Γνωρίζετε τις παραστάσεις- εργαστήρια της ομάδας Ονειρόδραμα;

Κάτι ιδιαίτερο προτείνει η θεατρική ομάδα "Ονειρόδραμα" και παράλληλα με τις παραστάσεις στο θέατρο Σταθμός ετοιμάζει βαλίτσες για το Λονδίνο.

Μπες στα παπούτσια μου © Λευτέρης Καλογιός

Οι παραστάσεις της θεατρικής ομάδας "Ονειροδραμα" δεν είναι κλασικές. Είναι εξαιρετικά δημιουργικές γιατί συνδυάζουν την θεατρική πράξη με τις πρακτικές του βιωματικού εργαστηρίου. Συγκεκριμένα, στην παράσταση "Μπες στα παπούτσια μου" σε κείμενο του Γιώργου Μενδρινού και σκηνοθεσία του Γιώργου Μενεδιάτη, οι εμψυχωτές Χριστίνα Μουδάτσου και Γιώργος Μενεδιάτης καλλιεργούν μέσα από τη διάδραση το συναίσθημα, σε παιδιά θεατές ηλικίας 4 έως 11 ετών. Η παράσταση παίχτηκε στο θέατρο Σταθμός και η φήμη της απλώνεται και στο εξωτερικό. Η ομάδα, προσκεκλημένη της Greek Library of London, την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, θα ταξιδέψει στο Λονδίνο για να παρουσιάσει το "Μπες στα παπούτσια μου" στο New Unity (277A Upper Street London N1 2TZ). Η Θεατρική παράσταση-εργαστήριο τελείται υπό την αιγίδα του ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος και έλαβε έγκριση αιγίδας και επιχορήγησης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η Greek Library of London είναι ένα οργανισμός (charity) που προωθεί τον ελληνικό πολιτισμό στο Λονδίνο. Ξεκίνησε το 2017 με πολιτιστικές δράσεις, με πλούσια δανειστική βιβλιοθήκη για ενήλικες και παιδιά, έχει δημιουργήσει την Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης με προσκεκλημένους καταξιωμένους συγγραφείς, εκπαιδευτικά προγράμματα  και  γενικά μια σειρά live Conversation με Έλληνες των γραμμάτων & των τεχνών. Έχει πάνω από  480 μέλη και 30 εθελοντές που συμβάλλουν στην οργάνωση των δράσεων τους.

Μια τελεία είναι μόνο η αρχή
© Λευτέρης Καλογιός


Υπάρχει και μια παράσταση-εργαστήρι της ομάδας "Ονειροδραμα" που απευθύνεται σε παιδιά 3-8 ετών και συνεχίζει να παίζεται στο θέατρο Σταθμός, έως τις 4 Μαρτίου. Ο τίτλος της είναι "Μια τελεία…είναι μόνο η αρχή!" και είναι εμπνευσμένη από το γνωστό βιβλίο "Η Τελεία" του Πίτερ Ρέινολντς, για την ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης. Προτρέπει τα παιδιά να καλλιεργούν νέες δεξιότητες, ακόμα κι όταν χρειάζονται πολύ εξάσκηση. Το εργαστήρι περιλαμβάνει ομαδικές δραστηριότητες που ενισχύουν τη χαρά της συνεργασίας και ευνοούν τη δημιουργική φαντασία των παιδιών και είναι αποτέλεσμα συνεργασίας με εξωτερικό παιδοψυχολόγο. 

Το έργο

Ο Πέρρυ, ο ήρωας της ιστορίας, δεν έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση και συχνά τα παρατάει με την πρώτη δυσκολία. Δεν μιλάει για τα προβλήματά του σε κανέναν, παρά μόνο στην κούκλα του, τον Πούκ. Μια μέρα αρχίζει να του απαντάει η κούκλα(!) και όλα θα αλλάξουν στην ζωή του. Μια έκθεση ζωγραφικής στο σχολείο θα τον βοηθήσει να ανακαλύψει τη χαρά της δημιουργικής διαδικασίας και τη δύναμη της συνεργασίας. Η απολαυστική ιστορία με χιούμορ και ευαισθησία αφυπνίζει τη σημασία της ενσυναίσθησης αλλά και δείχνει πόσο σημαντικό είναι να μοιραζόμαστε τα προβλήματά μας με τους άλλους. Το κείμενο είναι του Βασίλη Παπαλαζάρου, η σκηνοθεσία του Γιώργου Μενεδιάτη. Παίζουν οι ηθοποιοί Σταυρούλα-Μελλισάνθη Μάκρα και Βασίλης Παπαλαζάρου. Τα παιδιά αφού παρακολουθήσουν τη διαδραστική θεατρική παράσταση θα ζωγραφίσουν, ενώ αμέως μετά θα δημιουργήσουν μια ιστορία όλοι μαζί, μέσα από τις ζωγραφιές τους και θα τις αναπαραστήσουν παίζοντας. 

Προπώληση μέσω Viva.gr
 

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μια τελεία… είναι μόνο η αρχή!

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 70 '

Η παράσταση-εργαστήρι, που μέσα από τη βιωματική μάθηση βοηθά τα παιδιά να αναπτύξουν την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμησή τους, είναι εμπνευσμένη από το βιβλίο του Πίτερ Ρέινολντς «Η τελεία».

Σταθμός Θέατρο

Βίκτωρος Ουγκώ 55

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το θέατρο συναντά την επιστήμη στο "The Science of CSI: Έγκλημα στο εργαστήριο"

Οι "Science Reactors" επιστρέφουν στην "Άτρακτο" και προσεγγίζουν με χιούμορ την επιστήμη σε μια παράσταση με ελεύθερη είσοδο που συνδυάζεται με εργαστήριο εγκληματολογίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/03/2023

Είδαμε την "Ραπουνζέλ χωρίς παραμύθι" του Ηλία Καρελλά

Ο Ηλίας Καρελλάς, ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της τέχνης του θεάτρου σκιών­ σήμερα, έχει βρει τον τρόπο να μιλάει στα παιδιά για δύσκολα θέματα, όπως διαπιστώνουμε από την φετινή του παράσταση που ανεβάζει στη σκηνή του Θεάτρου Κάππα το έργο του Μάικ Κένι για τον πόλεμο, τη διαφορετικότητα, το ρατσισμό, τις μαθησιακές δυσκολίες και τη φύση.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για κάθε ηλικία στα παραρτήματα της Εθνικής Πινακοθήκης

Οι νέες εκπαιδευτικές δράσεις της ΕΠΜΑΣ αφορούν παιδιά από 18 μηνών έως ενήλικες.

"Ζωγράφισε κι εσύ τι ονειρεύεται η Καρυάτιδα" στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης και ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος προσκαλούν παιδιά ηλικίας 5 – 12 ετών και τους γονείς τους να ζωγραφίσουν σε μια ανοιχτή γιορτή συμμετέχοντας στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής #3.191 km project.

Οι "Αισωπομαχίες" του Μικρού Νότου συνεχίζονται

Πέντε μύθοι του Αισώπου γνωστοί αλλά … αγνώριστοι σε ένα ξεφάντωμα χαράς από τη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος για λίγες ακόμα παραστάσεις στο Ίδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης".

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του νέου Μουσείου Αλέκος Φασιανός

Οι βιωματικές δράσεις του μουσείου θα φέρουν τους μαθητές σε επαφή µε τη σύγχρονη τέχνη και τον κόσµο του µεγάλου Έλληνα ζωγράφου.

Υποδεχόμαστε την άνοιξη παρέα με τον Καραγκιόζη

Την άνοιξη ετοιμάζεται να υποδεχτεί στις "Φιγούρες και Κούκλες" ο "Καραγκιόζης" του Τάσου Κώνστα.