Οδηγός Παιδιού

Γαλαξιακές περιπέτειες για όλη την οικογένεια στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Μία συναρπαστική νύχτα στο ιστορικό μουσείο γεμάτη εκπλήξεις και ευφάνταστες δραστηριότητες.

Νυχτα στο Μουσείο

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου συνεχίζει τις δημιουργικές δράσεις του, αυτή τη φορά προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους σε μια αξέχαστη νυχτερινή εμπειρία. Το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου (5-10 μ.μ.) οι συμμετέχοντες θα μάθουν για τη μαγεία του σύμπαντος και τα μυστικά του γαλαξία περνώντας "Μία Νύχτα στο Μουσείο".

Επιστήμονες του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών θα βοηθήσουν τους επισκέπτες να ανακαλύψουν το ηλιακό σύστημα, τους πλανήτες, τα αστέρια, κομήτες, νεφελώματα και άλλα πολλά σχετικά με τη λειτουργία του διαστήματος. Ακόμα, τα παιδιά θα φτιάξουν τον δικό τους πύραυλο και θα τον εκτοξεύσουν στην αυλή της Τεχνόπολης. Παράλληλα μπορούν να μεταμφιεστούν σε κάτι "διαστημικό" για να τιμήσουν το φετινό καρναβαλικό πνεύμα.

mia nyxta sto mouseio4

Οι δραστηριότητες δεν τελειώνουν όμως εδώ. Στα παιδιά θα δοθούν δημιουργικά και φωσφορίζοντα υλικά για να κατασκευάσουν ένα μικρό κομμάτι του σύμπαντος για το δωμάτιό τους. Επίσης, οι παρευρισκόμενοι θα χρησιμοποιήσουν χάρτες και με όπλο τη φαντασία τους, θα ρίξουν φως στα μυστικά του εργοστασίου αλλά και του ηλιακού συστήματος. Συλλέγουν μικρά θραύσματα από έναν πραγματικό κομήτη που προσγειώθηκε μέσα στο παλιό εργοστάσιο αλλά και στην έκθεση σύγχρονης τέχνης "Ειδύλλια Οδός" της Τεχνόπολης.

mia nyxta sto mouseio 5

Η νύχτα κλείνει με μία ειδική ομάδα αστροναυτών, οι οποίοι μας καλούν να κινηθούμε στους ήχους ηλεκτρονικής μουσικής, δημιουργώντας μία διασκεδαστική διαγαλαξιακή ατμόσφαιρα.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά 7-11 ετών. Απαραίτητη η προκράτηση (213-0109325, Δευτ.-Παρ.: 11 π.μ. - 4 μ.μ.).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"#13 m.e.t.a.p.o.l.i.s": Καλλιτεχνικό αφιέρωμα στην τέχνη της φωτογραφίας

Η Τεχνόπολη φιλοξενεί στο Κτίριο Δεξαμενές Καθαρισμού μια ομάδα καλλιτεχνών από τη φωτογραφική ομάδα METAPolis, που φέτος κλείνει 13 χρόνια και πραγματοποιεί μια έκθεση φωτογραφίας στο πλαίσιο του Athens Jazz.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
13/05/2022

Εκθεσιακό αφιέρωμα για τη Μικρασιατική Καταστροφή στη Τεχνόπολη

Η έκθεση εγκαινιάζεται στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος του Δήμου Αθηναίων "Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία" και του project ερμηνείας μαρτυριών προσφύγων από τη Μικρά Ασία από μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Κυματιστές τροχιές με χρωματιστά παστέλ στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Ένα πρωτότυπο εικαστικό εργαστήριo για εφήβους θα πραγματοποιηθεί στους εξωτερικούς χώρους της Τεχνόπολης.

Έτοιμοι για ένα ακόμα summer camp στην Τεχνόπολη;

Το πιο αγαπημένο summer camp της πόλης έρχεται για 9η συνεχόμενη χρονιά στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων για να προσφέρει στα παιδιά 6-11 ετών ένα συναρπαστικό καλοκαίρι στην καρδιά της πόλης.

Το Μάιο φύγαμε για την Τεχνόπολη!

Το πλούσιο πρόγραμμα των εκδηλώσεων στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων αποτελεί λόγο για πολλά check-in στο Γκάζι το Μάιο.

Το Μουσείο Κοτσανά μετατρέπεται σε ένα "Έξυπνο Σπίτι της Αρχαιότητας"

Εργαστήρια και θεματικές ξεναγήσεις για παιδιά και γονείς συστήνουν στους συμμετέχοντες τον κόσμο της αρχαιότητας, σε μια δράση που διεξάγεται στο πλαίσιο του This is Athens City Festival.

"Άφιξη και εγκατάσταση των προσφύγων στην Αθήνα": Ο συγγραφέας Νίκος Ανδριώτης μιλάει για τα επακόλουθα της Μικρασιατικής Καταστροφής

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων "Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία", συνεχίζει τις εκδηλώσεις μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή δίνοντας έμφαση στην άφιξη των προσφύγων το φθινόπωρο του 1922 στον Πειραιά.