Θέατρο και μια πράξη αλληλεγγύης από το Μικρό Νότο

Η παράσταση «Ο ραφτάκος των λέξεων» και η κοινωνική δράση «Ρούχα με καρδιά» είναι τα δώρα της θεατρικής ομάδας Μικρός Νότος αυτές τις γιορτές. Μάθετε περισσότερα.

Θέατρο και μια πράξη αλληλεγγύης από το Μικρό Νότο

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος αγαπάει τη διάδραση και είναι το βασικό εργαλείο στις έξυπνες παραστάσεις που παρουσιάζει. «Ο ραφτάκος των λέξεων» είναι η πιο πρόσφατη θεατρική παράσταση της, έκανε πρεμιέρα το 2019 και ενθουσίασε τα πιτσιρίκια με το συνδυασμό μουσικής, διάδρασης και παντομίμας. Αφετηρία της είναι το ομώνυμο παραμύθι του Αντώνη Παπαθεοδούλου (κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο), το οποίο μιλάει για τη δύναμη των λέξεων και την ανάγκη για ανθρώπινη επικοινωνία. Πόσο μεγάλη αξία έχουν αλήθεια τα νοήματα αυτού του έργου στην τόσο παράξενη συνθήκη την οποία είμαστε αναγκασμένοι να ζούμε! Ο Μικρός Νότος γεμάτος νέες ιδέες, στο πλαίσιο επικοινωνίας τύπου chat, δημιουργεί ένα πρωτότυπο πλαίσιο διαλόγου για τα παιδιά ηλικίας από 4 ετών και τους γονείς, διατηρώντας ενεργό έναν δίαυλο επικοινωνίας και διαδραστικότητας. Από τις 19/12/2020 έως και τις 10/1/2021 δίνει τη δυνατότητα να δείτε την διαδραστική παράσταση «Ο ραφτάκος των λέξεων» μέσα από την πλατφόρμα της ticketservices, επιλέγοντας εδώ το πακέτο που σας ταιριάζει.

Θέατρο και μια πράξη αλληλεγγύης από το Μικρό Νότο - εικόνα 1

Παράλληλά πρωταγωνιστεί σε μια πράξη αλληλεγγύης. Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος δημιούργησε τα «Ρούχα με καρδιά», μία κοινωνική δράση για τη δημιουργία της πρώτης δεξαμενής βρεφικών, παιδικών και νεανικών ρούχων με σκοπό την κατηγοριοποίηση, φύλαξη και διανομή τους σε όσους τα έχουν ανάγκη. Εσείς στέλνετε ρούχα (καθαρά, σε καλή κατάσταση: μόνο μπουφάν, φόρμες, φούτερ και πουλόβερ για παιδιά από 0 έως και 10 ετών) που δεν χρειάζεστε, κι εκείνοι τα ταξινομούν, τα αποθηκεύουν και τα προσφέρουμε σε συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη. Η αποστολή των ρούχων γίνεται στον Πολυχώρο ModusVivendibyKraterosKatsoulis, Τροίας 1, Βριλήσσια, τκ 15235. Για περισσότερες πληροφορίες ενημερωθείτε από τα www.mikrosnotos.gr| www.facebook.com/MikrosNotos | info@mikrosnotos.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Γνωρίστε τους καλλιτέχνες του κόσμου στο "Μικρό Εργαστήρι της Τέχνης"

Βόλτες στο εργαστήρι του Γιάννη Μόραλη, την Πινακοθήκη Γκίκα, αλλά και σε ατελιέ μεγάλων καλλιτεχνών της σύγχρονης τέχνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/10/2022

"Ροβινσώνας Κρούσος" στο Μέγαρο από την Τατιάνα Λύγαρη

Η προπώληση για την συναρπαστική μουσικοθεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια έχει ήδη αρχίσει.

Πολύχρωμα πειράματα για μικρούς και μεγάλους επιστήμονες

Οι δραστηριότητες του Μουσείου Πειραμάτων περιλαμβάνουν από πολύχρωμα πειράματα και δεινόσαυρους, μέχρι αληθινά πειράματα Χημείας και κατανόηση των καιρικών φαινομένων.

"Θεατροπαιχνιδίσματα στο μαγικό βαγόνι" της Αμαξοστοιχίας Ρουφ

Ένα ταξίδι στο χρόνο, το παιχνίδι και τη γνώση μέσα από τους φανταστικούς κόσμους της μυθολογίας, της λογοτεχνίας, των λαϊκών παραμυθιών και των εθίμων.

"Η Χώρα των Πουλιών" έρχεται στο Κνωσός

Μια παράσταση εμπνευσμένη από τους "Όρνιθες" του Αριστοφάνη.

Pet Partners of Hellas: "Η επαφή ενός ανθρώπου με έναν σκύλο είναι ευεργετική από μόνη της"

Ο ιδρυτής του Pet Partners of Hellas, Βασίλης Σούκος, μιλά για το φεστιβάλ, τις δράσεις, το έργο και τους στόχους του οργανισμού.

"Underwater": Μια χοροθεατρική παράσταση για όλες τις αισθήσεις

Η Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζει μια μαγευτική παράσταση για βρέφη και γονείς.