Νέα δημιουργικά εργαστήρια από το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή

Τα παιδιά μαθαίνουν ενδιαφέρουσες τεχνικές στο Παιδικό Εργαστήριο του Μουσείου.

Ίδρυμα γουλανδρή summer camp

Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή εγκαινιάζει μια νέα σειρά δημιουργικών εργαστηρίων για παιδιά ηλικίας από 5 έως 14 ετών, που ξεκινούν το πρώτο Σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου και θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο και Κυριακή στο Παιδικό Εργαστήριο του Μουσείου στην Αθήνα.

Κάθε Κυριακή, 10:30π.μ.-12:30μ.μ. (ηλικίες 9-11) και 1μ.μ-3μ.μ. (ηλικίες 12-14), στο εργαστήριο Κάτι κινείται… στο Μουσείο! τα παιδιά πειραματίζονται με την τεχνική του stop motion animation, με αφορμή την περιοδική έκθεση Σωτήρης Σόρογκας – ο χρόνος της μνήμης στον εικαστικό λόγο του που παρουσιάζεται στο Ίδρυμα.

Παράλληλα, κάθε Σάββατο, δυο διαφορετικά και ειδικά σχεδιασμένα εργαστήρια δίνουν την ευκαιρία σε παιδιά ηλικίας 5-6 ετών (Ξέ-πλεξε τον ήρωά σου…) και 7-9 ετών (Στο Μουσείο… κόκκινη κλωστή δεμένη!) να γνωρίσουν την τέχνη του πλεξίματος, με αφετηρία το έργο του καλλιτέχνη François Rouan, 10:30π.μ.-12μ.μ και 12:30μ.μ.-2μ.μ. αντίστοιχα.

Κάτι κινείται… στο Μουσείο!

Εργαστήριο Stop Motion Animation για παιδιά 9-11 και 12-14 ετών | Κάθε Κυριακή | 10:30π.μ.-12:30μ.μ. και 1μ.μ.-3μ.μ.

Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή εμπνέεται από το εικαστικό αφιέρωμα στον ζωγράφο Σωτήρη Σόρογκα που φιλοξενείται στον χώρο των περιοδικών εκθέσεων  και παρουσιάζει ένα εργαστήριο κινούμενης εικόνας (stop motion animation), για παιδιά ηλικίας 9-11 και 12-14 ετών.

Με αφορμή τις θεματικές ενότητες και τις τεχνικές του ζωγράφου, τα παιδιά δημιουργούν μια πρωτότυπη ιστορία, κατασκευάζουν cut-out φιγούρες και δίνουν στα έργα του Σόρογκα μια νέα διάσταση, αξιοποιώντας την τεχνική του stop motion. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, εξοικειώνονται με όλα τα στάδια παραγωγής του animation, όπως η συγγραφή σεναρίου και η σκηνοθεσία και αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο στη δημιουργία της δική τους πρωτότυπης stop motion ταινίας.

Συνδυάζοντας τη χρήση των σύγχρονων ψηφιακών μέσων με την εκπαιδευτική διαδικασία, η τεχνική stop motion animation έχει πολλαπλά οφέλη στη διεργασία της μάθησης και ενθαρρύνει την ανάπτυξη του επίπεδου συγκέντρωσης και προσοχής των παιδιών, εξάπτοντας τη φαντασία τους και προωθώντας παράλληλα την έννοια της  συνεργατικής δημιουργίας.

Πληροφορίες

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Βίκη Χρηστάκη, Ιωάννα Κουτσούκη | Έως 10 συμμετοχές ανά εργαστήριο | Διάρκεια: 120’ | Χώρος διεξαγωγής: Παιδικό Εργαστήριο | Κόστος συμμετοχής: 12€ | Kid και Family Members: 9€. Για παιδιά 9-11 ετών κάντε κράτηση εδώ. Για παιδιά 12-14 ετών κάντε κράτηση εδώ.

Ξέ-πλεξε τον ήρωά σου…

Δημιουργικό εργαστήριο για παιδιά 5-6 ετών | Κάθε Σάββατο 10:30π.μ.-12μ.μ.

Στο Μουσείο… κόκκινη κλωστή δεμένη!

Δημιουργικό εργαστήριο για παιδιά 7-9 ετών | Κάθε Σάββατο 12:30μ.μ.-2μ.μ.

Ένα δημιουργικό ταξίδι γνωριμίας με το έργο του François Rouan και τις τεχνικές του πλεξίματος περιμένει τα παιδιά ηλικίας 5-6 ετών (Ξέ-πλεξε τον ήρωά σου…) και 7-9 ετών (Στο Μουσείο… κόκκινη κλωστή δεμένη!).

Ξεχνώντας για λίγο τα πινέλα και αντλώντας έμπνευση από την τεχνική του πλεξίματος, την οποία ο Rouan συνήθιζε να εφαρμόζει στον καμβά του, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την παραδοσιακή τέχνη της ύφανσης και να πειραματιστούν με διαφορετικά νήματα και υφάσματα. Στο εργαστήριο Ξέ-πλεξε τον ήρωά σου… (ηλικίες 5-6 ετών) τα παιδιά δημιουργούν  τον δικό τους φανταστικό υφαντό-ήρωα με τη βοήθεια ενός αυτοσχέδιου αργαλειού, ενώ Στο Μουσείο… κόκκινη κλωστή δεμένη! (ηλικίες 7-9 ετών) δημιουργούν το δικό τους πλεκτό.

Στόχος και των δυο δράσεων είναι η εξοικείωση των παιδιών με έναν εναλλακτικό τρόπο καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας, που ενισχύει τη φαντασία και αναπτύσσει τη λεπτή κινητικότητα.

Πληροφορίες

Σχεδιασμός: Ιουλία Μαρούση | Υλοποίηση: Ιουλία Μαρούση, Βίκη Χρηστάκη, Ιωάννα Κουτσούκη | Έως 12 συμμετοχές ανά εργαστήριο | Διάρκεια: 90’ | Χώρος διεξαγωγής: Παιδικό Εργαστήριο | Κόστος συμμετοχής: 12€ | Kid και Family Members: 9€. Για παιδιά 5-6 ετών κάντε κράτηση εδώ. Για παιδιά 7-9 ετών κάντε κράτηση εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, βιωματικά εργαστήρια, επισκέψεις γνωριμίας με τους ανθρώπους και τους χώρους του Μεγάρου, αλλά και με τους συντελεστές των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.