Νέα εκπαιδευτικά προγράμματα στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος"

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα για τον Ιανουάριο.

Εκπαιδευτικά προγράμματα

Ένας νέος κύκλος εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τον Ιανουάριο προσφέρεται από το Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος". Τα προγράμματα απευθύνονται σε παιδιά 4 έως 5 ετών με τους γονείς τους (οικογενειακό πρόγραμμα) και πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο στις 12μ.μ. στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος". Έχουν διάρκεια 70’ (12μ.μ. - 1.10 μ.μ.) και τηρούνται τα απαιτούμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας των επισκεπτών και των εργαζομένων από τον Covid-19.

Παράλληλα, για παιδιά ηλικίας από 5 έως 8 ετών προσφέρονται εκπαιδευτικά προγράμματα κάθε Κυριακή στις 4μ.μ.. Έχουν διάρκεια 90' (4μ.μ. - 5.30μ.μ.).

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα

Σάββατο 15/1/2022

"Το λιοντάρι και ο ποντικός"

Ο δυνατός και ο αδύναμος, ο μεγάλος και ο μικρός... Δύο ήρωες τόσο διαφορετικοί συναντιούνται σε έναν μύθο του Αισώπου και μας δείχνουν πόσο χρειάζεται ο ένας τον άλλον! Πώς κατάφερε ένας μικρούλης ποντικός να σώσει το δυνατό λιοντάρι; Ακριβώς, έτσι, κι εμείς, πότε μικροί και πότε μεγάλοι, ανακαλύπτουμε τη "δύναμή" μας μέσα από παιχνίδια έκφρασης και ρόλων.

Σάββατο 22/1/2022

"Ο Γύρος του Κόσμου σε 70 λεπτά..." 

Θα ήθελες να κάνεις τον Γύρο του Κόσμου; Να δεις πώς ζουν τα παιδιά από τη μία άκρη της γης έως την άλλη; Φαντάσου πώς είναι η ζωή στην έρημο, στη ζούγκλα και στους πάγους. Υπάρχουν τόσα διαφορετικά μέρη! Εσένα, πού θα σου άρεσε να ζεις; Έλα να διαλέξεις, αφού ανακαλύψεις μικρά μυστικά κάθε τόπου μέσα από το παιχνίδι!

Σάββατο 29/1/2022

"Φεγγαράκι μου λαμπρό… ...θα’ ρθω τώρα να σε βρω, να σε δω από κοντά, να μου μάθεις μυστικά!"

Ένα μαγικό ταξίδι στη σελήνη για μικρούς και μεγάλους αστροναύτες! Μία περιπέτεια ανάμεσα σε κρατήρες, φεγγαρόσκονη, κομήτες και πεφταστέρια! Ένα μικρό βήμα για το παιδί, ένα μεγάλο βήμα για την παιδικότητα!

Κόστος συμμετοχής ανά πρόγραμμα: € 8 το παιδί, €4 ο ενήλικας 

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά από 5 έως 8 ετών 

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022

"Παρέα με τον Αίσωπο"

Ένας παραμυθάς διαφορετικός από τους άλλους. Με τις ιστορίες του μας ταξιδεύει και μας διασκεδάζει, μα, πάνω απ’ όλα, μας διδάσκει. Ζώα, έντομα και φύση ζωντανεύουν και με τους μύθους του Αισώπου μας μαγεύουν.

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022

"Ηρακλής και Θησέας…δυο ήρωες, ένας μύθος"

Δύο από τους γνωστότερους μυθικούς ήρωες της αρχαιότητας συναντιούνται μέσα από άγνωστες ιστορίες. Ποια είναι τα κοινά σημεία τους; Δεν έχουμε παρά να τα ανακαλύψουμε!

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022

"Αλλόκοτα, τρομακτικά, μοναδικά… Είναι τέρατα και είναι μυθικά!"

Μπορείτε να φανταστείτε ένα πλάσμα με κεφάλι λιονταριού, σώμα κατσίκας και ουρά δράκου; Κι όμως, υπήρχε! Μα, πού αλλού; … Στην ελληνική μυθολογία! Αυτό το μυθικό τέρας, και άλλα πολλά, που βάζουν τους ήρωες μας σε περιπέτειες, θα ανακαλύψουμε μαζί στον "Ελληνικό Κόσμο"! 

Κόστος συμμετοχής: € 8,50

Πληροφορίες

Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης | Είναι απαραίτητη η έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση στο 212 254 0000 | Ηλεκτρονική προπώληση στο viva.gr 

Μέτρα προστασίας

Στο Κέντρο Πολιτισμού "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ" τηρούνται όλα τα μέτρα και οι κανόνες που ισχύουν για την πρόληψη και προστασία από τον COVID-19 και το προσωπικό του "ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ" έχει εμβολιαστεί. 

Οι γονείς και συνοδοί των παιδιών θα πρέπει να έχουν μαζί τους πιστοποιητικό εμβολιασμού (τουλάχιστον 14 ημερών) ή νόσησης (έως 3 μήνες από τη διάγνωση). Για την ταυτοποίηση στοιχείων, θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας ταυτότητα ή διαβατήριo.

Τα παιδιά θα πρέπει να προσκομίζουν δήλωση self test του τελευταίου 24ώρου πριν από το εργαστήριο που θα πάρουν μέρος. Η χρήση μάσκας για τα παιδιά από 4 ετών και για τους ενήλικες, κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, είναι υποχρεωτική.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, βιωματικά εργαστήρια, επισκέψεις γνωριμίας με τους ανθρώπους και τους χώρους του Μεγάρου, αλλά και με τους συντελεστές των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.