Η «AntetokounBros Academy» αλλάζει ζωές ένα «καλάθι» τη φορά

Νέοι αθλητές και προπονητές από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες έχουν την ευκαιρία να αλλάξουν τη ζωή τους μέσα από το νέο, πρωτοποριακό πρόγραμμα των αδερφών Αντετοκούνμπο σε συνεργασία με τη Nike, το Ίδρυμα Ωνάση και τον Οργανισμό Eurohoops.

Η «AntetokounBros Academy» αλλάζει ζωές ένα «καλάθι» τη φορά

Οι «AntetokounBros», ο οργανισμός που ιδρύθηκε από τον star του NBA Γιάννη Αντετοκούνμπο και τα αδέρφια του, εγκαινιάζει την «AntetokounBros Academy», ένα πρόγραμμα που έχει ως στόχο να βοηθήσει εκατό αγόρια και κορίτσια ηλικίας 12-16 και να εμπνεύσει είκοσι πέντε προπονητές ηλικίας 18-25 προκειμένου να αξιοποιήσουν τις αθλητικές τους ικανότητες, να αποκτήσουν δεξιότητες για την προσωπική τους ανάπτυξη και να γίνουν καλύτεροι πολίτες.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία θα υλοποιηθεί για δύο χρόνια στην Αθήνα, με τη συμβολή της Nike που θα προσφέρει χρηματοδότηση και τεχνογνωσία, του Οργανισμού Eurohoops που θα ηγηθεί του προγράμματος των προπονήσεων και του Ιδρύματος Ωνάση που μέσα από εργαστήρια, ομιλίες αλλά και υποτροφίες που εμπνέουν και δίνουν ώθηση στους συμμετέχοντες, θα εμφυσήσει στους νέους τις αξίες που πρεσβεύουν τα αδέρφια Αντετοκούνμπο.

Η «AntetokounBros Academy» αλλάζει ζωές ένα «καλάθι» τη φορά - εικόνα 1

Γνωρίζοντας από πρώτο χέρι πως η σκληρή δουλειά και η αφοσίωση μπορούν να οδηγήσουν κάποιον στην κορυφή, οι Γιάννης, Θανάσης, Κώστας, Άλεξ και Φράνσις Αντετοκούνμπο πιστεύουν στη δύναμη του αθλητισμού και δεσμεύονται να προσφέρουν ευκαιρίες σε εκείνους που τις χρειάζονται περισσότερο. «Για τα επόμενα δύο χρόνια σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ωνάση, τον Οργανισμό Eurohoops και τη Nike, θα δουλέψουμε μαζί, σαν μια μεγάλη οικογένεια, χωρίς κανένα είδος κοινωνικού ή ατομικού αποκλεισμού και είμαστε σίγουροι πως η δημιουργία της “AntetokounBros Academy” θα αφήσει θετικό αποτύπωμα και θα προσφέρει ουσιαστική αρωγή σε οικογένειες που έχουν ανάγκη από υποστήριξη. Και αυτό είναι μόνο η αρχή», ανέφεραν σε κοινή τους δήλωση οι αδερφοί Αντετοκούνμπο, ενώ η Αφροδίτη Παναγιωτάκου, Διευθύντρια Πολιτισμού του Ιδρύματος Ωνάση, δήλωσε πως «το Ίδρυμα Ωνάση πιστεύει στις συνεργασίες που προωθούν την ανάπτυξη και την πρόοδο, σε επίπεδο ατομικό και κοινωνικό. Μέσα από τη σύμπραξη με την “AntetokounBros Academy”, στις γειτονιές της Αθήνας, διαφορετικές εθνικότητες, θρησκείες και φύλα ενώνονται ως μια ομάδα που δημιουργεί σχέσεις, αναπτύσσει ικανότητες, μαθαίνει να αγωνίζεται μέσα και έξω από το γήπεδο και διεκδικεί όλα τα όνειρά της».

Η «AntetokounBros Academy» αλλάζει ζωές ένα «καλάθι» τη φορά - εικόνα 2

Το πρόγραμμα της Ακαδημίας περιλαμβάνει εβδομαδιαίες προπονήσεις μπάσκετ από τον Οργανισμό Eurohoops στα δύο ανακαινισμένα από τη Nike γήπεδα στους Αμπελόκηπους και στη Λαμπρινή, με την Αναστασία Κωστάκη, την πρώτη Ελληνίδα παίκτρια του Γυναικείου NBA (WNBA) σε ρόλο επικεφαλής προπονήτριας. Πέραν των μπασκετικών προπονήσεων, το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια σειρά από εργαστήρια και ομιλίες που θα υλοποιηθούν στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση με στόχο την ανάπτυξη δεξιοτήτων και την ενδυνάμωση.

Η διαδικασία των αιτήσεων παραμένει ανοιχτή έως και τις 20 Οκτωβρίου (για νέους προπονητές) και έως τις 23 Οκτωβρίου (για αθλητές). Οι υποψήφιοι θα αξιολογηθούν με βάση κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια, αλλά και την απόδοσή τους στα Try-Outs που θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο 9-10 Νοεμβρίου στα γήπεδα των Αμπελοκήπων και της Λαμπρινής.

Η «AntetokounBros Academy» αλλάζει ζωές ένα «καλάθι» τη φορά - εικόνα 3

Από τους 100 αθλητές αποφοίτους Λυκείου που θα επιλεγούν για το πρόγραμμα, θα δοθεί μια πανεπιστημιακή υποτροφία «One of a Kind» από το Ίδρυμα Ωνάση σε εκείνον με την καλύτερη επίδοση. Παράλληλα, 2 αθλητές θα κερδίσουν ετήσιες υποτροφίες προπόνησης με τον Οργανισμό Eurohoops, ενώ 4 παιδιά θα επιλέγονται κάθε χρόνο για να παρακολουθούν καλοκαιρινά μαθήματα στην Αγγλία, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση.

Από τους 12 νέους άντρες και γυναίκες προπονητές που θα επιλεγούν, εκείνος που θα ξεχωρίσει με τις επιδόσεις του, θα κερδίσει μία θέση εργασίας στον Οργανισμό Eurohoops. Όπως αναφέρει ο Κωνσταντίνος Παπαλουκάς, Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Eurohoops: «Με την Πρωτοβουλία της AntetokounBros Academy περιμένουμε να δοθούν ευκαιρίες στα παιδιά, να αλλάξουν τη ζωή τους και να κυνηγήσουν τα όνειρά τους. Το μπάσκετ είναι μόνο η αφορμή, για να βρεθούν όλοι μαζί και να γίνουν μέλη μιας ομάδας, να εμπνευστούν και να πιστέψουν στον εαυτό τους. Είναι τιμή και χαρά μας που επιλέχθηκε ο Οργανισμός Eurohoops για να συμβάλλει με την τεχνογνωσία του στην ανάπτυξη και υλοποίηση αυτού του προγράμματος».

iΠερισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην ιστοσελίδα www.antetokounbrosacademy.net

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, βιωματικά εργαστήρια, επισκέψεις γνωριμίας με τους ανθρώπους και τους χώρους του Μεγάρου, αλλά και με τους συντελεστές των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.