οικογένειας του τέλους του 19ου αιώνα.

Ο πρίγκιπας και ο φτωχός

  • Δραματοποιημένη Λογοτεχνία
  • Διάρκεια: 120 '

Ένα έργο για το τι συμβαίνει όταν ένας πρίγκιπας κι ένας φτωχός, που μοιάζουν σαν δύο σταγόνες νερό, αποφασίζουν να αλλάξουν θέσεις;

Βέμπο

Καρόλου 18

Πόρτα

Λεωφ. Μεσογείων 59, Αμπελόκηποι

Παλλάς

Βουκουρεστίου 5 (City Link)

Σύγχρονο Θέατρο

Ευμολπιδών 45

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, βιωματικά εργαστήρια, επισκέψεις γνωριμίας με τους ανθρώπους και τους χώρους του Μεγάρου, αλλά και με τους συντελεστές των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.