4 παραμυθένιες ιστορίες

Η παράδοση συναντά τη φαντασία σε ξεχωριστές παραστάσεις με παραμυθένια διάθεση. 

4 παραμυθένιες ιστορίες

«Παπλωματού»

4 παραμυθένιες ιστορίες - εικόνα 1

Η τρυφερή «Παπλωματού» συνήθιζε να φτιάχνει και να χαρίζει παπλώματα στους φτωχούς. Όταν της ζητήθηκε να φτιάξει ένα πάπλωμα για τον βασιλιά, εκείνη έδωσε το δικό της μάθημα ανθρωπιάς. Tη χαρά της προσφοράς αποδεικνύει το έργο των Τζεφ Μπραμπό και Γκέιλ Μάρκεν και η Μαριάννα Τόλη το παρουσιάζει σε μορφή μιούζικαλ με φαντασία, χιούμορ και την ευαισθησία που πάντα διακρίνει τις σκηνοθεσίες της. Τον ομώνυμο ρόλο ερμηνεύει η Αντιγόνη Ψυχράμη (Νέο Θέατρο Βασιλάκου)

«Οι περιπέτειες του Βαρόνου Μινχάουζεν»

4 παραμυθένιες ιστορίες - εικόνα 2

Η λογοτεχνική περσόνα του διάσημου βαρόνου γεννήθηκε το 1785 στην Αγγλία από την πένα του Ρούντολφ Έριχ Ράσπε, ο Γερμανός ποιητής Γκότφριντ Άουγκουστ Μπίργκερ τον ξανάπλασε με το δικό του τρόπο ένα χρόνο μετά, όλα όμως ξεκίνησαν από τον πραγματικό βαρόνο Καρλ Μινχάουζεν, γεννημένο στη Γερμανία το 1720, ο οποίος συνήθιζε να διηγείται απίθανες ιστορίες γεμάτες ψέματα αλλά και μερικές μεγάλες αλήθειες. Ο ριψοκίνδυνος και πολύ ταλαντούχος παραμυθάς εμφανίζεται στη σκηνή σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Δεγαΐτη και θεατρική διασκευή της Άνδρης Θεοδότου (Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν»)

«Η πέτρα του Βορρά»

4 παραμυθένιες ιστορίες - εικόνα 3

Ένα μαγικό πέρασμα στη φαντασία ανοίγει το έργο που έγραψε ο ηθοποιός Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος και το συνσκηνοθετεί με την Κατερίνα Παπαδάκη. Ήρωας του έργου είναι ένα δωδεκάχρονο αγόρι που με μόνο όπλο του το θάρρος, θα ξεκινήσει ένα ταξίδι στα πέρατα του κόσμου για να βρει τον πατέρα του, τον οποίο δεν γνώρισε ποτέ. Μαζί του ίσως ξαναφέρει κάτι πολυπόθητο στον κόσμο. Την ειρήνη (Θέατρο Αλίκη).

«Στο φωτεινό δωμάτιο»

4 παραμυθένιες ιστορίες - εικόνα 4

Εμπνευσμένη από το αριστούργημα του Γκαίτε «Ο μαθητευόμενος μάγος» είναι η παράσταση της Ντίνας Σταματοπούλου. Εννέα ηθοποιοί και μουσικοί αξιοποιούν όλα τα εκφραστικά μέσα για μια παράσταση τρυφερή και παιχνιδιάρικη με τεχνικές θεάτρου σιλουετών, ζωντανή μουσική, ακροβατικά, πολυφωνικές συνθέσεις, μαγικές εικόνες και στοιχεία της commedia dell’ arte (Γυάλινο Μουσικό Θέατρο).

Περισσότερες πληροφορίες

Η παπλωματού

  • Μιούζικαλ
  • Διάρκεια: 100 '

Αναβίωση της παράστασης «Η παπλωματού», βασισμένη στη διασκευή του ομώνυμου βραβευμένου παραμυθιού από τη Μαριάννα Τόλη, όπου μια ομάδα ηθοποιών παίζει, χορεύει και τραγουδά για τις αξίες της καλοσύνης, της ανιδιοτέλειας και της γενναιοδωρίας.

Οι φανταστικές περιπέτειες του βαρόνου Μινχάουζεν

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 90 '

Οι αλλόκοτες περιπέτειες του διάσημου βαρόνου παίρνουν σάρκα και οστά σε μια παράσταση με ζωντανή μουσική

Η παπλωματού

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 90 '

Η Μαριάννα Τόλη ενορχηστρώνει μια ομάδα ηθοποιών που παίζουν, χορεύουν και υμνούν με τα τραγούδια τους τις αξίες της καλοσύνης, της ανιδιοτέλειας και της γενναιοδωρίας.

Στο φωτεινό δωμάτιο

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 85 '

Μια ιστορία για τη συναισθηματική νοημοσύνη μικρών και μεγάλων με πρωτότυπη μουσική του Κ. Μαραβέγια

Η πέτρα του Βορρά

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 75 '

Ένα αγόρι δώδεκα χρόνων, με μόνο όπλο του το θάρρος, θα ξεκινήσει ένα ταξίδι στα πέρατα του κόσμου για να βρει τον πατέρα του

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, βιωματικά εργαστήρια, επισκέψεις γνωριμίας με τους ανθρώπους και τους χώρους του Μεγάρου, αλλά και με τους συντελεστές των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.