Νέα δημιουργικά εργαστήρια από το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή

Τα παιδιά μαθαίνουν ενδιαφέρουσες τεχνικές στο Παιδικό Εργαστήριο του Μουσείου.

Ίδρυμα γουλανδρή summer camp

Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή εγκαινιάζει μια νέα σειρά δημιουργικών εργαστηρίων για παιδιά ηλικίας από 5 έως 14 ετών, που ξεκινούν το πρώτο Σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου και θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο και Κυριακή στο Παιδικό Εργαστήριο του Μουσείου στην Αθήνα.

Κάθε Κυριακή, 10:30π.μ.-12:30μ.μ. (ηλικίες 9-11) και 1μ.μ-3μ.μ. (ηλικίες 12-14), στο εργαστήριο Κάτι κινείται… στο Μουσείο! τα παιδιά πειραματίζονται με την τεχνική του stop motion animation, με αφορμή την περιοδική έκθεση Σωτήρης Σόρογκας – ο χρόνος της μνήμης στον εικαστικό λόγο του που παρουσιάζεται στο Ίδρυμα.

Παράλληλα, κάθε Σάββατο, δυο διαφορετικά και ειδικά σχεδιασμένα εργαστήρια δίνουν την ευκαιρία σε παιδιά ηλικίας 5-6 ετών (Ξέ-πλεξε τον ήρωά σου…) και 7-9 ετών (Στο Μουσείο… κόκκινη κλωστή δεμένη!) να γνωρίσουν την τέχνη του πλεξίματος, με αφετηρία το έργο του καλλιτέχνη François Rouan, 10:30π.μ.-12μ.μ και 12:30μ.μ.-2μ.μ. αντίστοιχα.

Κάτι κινείται… στο Μουσείο!

Εργαστήριο Stop Motion Animation για παιδιά 9-11 και 12-14 ετών | Κάθε Κυριακή | 10:30π.μ.-12:30μ.μ. και 1μ.μ.-3μ.μ.

Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή εμπνέεται από το εικαστικό αφιέρωμα στον ζωγράφο Σωτήρη Σόρογκα που φιλοξενείται στον χώρο των περιοδικών εκθέσεων  και παρουσιάζει ένα εργαστήριο κινούμενης εικόνας (stop motion animation), για παιδιά ηλικίας 9-11 και 12-14 ετών.

Με αφορμή τις θεματικές ενότητες και τις τεχνικές του ζωγράφου, τα παιδιά δημιουργούν μια πρωτότυπη ιστορία, κατασκευάζουν cut-out φιγούρες και δίνουν στα έργα του Σόρογκα μια νέα διάσταση, αξιοποιώντας την τεχνική του stop motion. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, εξοικειώνονται με όλα τα στάδια παραγωγής του animation, όπως η συγγραφή σεναρίου και η σκηνοθεσία και αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο στη δημιουργία της δική τους πρωτότυπης stop motion ταινίας.

Συνδυάζοντας τη χρήση των σύγχρονων ψηφιακών μέσων με την εκπαιδευτική διαδικασία, η τεχνική stop motion animation έχει πολλαπλά οφέλη στη διεργασία της μάθησης και ενθαρρύνει την ανάπτυξη του επίπεδου συγκέντρωσης και προσοχής των παιδιών, εξάπτοντας τη φαντασία τους και προωθώντας παράλληλα την έννοια της  συνεργατικής δημιουργίας.

Πληροφορίες

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Βίκη Χρηστάκη, Ιωάννα Κουτσούκη | Έως 10 συμμετοχές ανά εργαστήριο | Διάρκεια: 120’ | Χώρος διεξαγωγής: Παιδικό Εργαστήριο | Κόστος συμμετοχής: 12€ | Kid και Family Members: 9€. Για παιδιά 9-11 ετών κάντε κράτηση εδώ. Για παιδιά 12-14 ετών κάντε κράτηση εδώ.

Ξέ-πλεξε τον ήρωά σου…

Δημιουργικό εργαστήριο για παιδιά 5-6 ετών | Κάθε Σάββατο 10:30π.μ.-12μ.μ.

Στο Μουσείο… κόκκινη κλωστή δεμένη!

Δημιουργικό εργαστήριο για παιδιά 7-9 ετών | Κάθε Σάββατο 12:30μ.μ.-2μ.μ.

Ένα δημιουργικό ταξίδι γνωριμίας με το έργο του François Rouan και τις τεχνικές του πλεξίματος περιμένει τα παιδιά ηλικίας 5-6 ετών (Ξέ-πλεξε τον ήρωά σου…) και 7-9 ετών (Στο Μουσείο… κόκκινη κλωστή δεμένη!).

Ξεχνώντας για λίγο τα πινέλα και αντλώντας έμπνευση από την τεχνική του πλεξίματος, την οποία ο Rouan συνήθιζε να εφαρμόζει στον καμβά του, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την παραδοσιακή τέχνη της ύφανσης και να πειραματιστούν με διαφορετικά νήματα και υφάσματα. Στο εργαστήριο Ξέ-πλεξε τον ήρωά σου… (ηλικίες 5-6 ετών) τα παιδιά δημιουργούν  τον δικό τους φανταστικό υφαντό-ήρωα με τη βοήθεια ενός αυτοσχέδιου αργαλειού, ενώ Στο Μουσείο… κόκκινη κλωστή δεμένη! (ηλικίες 7-9 ετών) δημιουργούν το δικό τους πλεκτό.

Στόχος και των δυο δράσεων είναι η εξοικείωση των παιδιών με έναν εναλλακτικό τρόπο καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας, που ενισχύει τη φαντασία και αναπτύσσει τη λεπτή κινητικότητα.

Πληροφορίες

Σχεδιασμός: Ιουλία Μαρούση | Υλοποίηση: Ιουλία Μαρούση, Βίκη Χρηστάκη, Ιωάννα Κουτσούκη | Έως 12 συμμετοχές ανά εργαστήριο | Διάρκεια: 90’ | Χώρος διεξαγωγής: Παιδικό Εργαστήριο | Κόστος συμμετοχής: 12€ | Kid και Family Members: 9€. Για παιδιά 5-6 ετών κάντε κράτηση εδώ. Για παιδιά 7-9 ετών κάντε κράτηση εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Εκπαιδευτικά προγράμματα Φεβρουαρίου για όλη την οικογένεια στο Μουσείο Κοτσανά

Εκπλήξεις που θα μας μεταφέρουν στη "χώρα των υδάτων", στις αρχαίες ακαδημίες και την τέχνη της επιστήμης και της τεχνολογίας, αλλά και στον κόσμο του έρωτα και της ανταλλαγής.

03/02/2023

"Σημειωματάριο Mουσικής" στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγ.Ι.Ρέντη

Τα παιδιά αυτοσχεδιάζουν με τη φωνή τους, συνθέτουν παρτιτούρες με εικόνες και ήχους και μαθαίνουν για τη σημασία της μουσικής με αφορμή το βιβλίο "Imagine" του Τζον Λενον.

Μικρός Νότος: Επιστρέφει με "Αισωπομαχίες" στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Πέντε διαχρονικοί μύθοι γίνονται αγνώριστοι και έρχονται στο σήμερα μέσα από μια πολύχρωμη παράσταση φτιαγμένη από αγνά χειροποίητα υλικά, ζωντανή μουσική και τραγούδια, χιούμορ και απρόβλεπτες μεταμορφώσεις.

Ο Καραγκιόζης γιορτάζει το καρναβάλι στις "Φιγούρες & Κούκλες"

Οι απόκριες για τα παιδιά ξεκινάνε με ένα μασκέ πάρτι στον μπερντέ του Τάσου Κώνστα και ένα αποκριάτικο εργαστήριο μάσκας.

Ο "Φιλάργυρος" του Μολιέρου για παιδιά

H παιδική σκηνή Ονειροπόληση παρουσιάζει στο θέατρο Βρετάνια το κλασικό έργο σε θεατρική διασκευή για παιδιά.

Αποκριάτικα εργαστήρια στο Μουσείο Πειραμάτων

Οι μεγάλοι επιστήμονες 8-12 ετών θα ανακαλύψουν το πρώτο Science Escape Room ενώ οι πιο μικροί θα λάβουν μέρος στο αποκριάτικο εργαστήριο.

Το παιδικό βιβλίο "Η βασίλισσα των πάντων" που έγινε παράσταση στο Μέγαρο

Η βρεφική παράσταση του Λάμπρου Φισφή που βασίστηκε στο βιβλίο της Σάρα Τοσκάνο συνεχίζεται στο Μέγαρο Μουσικής με την ίδια και τον μουσικό Σόλη Μπαρκί.