Νέα παιδικά εργαστήρια από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Ενδιαφέροντα εργαστήρια για παιδιά όλων των ηλικιών.

κτήριο - Μουσείο Σχολικής Ζωής

Tο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης επιστρέφει με νέες δράσεις στο νέο του κτίριο στην οδό Αγίας Φιλοθέης 17 στην Πλάκα.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα

Παραμυθοσάββατα | Βιωματικό εργαστήρι για παιδιά 2-4 ετών

Ένα βιωματικό εργαστήρι για παιδιά 2-4 ετών που εισάγει τους μικρούς μας φίλους στον κόσμο της τέχνης και της δημιουργίας. Γνωστά και αγαπημένα παιδικά βιβλία μας ταξιδεύουν κάθε Σάββατο στο μαγικό κόσμο των παραμυθιών. Μέσα από ομαδικές δραστηριότητες, θεατρικό παιχνίδι, messy και sensory play αλλά και μοναδικές κατασκευές τα παιδιά έρχονται σε πρώτη επαφή με σύνθετες έννοιες ενώ παράλληλα καλλιεργούν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου, στις 12μ.μ.: Ανάποδα, του Θοδωρή Παπαϊωάννου

Τι συνέβη όταν το σκαθάρι ο Μήλιος αναποδογύρισε; Ένα παραμύθι που μας μαθαίνει πως να βλέπουμε την άλλη όψη των πραγμάτων αλλά και να βρίσκουμε την ομορφιά ακόμα και όταν κοιτάμε τον κόσμο... ανάποδα.

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου, στις 12μ.μ.: Η αλεπού η καπελού, της Τσορώνη - Γεωργιάδ Γιολάντας

Η Ριγούλα η αλεπουδίτσα θέλει να μάθει να φτιάχνει καπέλα. Αλλά που ακούστηκε αλεπού καπελού; Μια συναρπαστική ιστορία και ένα παιχνίδι κατασκευών ξεχωριστών καπέλων με αποκριάτικη διάθεση.

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου, στις 12μ.μ.: Ο λύκος Ζαχαρίας στη χώρα των παραμυθιών, της Lallemand Orianne

Ο αγαπημένος Λύκος Ζαχαρίας σε νέες περιπέτειες. Στη βόλτα του στο δάσος ανακαλύπτει πολλούς γνώριμους φίλους από τη χώρα των παραμυθιών. Ντυθείτε ήρωες από τα αγαπημένα σας παραμύθια και ελάτε σε ένα εργαστήρι με πολλά παιχνίδια και παραμυθένιες αποκριάτικες κατασκευές.

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου, στις 12μ.μ.: ΟΥΠΣ!, του Oliver Jeffers

Τι θα συμβεί όταν ο χαρταετός του Φλόιντ σκαλώνει στα κλαδιά του δέντρου; Ουπς! Η προσπάθειά του να τον κατεβάσει θα τον οδηγήσει σε ξεκαρδιστικές περιπέτειες. Μασκαρευτείτε και ελάτε σε ένα αποκριάτικο εργαστήρι με χορό και… χαρταετούς.

Πληροφορίες

Η διάρκεια των εργαστηρίων είναι 60 λεπτά και τον σχεδιασμό και την εμψύχωση έχει η Aναστασία Ιορδάνη-Έλλη Λαμπαδαρίδου. Το κόστος συμμετοχής του εργαστηρίου είναι 12€ (ο κύκλος 4 εργαστηρίων 40€). Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και είναι απαραίτητη η συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής εδώ.

Λιλιπούτειες Εξερευνήσεις | Εργαστήρι για βρέφη 18 – 28 μηνών με στοιχεία messy και sensory play

Ένα βιωματικό και διασκεδαστικό εργαστήρι βασισμένο στο παιχνίδι, με στόχο την αισθητηριακή ανάπτυξη των παιδιών.

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου, στις 11π.μ.: Πλανήτες...ένα παιχνίδι στο διάστημα! 

Άμμος φεγγαριού και λίγη αστερόσκονη είναι κάποια από τα υλικά επεξεργασίας μας. Σας περιμένουμε στον διαστημικό σταθμό να τα εξερευνήσουμε και να φτιάξουμε τους δικούς μας μετεωρίτες.

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου, στις 11π.μ.: Μια Καρδιά από φασόλια...

Εμπνεόμαστε από την ημέρα του Αγιου Βαλεντίνου και εστιάζουμε στην λεπτή κινητικότητα. Καρδιές σκληρές και μαλακές, εύπλαστες και δύσκαμπτες, μας καλούν να τις εξερευνήσουμε.

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου, στις 11π.μ.: ΜικροΜΑΣΚΑρέματα και χρώματα

Πως πέφτει το χαρτί και πως το πούπουλο; Ποια η αίσθησή τους; Πλημμύρα από χρώματα, αλλά και υλικά για χειροποίητες μάσκες.

Πληροφορίες

Η διάρκεια των εργαστηρίων είναι 60 λεπτά και τον σχεδιασμό και την εμψύχωση έχει η Μαρίζα Τσάρη. Το κόστος συμμετοχής του εργαστηρίου είναι 12€. Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και είναι απαραίτητη η συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής εδώ.

STEAMing Experiments: Πειράματα στον "Ατμό" των εξελίξεων | Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Φυσικών Επιστημών για παιδιά 5-10 ετών

Ένα νέο εργαστήρι περιμένει τους μικρούς φίλους του Μουσείου Σχολικής Ζωής κι εκπαίδευσης. Το εργαστήρι είναι γεμάτο Φυσικές Επιστήμες, Τεχνολογία, Μηχανική και ρομποτική στόχο έχει να καταπλήξει τους επίδοξους επιστήμονες και να τους οδηγήσει σε επιστημονικά μονοπάτια με πυξίδα την Τέχνη και οδηγό τις βασικές αρχές της STEAM εκπαίδευσης.

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου, στις 11π.μ.: Το φως της χημείας

Ένα εργαστήρι γεμάτο χημικές αντιδράσεις για να φτιάξουμε τη δική μας χρωματιστή lava lamp.

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου, στις 11π.μ.: Οι καρποί που χορεύουν

Ένα διαφορετικό εργαστήρι γεμάτο εκπλήξεις για να κατανοήσουμε και να καταρρίψουμε τους νόμους της άνωσης.

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου, στις 11π.μ.: Οι καταστάσεις της ύλης 

Ελάτε να ανακαλύψουμε τις καταστάσεις της ύλης μέσα από τη μελέτη στερεών, υγρών και αέριων υλικών.

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου, στις 11π.μ.: Ο ήχος και το ταξίδι του 

Ένα ταξίδι γεμάτο ήχους, για να ανακαλύψουμε τον τρόπο που κινείται ο ήχος και να κατασκευάσουμε τη δική μας συσκευή παρατήρησης των ηχητικών κυμάτων.

Πληροφορίες

Η διάρκεια των εργαστηρίων είναι 60 λεπτά και τον σχεδιασμό και την εμψύχωση έχει η Χαρίκλεια Θεοδωράκη. Το κόστος συμμετοχής του εργαστηρίου είναι 12€ (ο κύκλος 4 εργστηρίων 40€). Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και είναι απαραίτητη η συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής εδώ.

Σκανταλοτεχνίες | Πολυθεματικό εργαστήρι για παιδιά 3-5 ετών

Στόχος του εργαστηρίου είναι η ανάπτυξη της φαντασίας των παιδιών, μέσα από ιστορίες, παραμύθια, μύθους και εικόνες. Μέσα από τη δραματοποίηση της ιστορίας, με τη βοήθεια των μουσικών οργάνων, παρέα με το θεατρικό παιχνίδι και τα εικαστικά, αλλά και με πειράματα πολλά, ξεδιπλώνω τον ξεχωριστό μου χαρακτήρα, παίζω και μαθαίνω.

Ένα δημιουργικό εργαστήρι, που δίνει την ευκαιρία στα παιδιά, να ασχοληθούν με τις τέχνες, γνωρίζοντας το θέατρο, τη μουσική και τη ζωγραφική, να πειραματιστούν, και να διασκεδάσουν, ζωντανεύοντας μέσα από το παιχνίδι, όμορφες ιστορίες.

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου, στις 12:15μ.μ.: Αισθητηριακά διασκεδαστικά παιχνίδια

Αισθητηριακά παιχνίδια για τους μικρούς μας φίλους με απλά υλικά, που εξάπτουν τη φαντασία και βοηθούν τα παιδιά να αναπτύξουν τη δημιουργικότητα τους. Λεπτή κινητικότητα, συντονισμός άκρων, υφές και χρώματα, βοηθούν τα παιδιά να ανακαλύψουν τον κόσμο, παίζοντας.

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου, στις 12:15μ.μ.: Μουσική και κίνηση

Βιωματικά παιχνίδια γνωριμίας με το σώμα και το χώρο. Παιχνίδια που προωθούν την ομαδικότητα και τη συνεργασία και χαρίζουν στα παιδιά όμορφες εμπειρίες, βοηθώντας τα παράλληλα, να γνωρίσουν μελωδίες από όλα τον κόσμο.

Πληροφορίες

Η διάρκεια των εργαστηρίων είναι 60 λεπτά και τον σχεδιασμό και την εμψύχωση έχει η Εύη Φιλίππου. Το κόστος συμμετοχής του εργαστηρίου είναι 12€. Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και είναι απαραίτητη η συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής εδώ.

ΠειραματίΖΩμαι | Εργαστήρι εξερεύνησης και πρώτα παιχνίδια ρόλων για παιδιά 3-5 ετών

Οι διαδραστικές αφηγήσεις, τα αισθητηριακά παιχνίδια μέσα σε μικρόκοσμους, οι πειραματισμοί με ποικίλα υλικά, και η παρατήρηση 'μεταμορφώσεων', είναι τα βασικά ερεθίσματα και οι τεχνικές που θα βοηθήσουν τα παιδιά, αλλά και θα τα προτρέψουν να απολαύσουν το παιχνίδι μας, πάντα μέσα στην ασφάλεια της ομάδας που όλοι μαζί θα δημιουργήσουμε. 

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου, στις 12:15μ.μ.: Αστροναύτες εν δράση

Ποιες είναι οι φάσεις της σελήνης και πως περπατάνε οι αστροναύτες; Γνωρίζουμε τους πλανήτες και εξερευνούμε το "φεγγαρο-υλικό" που βρέθηκε στα χέρια μας.

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου, στις 12:15μ.μ.: Μεταμορφώσεις

Πως μοιάζει το πρόσωπό μου και πως θα το μεταμορφώσω σε μια αφρικανική μάσκα; Εξερευνούμε τα χαρακτηριστικά του προσώπου και συναντιόμαστε με την αφρικανική τέχνη. 

Πληροφορίες

Η διάρκεια των εργαστηρίων είναι 60 λεπτά και τον σχεδιασμό και την εμψύχωση έχει η Μαρίζα Τσάρη. Το κόστος συμμετοχής του εργαστηρίου είναι 12€. Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και είναι απαραίτητη η συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής εδώ.

Μια διαφορετική βόλτα στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης | Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 4-8 ετών

Κυριακή 23 Ιανουαρίου, 6 και 20 Φεβρουαρίου, στις 11:30π.μ.

Μια διαφορετική βόλτα στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης από το Μουσείο Σχολικής Ζωής. H κουκουβάγια η Σοφία, μια απ΄τις πολλές που ζουν από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα στη γειτονιά της Πλάκας, βοηθά τα παιδιά να ξετυλίξουν τους μύθους και να ανακαλύψουν την ιστορία που κρύβουν τα αρχαία μνημεία της πόλης.

Πριν και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης τα παιδιά με τη βοήθεια της κουκουβάγιας Σοφίας, έχουν την ευκαιρία να μάθουν τις ιστορίες που κρύβουν σημαντικά εκθέματα του μουσείου όπως ο Τρισώματος, ο Μοσχοφόρος, οι Καρυάτιδες, η Μέδουσα, ο Ιππέας, η Σφίγγα και τόσοι άλλοι θησαυροί του μουσείου. Η κουκουβάγια βοηθά τα παιδιά να σκεφτούν για τη ζωή των αρχαίων Ελλήνων, τα υλικά, τα χρώματα, την τέχνη και τη φιλοσοφία τους!

Στο Μουσείο ακολουθούμε συγκεκριμένη διαδρομή, όπου σταματάμε σε επιλεγμένα εκθέματα και μέσα από μικρές δράσεις η ομάδα ενεργοποιεί και φωτίζει λίγο παραπάνω αυτό που κάθε μνημείο έχει να πει στα παιδιά που σήμερα επισκέπτονται το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Έξω από το μουσείο το κάθε παιδί θα φτιάξει τη δική του κούκλα - κουκουβάγια.

Πληροφορίες

Σημείο Συνάντησης: Μουσείο Ακρόπολης

Διάρκεια Δράσης: 1,5 ώρα

Το κόστος συμμετοχής είναι 15 € ανά παιδί. Δεν περιλαμβάνεται το εισιτήριο εισόδου για τους ενήλικες στο Μουσείο της Ακρόπολης, οι γονείς δεν συνοδεύουν το γκρουπ των παιδιών κατά την διάρκεια του προγράμματος στο Μουσείο της Ακρόπολης. Απαραίτητη η συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Ο Παιδικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής κλείνει 10 χρόνια και το γιορτάζει

Τα έργα των παιδιών θα παρουσιαστούν σε έκθεση στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων τον Σεπτέμβριο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/01/2023

Νέες δημιουργικές δράσεις στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Για πρώτη φορά, το Ίδρυμα πραγματοποιεί δράσεις και για παιδιά πολύ μικρής ηλικίας.

Η μάθηση γίνεται παιχνίδι στην παράσταση "Μια τρελή τρελή Αλφαβήτα"

Το θεατρικό θα ανέβει για πέντε μόνο παραστάσεις στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος".

Τα λάθη μας γίνονται πηγή έμπνευσης στους "Πρωινούς Σελιδοδείκτες" του "σχεδία home"

Μια ενδιαφέρουσα δράση για παιδιά 5-10 ετών, που συνδυάζει την ανάγνωση με την δημιουργική απασχόληση και ένα λαχταριστό δεκατιανό, πραγματοποιείται την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα στο σχεδία home.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για όλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, εργαστήρια, περιήγηση στους χώρους του Μεγάρου, γνωριμία με τους συντελεστές των εκδηλώσεων του καλλιτεχνικού προγράμματος, είναι μεταξύ άλλων μερικές από τις δράσεις που θα δούμε προσεχώς.

Μια αφηγηματική παράσταση στο Εθνικό Αστεροσκοπείο

Η αφήγηση απευθύνεται σε παιδιά από 6 ετών και άνω και σε ενήλικες.

Θέατρο και εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά στη Μουσική Βιβλιοθήκη "Λίλιαν Βουδούρη"

Δύο βρεφικά έργα, δύο θεατρικά έργα για παιδιά 3-10 ετών, και έξι διαφορετικά εκπαιδευτικά μουσικά προγράμματα για παιδιά από 2-12 ετών.