Εργαστήρια αφιερωμένα στην Άλκη Ζέη στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γέννηση της της Άλκης Ζέη και οι ήρωές της συνεχίζουν να γεμίζουν με φαντασία και γνώση τις ζωές μικρών και μεγάλων παιδιών.

Άλκη Ζέη

Στις 30 Σεπτεμβρίου 2023 και 1 Οκτωβρίου 2023 η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ) τιμά την Άλκη Ζέη μέσα από τα έργα και τις ιστορίες της. Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γέννησή της και οι ήρωές της συνεχίζουν να γεμίζουν με φαντασία και γνώση τις ζωές μικρών και μεγάλων παιδιών. 

Ταραξίες και ψίθυροι στη Βιβλιοθήκη 

Το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου (10.30 π.μ.-12 μ.μ.) η ΕΒΕ καλεί οικογένειες να δημιουργήσουν μαγικά πλάσματα παρέα με το αγαπημένο όλων καπλάνι της Άλκης Ζέη.

Διάρκεια Προγράμματος: 75 λεπτά 
Αριθμός συμμετοχών: 10 οικογένειες - το κάθε παιδί συνοδεύεται από έναν ενήλικα 
Απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά από 4 έως 6 ετών 

Αχ, τι δύσκολο να είσαι ήρωας! 

Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου (11 π.μ.-1 μ.μ.) θα πραγματοποιηθεί ένα δίωρο εργαστήριο για έφηβους. Σε αυτό το εργαστήριο οι έφηβες και οι έφηβοι θα ακολουθήσουν τις λέξεις, το χιούμορ, τη διεισδυτική ματιά της Άλκης Ζέη μέσα από τη σωματική κίνηση, σύγχρονους τρόπους επικοινωνίας όπως τα emoji, και ένα μαξιλάρι. Θα εξερευνήσουν το συγγραφικό σύμπαν της Άλκης Ζέη ενώ παράλληλα θα εκφράσουν τις προσωπικές τους ιστορίες και την καθημερινότητα τους. Η καταγραφή της συνομιλίας της κάθε έφηβης και του κάθε έφηβου με τα γραπτά της Άλκης Ζέη θα γίνει με τη δημιουργία μιας αυτοσχέδιας έκδοσης (zine). 

Διάρκεια Προγράμματος: 120 λεπτά 
Αριθμός συμμετοχών: 12 άτομα 
Απευθύνεται σε έφηβες και εφήβους από 14 έως 17 ετών 

Οι δράσεις θα υλοποιηθούν σε συνεργασία με τις Ελένη Βελτανιώτη και Βίκη Χρηστάκη, μουσειοπαιδαγωγούς, επιμελήτριες εκπαίδευσης. Η συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα της ΕΒΕ είναι δωρεάν. 

Για δήλωση συμμετοχής στον σύνδεσμο: https://www.nlg.gr/news/21402/ 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.