"Πάμε πλατεία" με το Victoria Square Project

Το Victoria Square Project παρουσιάζει στον χώρο του τα αποτελέσματα του υπαίθριου παιδικού εργαστηρίου «Πάμε πλατεία;», το οποίο ανοίγει μια συζήτηση για την αξιοποίηση του δημόσιου χώρου και εξοικειώνει τους μικρούς συμμετέχοντες με την αρχιτεκτονική της πόλης.

Victoria Square Project Πάμε Πλατεία

Το Victoria Square Project σας προσκαλεί την Τρίτη 5 Ιουλίου (7 μ.μ.) στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων του προγράμματος "Πάμε πλατεία;". 

Το "Πάμε Πλατεία;" είναι μια σειρά υπαίθριων εργαστηρίων για παιδιά 6-12 ετών που έχει ως στόχο την εξοικείωση των παιδιών με τον δημόσιο χώρο και την αρχιτεκτονική, η οποία λειτουργεί ως εργαλείο συνδιαμόρφωσης και δημιουργίας μέσω διαδικασιών συμμετοχικού σχεδιασμού.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στον πεζόδρομο μπροστά από την Ελπίδος 13 και θα περιλαμβάνει έκθεση των μακετών που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος. Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με τα παιδιά που συμμετείχαν, καθώς και με εκπαιδευτικούς και αρχιτέκτονες που ασχολούνται με το τρίπτυχο Παιδιά - Αρχιτεκτονική - Δημόσιος χώρος και με τον συμμετοχικό σχεδιασμό.

Εργαστήριο Πάμε Πλατεία; Victoria Square Project

Το "Πάμε Πλατεία;" σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από τις Δάφνη Κρέμα και Μαρίνα Νάκη από τον Μάιο έως των Οκτώβριο του 2021 σε δύο κύκλους. Πραγματοποιήθηκε σε τρεις δημόσιους χώρους του 6ου Δημοτικού Διαμερίσματος Αθηνών, την Πλατεία Αγίου Γεωργίου Κυψέλης, τη Φωκίωνος Νέγρη και την Πλατεία Πρωτομαγιάς. Παράλληλα, παραλλαγές του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του δημόσιου προγράμματος για το έργο "We Apologize" και του "TRiKiKLO". Εντάχθηκε στον εκπαιδευτικό άξονα "βικΤΩριΑ ΤΩΡΑ" του Victoria Square Project.

Το "βικΤΩΡιΑ ΤΩΡΑ" είναι ένα διεπιστημονικό πρόγραμμα σύγχρονης δημιουργίας, έμπνευσης & ενδυνάμωσης για παιδιά και νέους. To "βικΤΩΡιΑ ΤΩΡΑ" αναδεικνύει τους πολίτες του ΤΩΡΑ, συζητώντας για την πόλη, τον δημόσιο χώρο, ό,τι συγκροτεί την πολιτιστική ταυτότητα του ΤΩΡΑ. Η σύγχρονη τέχνη και η καλλιτεχνική δημιουργία λειτουργούν ως γέφυρα σύνδεσης αλλά και δημιουργικής απασχόλησης και απόκτησης νέων ερεθισμάτων και ικανοτήτων.

Συντελεστές
Ιδέα, σχεδιασμός, υλοποίηση: Δάφνη Κρέμα, Μαρίνα Νάκη
Επικοινωνία: Ιωάννα Ντάλη, Άρια Σαρίδη
Διοικητική υποστήριξη: Ηρώ Ζιώζια 
Οπτική εικόνα: Designature

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Μη χάσετε τα διαδικτυακά εργαστήρια του Μουσείου Παιδικής Τέχνης

Κάθε εργαστήριο Σαββάτου είναι αυτοτελές αλλά υπάρχει ακόμη η δυνατότητα της εγγραφής σε κύκλο εργαστηρίων με μειωμένο συνολικό κόστος παρακολούθησης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/01/2023

Τις Απόκριες φέρνουν οι Μορφές Έκφρασης

Η αγαπημένη αποκριάτικη παράσταση "Το γαϊτανάκι της αποκριάς" επιστρέφει από την ομάδα παιδικού και νεανικού θεάτρου που φέτος κλείνει 30 χρόνια παρουσίας.

Ο Παιδικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής κλείνει 10 χρόνια και το γιορτάζει

Τα έργα των παιδιών θα παρουσιαστούν σε έκθεση στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων τον Σεπτέμβριο.

Νέες δημιουργικές δράσεις στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Για πρώτη φορά, το Ίδρυμα πραγματοποιεί δράσεις και για παιδιά πολύ μικρής ηλικίας.

Η μάθηση γίνεται παιχνίδι στην παράσταση "Μια τρελή τρελή Αλφαβήτα"

Το θεατρικό θα ανέβει για πέντε μόνο παραστάσεις στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος".

Τα λάθη μας γίνονται πηγή έμπνευσης στους "Πρωινούς Σελιδοδείκτες" του "σχεδία home"

Μια ενδιαφέρουσα δράση για παιδιά 5-10 ετών, που συνδυάζει την ανάγνωση με την δημιουργική απασχόληση και ένα λαχταριστό δεκατιανό, πραγματοποιείται την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα στο σχεδία home.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για όλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, εργαστήρια, περιήγηση στους χώρους του Μεγάρου, γνωριμία με τους συντελεστές των εκδηλώσεων του καλλιτεχνικού προγράμματος, είναι μεταξύ άλλων μερικές από τις δράσεις που θα δούμε προσεχώς.