"Σιωπή, ο βασιλιάς ακούει": Το μιουζικαλ του Νίκου Κυπουργού στην Εναλλακτική Σκηνή της Λυρικής

Μετά την ενθουσιώδη υποδοχή από μικρούς και μεγάλους το μιούζικαλ "Σιωπή, ο βασιλιάς ακούει", του Νίκου Κυπουργού, επιστρέφει στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ για να γοητεύσει ξανά το κοινό.

Σιωπή, ο βασιλιάς ακούει Ι. Καμπάνης©

Το μιούζικαλ "Σιωπή, ο βασιλιάς ακούει", του Νίκου Κυπουργού, εμπνευσμένο από το παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν "Τα καινούρια ρούχα του βασιλιά", επιστρέφει στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ για να γοητεύσει το κοινό με το χιούμορ, την ποιητική του φλέβα και την ανατρεπτική του διάθεση. 

Το έργο, σε λιμπρέτο του Θωμά Μοσχόπουλου, παρουσιάζεται στη νέα, ευρηματική σκηνοθεσία του Θοδωρή Αμπαζή και στελεχώνεται με μια εξαιρετική διανομή λυρικών ερμηνευτών και τη συμμετοχή πενταμελούς μουσικού συνόλου.

Η θεματολογία, οι διασκεδαστικές ερμηνείες και η εξαιρετικά άμεση μουσική γραφή κάνουν τις βασικές έννοιες της μουσικής να μεταδίδονται απευθείας ακόμη και στο αμύητο κοινό, σαν παιχνίδι.

Σιωπή, ο βασιλιάς ακούει_Δ. Ναλμπάντης, Β. Ζαχαροπούλου, Πανταζόπουλος_ Φωτο Ι. Καμπάνης (1).jpg
Ι. Καμπάνης©

Η υπόθεση

Ο Βασιλιάς της μουσικής δεν είναι ποτέ ευχαριστημένος, όποιο μουσικό κομμάτι κι αν του παρουσιάζει ο Μουσικός της αυλής του. Τον Μουσικό από την απελπισία του έρχεται να βγάλει η Μούσα, που βρίσκει με τη σειρά της μια ευκαιρία να "ξαναμπεί στη δουλειά" από την οποία είχε αποκοπεί μετά τις ένδοξες εποχές του Σούμπερτ, του Μότσαρτ και του Μπαχ. Η Μούσα επιστρατεύει τις επτά νότες ως συμμάχους και εμπνέει στον Μουσικό ένα υπέροχο έργο. Ούτε κι αυτό, όμως, αφήνει ικανοποιημένο τον Βασιλιά! Είναι καιρός, λοιπόν, τη λύση να δώσει η φαντασία

O Θοδωρής Αμπαζής, σημαντικός δημιουργός που συνδυάζει στις δουλειές του το σύγχρονο θεατρικό με το μουσικό ιδίωμα σε αξεδιάλυτη ενότητα, υπογράφει μια παραγωγή με άφθονο χιούμορ, ελκυστικές μελωδίες και εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια. Τη μουσική υπογράφει ο Νίκος Κυπουργός και το λιμπρέτο ο Θωμάς Μοσχόπουλος σε συνεργασία με τον συνθέτη. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι Βάσια Ζαχαροπούλου (Μούσα), Δημήτρης Ναλμπάντης (Μουσικός), Παύλος Πανταζόπουλος (Βασιλιάς). To πενταμελές μουσικό σύνολο αποτελείται από τους Ηλία Σκορδίλη (κλαρινέτο), Ιωάννα Γανίτη (τρομπέτα), Ιάκωβο Παυλόπουλο (κρουστά), Θόδωρο Κοτεπάνο (πιάνο) και Σοφία Ευκλείδου (βιολοντσέλο).

Σιωπή, ο βασιλιάς ακούει_ B. Ζαχαροπούλου_Φωτο Ι. Καμπάνης.jpg
Ι. Καμπάνης©

Από 29 Οκτωβρίου έως 13 Νοεμβρίου 2022 | Πρωινές παραστάσεις – Ώρα έναρξης: 11 π.μ. (30/10 & 1, 2, 3, 4, 6, 9, 10, 11, 13/11) Απογευματινές παραστάσεις – Ώρα έναρξης: 6 π.μ. (29, 30/10 & 5, 6, 12/11) | Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Circus Show 2" στο θέατρο Αυλαία στον Πειραιά

Μετά από την περσινή της επιτυχία η παράσταση επανέρχεται για 2ο χρόνο με καινούρια εντυπωσιακά νούμερα.

Στις γιορτινές εκδηλώσεις από τα "ΔΡώΜΕΝΑ" τα παιδιά αποκτούν βιωματική γνώση

Μια σειρά από γιορτινά δρώμενα περιμένει τους μικρούς μας φίλους με εργαστήρια και δημιουργικές δράσεις που θα τους μείνουν αξέχαστα.

Μη χάσετε τα νέα προγράμματα STEM στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών!

Οι πρωτότυπες δράσεις για παιδιά 6-12 χρονών συστήνουν τους συμμετέχοντες στον μαγευτικό κόσμο της μηχανικής αλλά και της μουσικής.

O "Ερωτόκριτος" του Βιτσέντζου Κορνάρου στην Παιδική - Εφηβική Σκηνή του Θεάτρου "Τζένη Καρέζη"

Η παράσταση που ως σήμερα έφερε σε επαφή 80.000 παιδιά και εφήβους με ένα από τα σπουδαιότερα έργα της κρητικής λογοτεχνίας και συνολικά της λαϊκής μας παράδοσης, ανεβαίνει ανανεωμένη.

Κερδίστε συλλεκτικά δώρα από την ταινία "Λάιλ, ο Φίλος μου ο Κροκόδειλος"

Μπείτε στην κλήρωση και διεκδικήστε τα μοναδικά δώρα από την οικογενειακή περιπέτεια που εξασφάλισε το "α" για τους αναγνώστες του.

Και τα Χριστούγεννα… μικροί μεγάλοι δίνουν ραντεβού στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Στα χριστουγεννιάτικα εργαστήρια του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, μικροί και μεγάλοι θα πλάσουν τα δικά τους μυρωδάτα στολίδια και θα μπουν στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο του Hollywood για να γυρίσουν τη δική τους ταινία.