"Underwater": Θεατρικό ταξίδι για βρέφη "κάτω από το νερό" στη Λυρική

Στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» παίζεται ξανά για λίγες παραστάσεις η πρωτότυπη παράσταση που φέρνει τα βρέφη και τα πολύ μικρά παιδιά σε μια πρώτη επαφή με το θέατρο.

Underwater © Ε. Ζαχαροπούλου

Σε ένα ονειρικό ταξίδι κάτω από τη θάλασσα παρασύρουν τα βρέφη και τους γονείς τους η Ξένια Αηδονοπούλου και η Γεωργία Τέγου στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος" έως την 1η του Οκτώβρη. "Underwater" είναι ο τίτλος της πρωτότυπης χοροθεατρικής παράστασης σύντομης διάρκειας που επιστρέφει για έναν τρίτο κύκλο της επιτυχημένης πορείας της, μετά από μια σειρά sold out τον Οκτώβριο του 2022 και τον Φεβρουάριο-Μάρτιο του 2023. 

Underwater
© Ε. Ζαχαροπούλου

Οι δύο μητέρες και καλλιτέχνιδες που κρύβονται πίσω από τη σύλληψη και τη σκηνοθεσία της γεμάτης χρώματα, ήχους και μπουρμπουλήθρες παράστασης, δημιούργησαν μια ιδιαίτερη εμπειρία που φέρνει τα παιδάκια ηλικίας από λίγων μηνών έως δύο ετών σε μια πρώτη επαφή με το θέατρο, διεγείροντας όλες τις αισθήσεις τους και εξάπτοντας τη φαντασία τους. 

Underwater
© Ε. Ζαχαροπούλου

Ερμηνεύουν οι Ελευθερία Αγαπάκη, Μαργαρίτα Κώστογλου, Αλεξάνδρα Ρογκόβσκα. Η μουσική είναι του Tζεφ Βάνγκερ, τα κοστούμια της Mαγιούς Τρικεριώτη και οι φωτισμοί του Eντ Σόντερς. Η παράσταση δημιουργήθηκε από μια ελληνοβρετανική δημιουργική ομάδα, μετά από ανάθεση των Παιδικού Φεστιβάλ Μπέλφαστ, Θεάτρου Watford Palace (Γουότφορντ) και The Lowry (Σάλφορντ).

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Underwater

  • Χοροθέατρο
  • Διάρκεια: 30 '

Οι δύο μητέρες και καλλιτέχνιδες Ξένια Αηδονοπούλου και Γεωργία Τέγου δημιούργησαν μια χοροθεατρική παράσταση, με σύμμαχο μια διακεκριμένη ελληνοβρετανική δημιουργική ομάδα. Πρόκειται για το μαγικό ταξίδι μιας μπαλαρίνας που ξυπνά από έναν ύπνο γεμάτο όνειρα στον ωκεανό, γεμάτο ήχους, χρώματα και αμέτρητες μπουρμπουλήθρες. Γονείς και βρέφη βρίσκονται σε ένα κύκλο επί σκηνής, στη βρεφική παράσταση που διεγείρει τη φαντασία των παιδιών και όλες τις αισθήσεις τους.

Εθνική Λυρική Σκηνή - Εναλλακτική Σκηνή

Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.