Τις Απόκριες φέρνουν οι Μορφές Έκφρασης

Η αγαπημένη αποκριάτικη παράσταση “Το γαϊτανάκι της αποκριάς” επιστρέφει από την ομάδα παιδικού και νεανικού θεάτρου που φέτος κλείνει 30 χρόνια παρουσίας.

Το γαϊτανάκι της Αποκριάς

Η αγαπημένη αποκριάτικη παράσταση της ομάδας Μορφές Έκφρασης "Το γαϊτανάκι της αποκριάς” επιστρέφει στον ομώνυμο χώρο κάθε Σάββατο και Κυριακή από τα μέσα Φεβρουαρίου. Εμπνευσμένη από τα έθιμα της ελληνικής παράδοσης, η παράσταση μεταφέρει στα παιδιά του σήμερα έναν παραμυθένιο κόσμο μέσα από ιστορίες όπου ζωντανεύουν το Φεγγάρι, η Άνοιξη και ο Χειμώνας. Οι μικροί θεατές συμμετέχουν ενεργά στην παράσταση με χορό και τραγούδι υπό τους ήχους της ζωντανής μουσικής υπόκρουσης, χαρακτηριστικό της σκηνικής γλώσσας της ομάδας των Μορφών Έκφρασης που φέτος κλείνει 30 χρόνια. Το κείμενο και τη σκηνοθεσία υπογράφει η Άννα-Σεβαστή Τζίμα, ενώ επί σκηνής βρίσκονται οι Δημήτρης Σκούρτης, Μαρία Ιωάννου και Ζωή Κουσάνα. Οι παραστάσεις ξεκινούν στις 11 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνονται στις 26 του ίδιου μήνα. 

Μια φορά κι έναν καιρό…

Ο Χειμώνας ξέχασε να φύγει. Ένα παιδί που είναι κλεισμένο στο σπίτι του για πάρα πολύ καιρό, θα παρακαλέσει το Φεγγάρι να φέρει πίσω την Άνοιξη, και τη χαρά της ζωής. Ένα γαϊτανάκι με πολύχρωμες κορδέλες θα ξαναφέρει την άνοιξη κι έναν γάμο διαφορετικό. Ποιος θα είναι άραγε ο γαμπρός και ποια η νύφη; Θα προλάβει ο κουμπάρος να πάει στον γάμο;

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Το γαϊτανάκι της Αποκριάς

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 60 '

Μια φορά κι έναν Χειμώνα, η Άνοιξη χάθηκε και οι άνθρωποι ένιωθαν πολύ δυστυχισμένοι. Μα ένα μαγικό βράδυ, ένα παιδί μίλησε με το Φεγγάρι! Πιασμένο από ένα σύννεφο και με οδηγό τη μουσική, θα ταξιδέψει πάνω από τον κόσμο για βρει τον τρόπο να φέρει πίσω την Άνοιξη και τα τραγούδια με το Γαϊτανάκι της Αποκριάς. Ελάτε μεταμφιεσμένοι και βοηθήστε την Άνοιξη να βρει το δρόμο της και να γεμίσει τον κόσμο με χαρά και χρώματα. Στην παράσταση πάντα υπάρχει μουσική που παρακινεί σε παιχνίδι και χορό. Και αφού οι μικροί θεατές βρουν την Άνοιξη, θα βρεθούν προσκεκλημένοι στον πιο αστείο γάμο. Η ελληνική παραδοσιακή Αποκριά συναντιέται με τα παιδιά του σήμερα, δίνοντάς τους την ευκαιρία να γνωρίσουν, αλλά και να απολαύσουν τις Απόκριες μ’ έναν μοναδικό τρόπο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Ανακαλύπτοντας τις νέες τεχνικές των εικαστικών τεχνών στο φετινό Summer Camp του Ιδρύματος Γουλανδρή

Τα παιδιά ηλικίας 6-10 ετών θα καλλιεργήσουν την οπτική τους αντίληψη μέσα από την επαφή τους με σημαντικά έργα τέχνης της Συλλογής του Ιδρύματος.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/05/2024

"Γίνε μαζί μου παιδί…": Διαδραστικά παιχνίδια και δημιουργικά εργαστήρια στον Εθνικό Κήπο

Οι παιδαγωγοί από όλους τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δημοτικού Βρεφοκομείου του Δήμου Αθηναίων ετοίμασαν ποικίλες δράσεις για τα φιλοξενούμενα παιδιά και τους γονείς τους.

Εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά και ενήλικες στο Ίδρυμα Θεοχαράκη και τον Ιούνιο

Το ίδρυμα υποδέχεται το καλοκαίρι με ένα πλούσιο πρόγραμμα για όλες τις ηλικίες.

"Pie in the sky": Γονείς και παιδιά χορεύουν στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Στη νέα παράσταση χορού που συνδυάζεται με εργαστήριο κίνησης εκ χειρός μιας μητέρας και μιας κόρης, "το σώμα γίνεται φωνή κι όλοι οι προορισμοί φαντάζουν πιθανοί".

"Ο ραφτάκος των λέξεων" και οι "Αισωπομαχίες" της ομάδας Μικρός Νότος επανέρχονται

Η θεατρική ομάδα επιστρέφει κι αυτό το καλοκαίρι με δροσερές παραστάσεις, σε φιλόξενους υπαίθριους χώρους, για να ζωντανέψει τις δυο αγαπημένες ιστορίες.

Τα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος Θεοχαράκη για παιδιά και ενήλικες

Δημιουργικά εργαστήρια και ένα πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά και για ενήλικες και τον Μάιο.

"Ο Θαρροφύλακας" του Διονύση Σταθακόπουλου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Δεσύλλας

Εικονογραφημένο αριστουργηματικά από τον βραβευμένο Πέτρο Μπουλούμπαση, το βιβλίο αποτελεί μια περιπέτεια που μιλά για το πώς φόβος και γενναιότητα βαδίζουν χέρι-χέρι.