Θέατρο και μια πράξη αλληλεγγύης από το Μικρό Νότο

Η παράσταση «Ο ραφτάκος των λέξεων» και η κοινωνική δράση «Ρούχα με καρδιά» είναι τα δώρα της θεατρικής ομάδας Μικρός Νότος αυτές τις γιορτές. Μάθετε περισσότερα.

Θέατρο και μια πράξη αλληλεγγύης από το Μικρό Νότο

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος αγαπάει τη διάδραση και είναι το βασικό εργαλείο στις έξυπνες παραστάσεις που παρουσιάζει. «Ο ραφτάκος των λέξεων» είναι η πιο πρόσφατη θεατρική παράσταση της, έκανε πρεμιέρα το 2019 και ενθουσίασε τα πιτσιρίκια με το συνδυασμό μουσικής, διάδρασης και παντομίμας. Αφετηρία της είναι το ομώνυμο παραμύθι του Αντώνη Παπαθεοδούλου (κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο), το οποίο μιλάει για τη δύναμη των λέξεων και την ανάγκη για ανθρώπινη επικοινωνία. Πόσο μεγάλη αξία έχουν αλήθεια τα νοήματα αυτού του έργου στην τόσο παράξενη συνθήκη την οποία είμαστε αναγκασμένοι να ζούμε! Ο Μικρός Νότος γεμάτος νέες ιδέες, στο πλαίσιο επικοινωνίας τύπου chat, δημιουργεί ένα πρωτότυπο πλαίσιο διαλόγου για τα παιδιά ηλικίας από 4 ετών και τους γονείς, διατηρώντας ενεργό έναν δίαυλο επικοινωνίας και διαδραστικότητας. Από τις 19/12/2020 έως και τις 10/1/2021 δίνει τη δυνατότητα να δείτε την διαδραστική παράσταση «Ο ραφτάκος των λέξεων» μέσα από την πλατφόρμα της ticketservices, επιλέγοντας εδώ το πακέτο που σας ταιριάζει.

Θέατρο και μια πράξη αλληλεγγύης από το Μικρό Νότο - εικόνα 1

Παράλληλά πρωταγωνιστεί σε μια πράξη αλληλεγγύης. Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος δημιούργησε τα «Ρούχα με καρδιά», μία κοινωνική δράση για τη δημιουργία της πρώτης δεξαμενής βρεφικών, παιδικών και νεανικών ρούχων με σκοπό την κατηγοριοποίηση, φύλαξη και διανομή τους σε όσους τα έχουν ανάγκη. Εσείς στέλνετε ρούχα (καθαρά, σε καλή κατάσταση: μόνο μπουφάν, φόρμες, φούτερ και πουλόβερ για παιδιά από 0 έως και 10 ετών) που δεν χρειάζεστε, κι εκείνοι τα ταξινομούν, τα αποθηκεύουν και τα προσφέρουμε σε συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη. Η αποστολή των ρούχων γίνεται στον Πολυχώρο ModusVivendibyKraterosKatsoulis, Τροίας 1, Βριλήσσια, τκ 15235. Για περισσότερες πληροφορίες ενημερωθείτε από τα www.mikrosnotos.gr| www.facebook.com/MikrosNotos | info@mikrosnotos.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, βιωματικά εργαστήρια, επισκέψεις γνωριμίας με τους ανθρώπους και τους χώρους του Μεγάρου, αλλά και με τους συντελεστές των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.