Με αφορμή την έκθεση για τον Γιώργο Σεφέρη τα παιδιά μιλούν για τη σημασία και τον αντίκτυπο της τέχνης σήμερα

Τα παιδιά θα περιηγηθούν στις αίθουσες σταματώντας μπροστά σε έργα φωτογράφων, ζωγράφων, γλυπτών, χαρακτών και άλλων ποιητών, για να φτάσουν στον Οδυσσέα Ελύτη και το δεύτερο βραβείο Νόμπελ της Ελλάδας.

Γιώργος Σεφέρης

Το Μουσείο Μπενάκη, με αφορμή την έκθεση "Γιώργος Σεφέρης. 60 χρόνια από το βραβείο Νόμπελ", ετοιμάζει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές Γυμνασίου, Λυκείου με τίτλό "Όταν η τέχνη ξεπερνά τα όρια του τόπου και του χρόνου" κάθε Τέτάρτη (10-11.30 π.μ. & 11.30 π.μ.-1 μ.μ.) στην Πινακοθήκη Γκίκα.

Οι καλλιτέχνες δημιουργούν σε συγκεκριμένο χώρο, που μπορεί να είναι το οικείο εργαστήριο ή γραφείο τους ή, ακόμα, το άδειο δωμάτιο της εξορίας τους. Ταυτόχρονα, δρουν και σε συγκεκριμένο χρόνο, στη διάρκεια μιας περιόδου ειρήνης ή στα μαύρα χρόνια της Κατοχής και του Εμφυλίου. Όταν το έργο τους, όπως στην περίπτωση του Γιώργου Σεφέρη, έχει την ποιότητα και την ακρίβεια της λάμας ενός σπαθιού, μπορεί να κινητοποιήσει συνειδήσεις στην άλλη άκρη της γης και να μιλήσει σε ανθρώπους που θα γεννηθούν δεκαετίες μετά.

Συγχαρητήρια επιστολή του Νίκου Χατζηκυριάκου - Γκίκα
Συγχαρητήρια επιστολή του Νίκου Χατζηκυριάκου - Γκίκα

Τα παιδιά, αφού περιηγηθούν την έκθεση που φιλοξενείται στην Πινακοθήκη για τον μεγάλο ποιητή και το βραβείο Νόμπελ, θα συνεχίσουν τη διαδρομή τους στις αίθουσες σταματώντας μπροστά σε έργα φωτογράφων, ζωγράφων, γλυπτών, χαρακτών και άλλων ποιητών, για να φτάσουν στον Οδυσσέα Ελύτη και το δεύτερο βραβείο Νόμπελ της Ελλάδας.

Στο τέλος της διαδρομής οι μαθητές, χωρισμένοι σε δύο ομάδες, θα επιχειρηματολογήσουν (debate) γύρω από τη σημασία και τον αντίκτυπο της τέχνης σήμερα.

Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε σε συνεργασία με τη Μάρια Διαμάντη, Υπεύθυνη του επιστημονικού περιοδικού του Μουσείου Μπενάκη.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Πινακοθήκη Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα

Κριεζώτου 3, Κολωνάκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.