Οδηγός Παιδιού

Νέα δημιουργικά εργαστήρια από το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή

Τα παιδιά μαθαίνουν ενδιαφέρουσες τεχνικές στο Παιδικό Εργαστήριο του Μουσείου.

Δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή

Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή εγκαινιάζει μια νέα σειρά δημιουργικών εργαστηρίων για παιδιά ηλικίας από 5 έως 14 ετών, που ξεκινούν το πρώτο Σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου και θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο και Κυριακή στο Παιδικό Εργαστήριο του Μουσείου στην Αθήνα.

Κάθε Κυριακή, 10:30π.μ.-12:30μ.μ. (ηλικίες 9-11) και 1μ.μ-3μ.μ. (ηλικίες 12-14), στο εργαστήριο Κάτι κινείται… στο Μουσείο! τα παιδιά πειραματίζονται με την τεχνική του stop motion animation, με αφορμή την περιοδική έκθεση Σωτήρης Σόρογκας – ο χρόνος της μνήμης στον εικαστικό λόγο του που παρουσιάζεται στο Ίδρυμα.

Παράλληλα, κάθε Σάββατο, δυο διαφορετικά και ειδικά σχεδιασμένα εργαστήρια δίνουν την ευκαιρία σε παιδιά ηλικίας 5-6 ετών (Ξέ-πλεξε τον ήρωά σου…) και 7-9 ετών (Στο Μουσείο… κόκκινη κλωστή δεμένη!) να γνωρίσουν την τέχνη του πλεξίματος, με αφετηρία το έργο του καλλιτέχνη François Rouan, 10:30π.μ.-12μ.μ και 12:30μ.μ.-2μ.μ. αντίστοιχα.

Κάτι κινείται… στο Μουσείο!

Εργαστήριο Stop Motion Animation για παιδιά 9-11 και 12-14 ετών | Κάθε Κυριακή | 10:30π.μ.-12:30μ.μ. και 1μ.μ.-3μ.μ.

Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή εμπνέεται από το εικαστικό αφιέρωμα στον ζωγράφο Σωτήρη Σόρογκα που φιλοξενείται στον χώρο των περιοδικών εκθέσεων  και παρουσιάζει ένα εργαστήριο κινούμενης εικόνας (stop motion animation), για παιδιά ηλικίας 9-11 και 12-14 ετών.

Με αφορμή τις θεματικές ενότητες και τις τεχνικές του ζωγράφου, τα παιδιά δημιουργούν μια πρωτότυπη ιστορία, κατασκευάζουν cut-out φιγούρες και δίνουν στα έργα του Σόρογκα μια νέα διάσταση, αξιοποιώντας την τεχνική του stop motion. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, εξοικειώνονται με όλα τα στάδια παραγωγής του animation, όπως η συγγραφή σεναρίου και η σκηνοθεσία και αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο στη δημιουργία της δική τους πρωτότυπης stop motion ταινίας.

Συνδυάζοντας τη χρήση των σύγχρονων ψηφιακών μέσων με την εκπαιδευτική διαδικασία, η τεχνική stop motion animation έχει πολλαπλά οφέλη στη διεργασία της μάθησης και ενθαρρύνει την ανάπτυξη του επίπεδου συγκέντρωσης και προσοχής των παιδιών, εξάπτοντας τη φαντασία τους και προωθώντας παράλληλα την έννοια της  συνεργατικής δημιουργίας.

Πληροφορίες

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Βίκη Χρηστάκη, Ιωάννα Κουτσούκη | Έως 10 συμμετοχές ανά εργαστήριο | Διάρκεια: 120’ | Χώρος διεξαγωγής: Παιδικό Εργαστήριο | Κόστος συμμετοχής: 12€ | Kid και Family Members: 9€. Για παιδιά 9-11 ετών κάντε κράτηση εδώ. Για παιδιά 12-14 ετών κάντε κράτηση εδώ.

Ξέ-πλεξε τον ήρωά σου…

Δημιουργικό εργαστήριο για παιδιά 5-6 ετών | Κάθε Σάββατο 10:30π.μ.-12μ.μ.

Στο Μουσείο… κόκκινη κλωστή δεμένη!

Δημιουργικό εργαστήριο για παιδιά 7-9 ετών | Κάθε Σάββατο 12:30μ.μ.-2μ.μ.

Ένα δημιουργικό ταξίδι γνωριμίας με το έργο του François Rouan και τις τεχνικές του πλεξίματος περιμένει τα παιδιά ηλικίας 5-6 ετών (Ξέ-πλεξε τον ήρωά σου…) και 7-9 ετών (Στο Μουσείο… κόκκινη κλωστή δεμένη!).

Ξεχνώντας για λίγο τα πινέλα και αντλώντας έμπνευση από την τεχνική του πλεξίματος, την οποία ο Rouan συνήθιζε να εφαρμόζει στον καμβά του, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την παραδοσιακή τέχνη της ύφανσης και να πειραματιστούν με διαφορετικά νήματα και υφάσματα. Στο εργαστήριο Ξέ-πλεξε τον ήρωά σου… (ηλικίες 5-6 ετών) τα παιδιά δημιουργούν  τον δικό τους φανταστικό υφαντό-ήρωα με τη βοήθεια ενός αυτοσχέδιου αργαλειού, ενώ Στο Μουσείο… κόκκινη κλωστή δεμένη! (ηλικίες 7-9 ετών) δημιουργούν το δικό τους πλεκτό.

Στόχος και των δυο δράσεων είναι η εξοικείωση των παιδιών με έναν εναλλακτικό τρόπο καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας, που ενισχύει τη φαντασία και αναπτύσσει τη λεπτή κινητικότητα.

Πληροφορίες

Σχεδιασμός: Ιουλία Μαρούση | Υλοποίηση: Ιουλία Μαρούση, Βίκη Χρηστάκη, Ιωάννα Κουτσούκη | Έως 12 συμμετοχές ανά εργαστήριο | Διάρκεια: 90’ | Χώρος διεξαγωγής: Παιδικό Εργαστήριο | Κόστος συμμετοχής: 12€ | Kid και Family Members: 9€. Για παιδιά 5-6 ετών κάντε κράτηση εδώ. Για παιδιά 7-9 ετών κάντε κράτηση εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Παιδί

6ο Big Bang Festival: Το ευρωπαϊκό φεστιβάλ μουσικής για παιδιά μεταμορφώνει τη Στέγη μια ατελείωτη περιπέτεια

Για 6η χρονιά η γειτονιά του Νέου Κόσμου – από τη Στέγη και το Galaxy Studio μέχρι το Πάρκο Δουργουτίου και το Galaxy Corner - παιδιά, γονείς και μουσικοί γίνονται μια πρωτότυπη μπάντα.

19/05/2022

Εργαστήρια για παιδιά τον Μάιο στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Οι βιωματικές δράσεις και τα εργαστήρια συνεχίζονται στο νέο χώρο του Μουσείου, στην Πλάκα.

Μυστήρια και επιστημονικά πειράματα στη θερινή κατασκήνωση του "Ελληνικού Κόσμου"

Η εναλλακτική θερινή κατασκήνωση του "Ελληνικού Κόσμου" επιστρέφει ανανεωμένη, προσφέροντας δημιουργική απασχόληση, ψυχαγωγία και πολύ παιχνίδι καθ΄ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Η ομάδα Κοπέρνικος γιορτάζει 15 χρόνια με μια παράσταση - συναυλία για τα παιδιά

"Μουσικά κι ανάποδα" ονομάζεται η ευφάνταστη μουσικοθεατρική παράσταση που παρουσιάζει στο θέατρο "Τζένη Καρέζη" η αγαπημένη ομάδα θεάτρου για παιδιά.

Το Θέατρο Ημέρας γίνεται 30 και το γιορτάζει με νέο τριήμερο φεστιβάλ θεατρικού παιχνιδιού

Η καρδιά του θεατρικού παιχνιδιού για παιδιά και εφήβους χτυπά στο Θέατρο της Ημέρας στο 1ο φεστιβάλ "Αφήνω Ίχνη", με επιστημονική ημερίδα, βιωματικό σεμινάριο για ενήλικες και πολλές άλλες δράσεις.

Ζήστε το πιο ξεκούραστο και δημιουργικό καλοκαίρι στο Art Summer Camp 2!

Μια μοναδική καλοκαιρινή εμπειρία στον Πολυχώρο Τέχνης Modus Vivendi by Krateros Katsoulis, με ένα πρόγραμμα για παιδιά 5-9 ετών, σχεδιασμένο από τη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος.

Κυματιστές τροχιές με χρωματιστά παστέλ στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Ένα πρωτότυπο εικαστικό εργαστήριo για εφήβους θα πραγματοποιηθεί στους εξωτερικούς χώρους της Τεχνόπολης.