Γνωρίζετε τις παραστάσεις- εργαστήρια της ομάδας Ονειρόδραμα;

Κάτι ιδιαίτερο προτείνει η θεατρική ομάδα "Ονειρόδραμα" και παράλληλα με τις παραστάσεις στο θέατρο Σταθμός ετοιμάζει βαλίτσες για το Λονδίνο.

Μπες στα παπούτσια μου Lefteris Kalogios©

Οι παραστάσεις της θεατρικής ομάδας "Ονειροδραμα" δεν είναι κλασικές. Είναι εξαιρετικά δημιουργικές γιατί συνδυάζουν την θεατρική πράξη με τις πρακτικές του βιωματικού εργαστηρίου. Συγκεκριμένα, στην παράσταση "Μπες στα παπούτσια μου" σε κείμενο του Γιώργου Μενδρινού και σκηνοθεσία του Γιώργου Μενεδιάτη, οι εμψυχωτές Χριστίνα Μουδάτσου και Γιώργος Μενεδιάτης καλλιεργούν μέσα από τη διάδραση το συναίσθημα, σε παιδιά θεατές ηλικίας 4 έως 11 ετών. Η παράσταση παίχτηκε στο θέατρο Σταθμός και η φήμη της απλώνεται και στο εξωτερικό. Η ομάδα, προσκεκλημένη της Greek Library of London, την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, θα ταξιδέψει στο Λονδίνο για να παρουσιάσει το "Μπες στα παπούτσια μου" στο New Unity (277A Upper Street London N1 2TZ). Η Θεατρική παράσταση-εργαστήριο τελείται υπό την αιγίδα του ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος και έλαβε έγκριση αιγίδας και επιχορήγησης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η Greek Library of London είναι ένα οργανισμός (charity) που προωθεί τον ελληνικό πολιτισμό στο Λονδίνο. Ξεκίνησε το 2017 με πολιτιστικές δράσεις, με πλούσια δανειστική βιβλιοθήκη για ενήλικες και παιδιά, έχει δημιουργήσει την Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης με προσκεκλημένους καταξιωμένους συγγραφείς, εκπαιδευτικά προγράμματα  και  γενικά μια σειρά live Conversation με Έλληνες των γραμμάτων & των τεχνών. Έχει πάνω από  480 μέλη και 30 εθελοντές που συμβάλλουν στην οργάνωση των δράσεων τους.

Μια τελεία είναι μόνο η αρχή
© Λευτέρης Καλογιός


Υπάρχει και μια παράσταση-εργαστήρι της ομάδας "Ονειροδραμα" που απευθύνεται σε παιδιά 3-8 ετών και συνεχίζει να παίζεται στο θέατρο Σταθμός, έως τις 4 Μαρτίου. Ο τίτλος της είναι "Μια τελεία…είναι μόνο η αρχή!" και είναι εμπνευσμένη από το γνωστό βιβλίο "Η Τελεία" του Πίτερ Ρέινολντς, για την ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης. Προτρέπει τα παιδιά να καλλιεργούν νέες δεξιότητες, ακόμα κι όταν χρειάζονται πολύ εξάσκηση. Το εργαστήρι περιλαμβάνει ομαδικές δραστηριότητες που ενισχύουν τη χαρά της συνεργασίας και ευνοούν τη δημιουργική φαντασία των παιδιών και είναι αποτέλεσμα συνεργασίας με εξωτερικό παιδοψυχολόγο. 

Το έργο

Ο Πέρρυ, ο ήρωας της ιστορίας, δεν έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση και συχνά τα παρατάει με την πρώτη δυσκολία. Δεν μιλάει για τα προβλήματά του σε κανέναν, παρά μόνο στην κούκλα του, τον Πούκ. Μια μέρα αρχίζει να του απαντάει η κούκλα(!) και όλα θα αλλάξουν στην ζωή του. Μια έκθεση ζωγραφικής στο σχολείο θα τον βοηθήσει να ανακαλύψει τη χαρά της δημιουργικής διαδικασίας και τη δύναμη της συνεργασίας. Η απολαυστική ιστορία με χιούμορ και ευαισθησία αφυπνίζει τη σημασία της ενσυναίσθησης αλλά και δείχνει πόσο σημαντικό είναι να μοιραζόμαστε τα προβλήματά μας με τους άλλους. Το κείμενο είναι του Βασίλη Παπαλαζάρου, η σκηνοθεσία του Γιώργου Μενεδιάτη. Παίζουν οι ηθοποιοί Σταυρούλα-Μελλισάνθη Μάκρα και Βασίλης Παπαλαζάρου. Τα παιδιά αφού παρακολουθήσουν τη διαδραστική θεατρική παράσταση θα ζωγραφίσουν, ενώ αμέως μετά θα δημιουργήσουν μια ιστορία όλοι μαζί, μέσα από τις ζωγραφιές τους και θα τις αναπαραστήσουν παίζοντας. 

Προπώληση μέσω Viva.gr
 

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μια τελεία… είναι μόνο η αρχή!

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 70 '

Η παράσταση-εργαστήρι, που μέσα από τη βιωματική μάθηση βοηθά τα παιδιά να αναπτύξουν την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμησή τους, είναι εμπνευσμένη από το βιβλίο του Πίτερ Ρέινολντς «Η τελεία». Ο Πέρι, ο ήρωας της ιστορίας μας, δεν έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση και συχνά́ τα παρατάει με την πρώτη δυσκολία. Δε μιλάει για τα προβλήματά του σε κανέναν, παρά μόνο στην κούκλα του, τον Πουκ. Μια μέρα αρχίζει να του απαντάει η κούκλα (!) και όλα αλλάζουν στην ζωή́ του.

Σταθμός Θέατρο

Βίκτωρος Ουγκώ 55

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.