Το Μουσείο Μπενάκη ετοιμάζει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για επισκέπτες με απώλεια όρασης

Σημαντικά παλαιολιθικά ευρήματα από την αρχαιολογική θέση των Ροδαφνιδίων στη Λέσβο παρουσιάζονται μαζί με λίθινα εργαλεία και μορφές σε λίθο από ερευνητικά ιδρύματα και μουσεία της Αμερικής, της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.

Οι Απαρχές της Γλυπτικής

Το Μουσείο Μπενάκη ετοιμάζει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο "Βλέποντας με τις αισθήσεις. Παλαιολιθικά Εργαλεία: Τεχνολογία ή και τέχνη;" στις 23 Οκτωβρίου. Πρόκειται για ένα τακτικό πρόγραμμα περιηγήσεων και εργαστηρίων που απευθύνεται σε επισκέπτες τυφλούς ή με μειωμένη όραση. Στο πλαίσιο του προγράμματος θα γίνει περιήγηση στην έκθεση "Οι απαρχές της γλυπτικής" για επισκέπτες με απώλεια όρασης.

Σημαντικά παλαιολιθικά ευρήματα από την αρχαιολογική θέση των Ροδαφνιδίων στη Λέσβο παρουσιάζονται μαζί με λίθινα εργαλεία και μορφές σε λίθο από ερευνητικά ιδρύματα και μουσεία της Αμερικής, της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.

Όλα μαζί φωτίζουν την αφετηρία της μεγάλης περιπέτειας της ανθρώπινης σκέψης. Εργαλεία ή και σύμβολα, τεχνολογία ή και τέχνη, τρόπος επιβίωσης ή και ένταξης στο σύνολο; Σμιλευμένα μέσα από το χτύπημα της μιας πέτρας με την άλλη από τους προγόνους του ανθρώπινου είδους, συνδέουν τον σημερινό άνθρωπο με τις ρίζες ενός κοινού παγκόσμιου πολιτισμού.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής
Δευτέρα έως Παρασκευή I 10 π.μ.-2 μ.μ. I 210 3671067-9

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Οι απαρχές της γλυπτικής: Αρχαιολογικά ευρήματα από τον Παλαιό Κόσμο και τη Λέσβο. 2,5 εκ. έως 50.000 χρόνια πριν από σήμερα

  • Ιστορικές - Αρχαιολογικές

Η έκθεση περιλαμβάνει λίθινα εργαλεία αλλά και «μορφές σε λίθο» που εικονίζουν πτηνά, πρόσωπα και σώματα και προέρχονται από διάφορες θέσεις της Ευρώπης, της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής και παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Το αρχαιότερο έχει ηλικία γύρω στα 2,5 εκατ. χρόνια και το πιο πρόσφατο είναι μόλις 50.000 ετών. Αυτά τα έργα προγόνων Homo sapiens του καταδεικνύουν ότι η αισθητική αφύπνιση και η ικανότητα αναγνώρισης ομορφιάς και νοήματος σε αντικείμενα ανάγονται εκατομμύρια χρόνια πριν από την εποχή μας, όταν και μπορούν να εντοπιστούν οι απαρχές της γλυπτικής τέχνης. Η έκθεση περιλαμβάνει και εκμαγεία που έχουν δημιουργηθεί με τεχνολογία τρισδιάστατης εκτύπωσης, τα οποία οι επισκέπτες μπορούν να αγγίξουν.

Μουσείο Μπενάκη − Ελληνικός Πολιτισμός

Κουμπάρη 1, Κολωνάκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Μουσείο Αλέκος Φασιανός: Διεθνής Ημέρα Μουσείων στη γειτονιά του Αγίου Παύλου

Όλα όσα έρχονται τις επόμενες εβδομάδες στο Μουσείο Αλέκος Φασιανός.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
13/05/2024

Το Comicdom CON Athens 2024 λέει "όχι" στην τεχνητή νοημοσύνη

Οι διοργανωτές της μεγαλύτερης αθηναϊκής γιορτής κόμικς μιλούν για τη φετινή διοργάνωση, το πολυσυλλεκτικό αφιέρωμα στην ιαπωνική ένατη τέχνη αλλά και την απόφασή τους να απαγορεύσουν την πώληση έργων που έχουν προκύψει από το πάτημα ενός κουμπιού.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην έκθεση "Pablo Picasso" στους Δελφούς

Στα έργα της έκθεσης αποτυπώνεται η επιρροή της ελληνικής μυθολογίας αλλά και του πολιτικού λόγου του κορυφαίου ζωγράφου του 20ού αιώνα.

"Simurgh Self-Help": Μια εναλλακτική αφήγηση για τα διλήμματα περί εθνικής ταυτότητας και εθνικισμού

Η έκθεση σηματοδοτεί την πρώτη παρουσίαση του νέου κύκλου έργων της καλλιτεχνικής κολεκτίβας Slavs and Tatars -τον πρώτο μετά το Pickle Politics.

Δύο ακόμα αφιερώματα σε γυναίκες έρχονται στο ΕΜΣΤ

Το τρίτο μέρος του προγράμματος "Κι αν οι γυναίκες κυβερνούσαν τον κόσμο;" παρουσιάζεται με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (13-19/5)

Η έννοια της νεανικότητας σήμερα, "η τέχνη του να μην κάνεις τίποτα" και όλα τα εικαστικά πρότζεκτ που αξίζει να δείτε αυτή την εβδομάδα.

Η Αθήνα των συγγραφέων | Χρήστος Αρμάντο Γκέζος: "Θέλω να είμαι μέρος της πόλης, της ανάσας της"

Είναι από τους σημαντικότερους συγγραφείς της γενιάς του, με έργο που διακρίνεται για τη βαθιά κοινωνική ματιά και τον συνδυασμό διαφορετικών γλωσσών αφήγησης. Συναντήσαμε τον Χρήστο Αρμάντο Γκέζο λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της επερχόμενης κυκλοφορίας του βιβλίου του "Χάθηκε βελόνι" (εκδ. Μεταίχμιο) στα γαλλικά από τον οίκο Editions MF και μας μίλησε για τη δική του Αθήνα.