Τα Σαββατοκύριακα του Μαρτίου στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος" είναι για τα παιδιά και τους γονείς!

Τα Σαββατοκύριακα του Μαρτίου στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος" είναι γεμάτα αλεύρι, ζάχαρη, κανέλα, παιχνίδια έκφρασης και ρόλων και πολλά άλλα...

unnamed

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά που διοργανώνονται τα Σαββατοκύριακα του Μαρτίου συνδυάζουν γνώση με διασκέδαση. 

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά προσχολικής ηλικίας 4-5 ετών με τους γονείς τους, κάθε Σάββατο 

Αλεύρι ζάχαρη κανέλα

"Αλεύρι, ζάχαρη, κανέλα… τα κουλουράκια είναι τρέλα!" (4/3)
Πριν από πολλά - πολλά χρόνια, το παιχνιδιάρικο σιτάρι ξεκίνησε ένα μαγευτικό ταξίδι  από το χωράφι στην κουζίνα της γιαγιάς! Εκεί, γνώρισε την ακαταμάχητη ζάχαρη, αλλά και την γοητευτική κανέλα. Μεταξύ τους γεννήθηκε μία γλυκιά φιλία που κρατάει γερά μέχρι τις μέρες μας… Εκεί, δημιουργήθηκαν, για πρώτη φορά, παραδοσιακά κουλουράκια πλασμένα από μικρά χεράκια, πασπαλισμένα με έμπνευση, αγάπη και νοστιμάδα! Θα τα δοκιμάσετε;

Παιδί Ελληνικός Κόσμος

"Το λιοντάρι και ο ποντικός" (11/3)
Ο δυνατός και ο αδύναμος, ο μεγάλος και ο μικρός. Δύο ήρωες τόσο διαφορετικοί συναντιούνται σε έναν μύθο του Αισώπου και μας δείχνουν πόσο χρειάζεται ο ένας τον άλλο! Πώς κατάφερε ένας μικρούλης ποντικός να σώσει το δυνατό λιοντάρι; Ακριβώς, έτσι, κι εμείς, πότε μικροί και πότε μεγάλοι, ανακαλύπτουμε τη "δύναμή" μας μέσα από παιχνίδια έκφρασης και ρόλων.

unnamed

"Ο Γύρος του Κόσμου σε 70 λεπτά..." (18/3)
Θα θέλατε να κάνετε τον Γύρο του Κόσμου; Να δείτε πώς ζουν τα παιδιά από τη μία άκρη της γης έως την άλλη; Φανταστείτε πώς είναι η ζωή στην έρημο, στη ζούγκλα και στους πάγους! Υπάρχουν τόσα διαφορετικά μέρη!  Πού θα σας άρεσε να ζείτε; Έλάτε να διαλέξετε, αφού ανακαλύψετε μικρά μυστικά κάθε τόπου μέσα από το παιχνίδι.

Για παιδιά 4-5 ετών με τους γονείς τους (οικογενειακό πρόγραμμα) | Έναρξη: 12 μ.μ (ώρα προσέλευσης 30 λεπτά πριν την έναρξη) | Διάρκεια προγραμμάτων: 70 λεπτά (12-1.10) | Κόστος συμμετοχής ανά πρόγραμμα: 8 € το παιδί, 4 € ο ενήλικας/συνοδός |Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης | Είναι απαραίτητη η έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση: 212 254 0000 | Προπώληση εισιτηρίων :tickets.hellenic-cosmos.gr

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά ηλικίας 5-8 ετών, κάθε Κυριακή

unnamed

"3…2…1…Εκτόξευση στο Διάστημα" (5/3)
Τι θα λέγατε για ένα ταξίδι στο Διάστημα; Δεν είναι εύκολη υπόθεση! Αν θέλετε κι εσείς να γίνετε μέλος του διαστημόπλοιου "ΙΜΕ Απόλλων", που θα εκτοξευθεί προσεχώς με προορισμό το Φεγγάρι, δεν έχετε παρά να έρθετε στην παρέα του "Κέντου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος". Μια διαστημική περιπέτεια σας περιμένει ανάμεσα σε αστερισμούς, κρατήρες, κομήτες και πεφταστέρια! Είσαστε έτοιμοι; Φύγαμε…

unnamed

"Αλλόκοτα, τρομακτικά, μοναδικά… είναι τέρατα και είναι μυθικά!" (12/3)
Μπορείτε να φανταστείτε ένα πλάσμα με κεφάλι λιονταριού, σώμα κατσίκας και ουρά δράκου; Κι όμως υπήρχε! Μα, πού αλλού; Στην ελληνική μυθολογία! Αυτό το μυθικό τέρας και άλλα πολλά, που βάζουν τους ήρωες μας σε περιπέτειες θα ανακαλύψετε στον "Ελληνικό Κόσμο".

unnamed

"Ένας Ινδιάνος στο Μουσείο…" (19/3)
Ένας Ινδιάνος στο Μουσείο αποκαλύπτει μυστικά του δικού του πολιτισμού. Γιατί  οι Ινδιάνοι είχαν περίεργα ονόματα όπως Μεγάλη αρκούδα, Τρελό άλογο ή Κόκκινο σύννεφο; Ποιοι ήταν οι Τσερόκι, οι Απάτσι και οι Σιού; Πώς ήταν τα σπίτια τους και τί συμβόλιζαν τα Τοτέμ της φυλής τους; Αυτά και άλλα πολλά σας περιμένουν στον "Ελληνικό Κόσμο".

unnamed

"Οι Πειρατές της Κυριακής" (26/3)
Ο "Ελληνικός Κόσμος" γεμίζει με πειρατικές ιστορίες, θρύλους, θαλασσινές περιπέτειες και πολύτιμους θησαυρούς. Είναι, άραγε, αλήθεια όσα λέγονται για τους πειρατές; Τι θα λέγατε να σηκώσετε πειρατική σημαία και να σαλπάρετε για νέες περιπέτειες;

Έναρξη: 4 μ.μ (ώρα προσέλευσης 30 λεπτά πριν την έναρξη) | Διάρκεια προγραμμάτων: 90 λεπτά | Κόστος συμμετοχής: 8,50 € | Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης | Είναι απαραίτητη η έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση, 212 254 0000 | Προπώληση εισιτηρίων: tickets.hellenic-cosmos.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, βιωματικά εργαστήρια, επισκέψεις γνωριμίας με τους ανθρώπους και τους χώρους του Μεγάρου, αλλά και με τους συντελεστές των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.