Μικρές εξορμήσεις σε πρωτότυπες παιδικές δραστηριότητες (15-17/3)

Αυτό το Σαββατοκύριακο έχει από γιόγκα μέχρι εργαστήρια αρχιτεκτονικής και θετικών επιστημών.

Μικρές εξορμήσεις σε πρωτότυπες παιδικές δραστηριότητες (15-17/3)

Αυτό το Σαββατοκύριακο έχει από γιόγκα μέχρι εργαστήρια αρχιτεκτονικής και θετικών επιστημών.

Αρχιτεκτονική για παιδιά στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Το Ίδρυμα Θεοχαράκη προσκαλεί τους μικρούς «αρχιτέκτονες του μέλλοντος» στο πιο πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ευρώπης, το ARRKI. Πρόκειται για δημιουργικό παιχνίδι που βασίζεται στην αρχιτεκτονική και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων των παιδιών τόσο στο σχέδιο όσο και στο να ανακαλύπτουν με όλες τους τις αισθήσεις τον κόσμο. Μέσα από το ΑRRKI τα παιδιά αναπτύσσουν την τρισδιάστατη αντίληψη, τη μαθηματική σκέψη, τις δεξιότητες επικοινωνίας και το πιο σημαντικό, τονώνεται η φαντασία και η δημιουργικότητα τους, ενώ ταυτόχρονα συγκροτούν τη σκέψη τους.

i Κυριακή 17,31/3, 11 π.μ. – 12 μ.μ. | Ίδρυμα Θεοχαράκη | Απευθύνεται σε παιδιά 4-5 ετών | €40 ο κύκλος | Πληροφορίες και κρατήσεις στο 2103611206.

Η πρώτη STEAM Κυριακή έρχεται στο Μουσείο Πειραμάτων

Το εργαστήριο STEM (science, technology, engineering, mathematics) είναι ένα πρωτότυπο πρόγραμμα από δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με την επιστήμη, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά. Προσθέτοντας ωστόσο το πολύ σημαντικό κομμάτι της τέχνης (art), το εργαστήριο γίνεται STEAM και έρχεται στο Μουσείο Πειραμάτων του Αγίου Δημητρίου, αναζητώντας λύσεις από τους μικρούς επιστήμονες πάνω σε διάφορα προβλήματα. Μέσα από αυτό το εργαστήριο τα παιδιά κάνουν υποθέσεις, χρησιμοποιούν τα υλικά που τους δίνονται και πειραματίζονται, ενώ στη συνέχεια ελέγχουν τις αρχικές υποθέσεις τους. Τέλος, όπου μπαίνει και το κομμάτι της τέχνης, δημιουργούν τη δική τους αναμνηστική κατασκευή πλήρως ανακυκλωμένη και πλήρως επιστημονική!

i Κυριακή 17/3, 13.30 π.μ. – 12 μ.μ. & 12.30 μ.μ. – 2 μ.μ. | Μουσείο Πειραμάτων Αγίου Δημητρίου, Θάλειας 3 | Απευθύνεται σε παιδιά 6-12 ετών | €10 ανά παιδί, €8 ανά παιδί για αδέλφια ή φίλους | Πληροφορίες και κρατήσεις στο 2109761030.

Μικρές εξορμήσεις σε πρωτότυπες παιδικές δραστηριότητες (15-17/3) - εικόνα 1

Αφηρημένη τέχνη για τους μικρούς καλλιτέχνες

Στο εργαστήριο που γίνεται την Κυριακή στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, τα παιδιά μαθαίνουν για την αφηρημένη τέχνη μέσα από έργα γνωστών καλλιτεχνών όπως του Ζουάν Μιρό. Στη συνέχεια δημιουργούν, χωρίς να αντιγράφουν κάτι που ήδη έχουν δει, εξωτερικεύοντας τις δικές τους ιδέες καθώς επινοούν φανταστικούς κόσμους και τους αποτυπώνουν στο χαρτί με διάφορα αφηρημένα σχέδια και χρώματα.

i Κυριακή 17/3, 11.30 π.μ. – 1.30 μ.μ. | Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης | Απευθύνεται σε παιδιά 5-7 ετών | €12, φίλοι ΜΚΤ €10, (1 παιδί μέλος με επίδειξη της κάρτας μέλους στο ταμείο, €10 αδέρφια στο ίδιο εργαστήριο, το 2ο ή 3ο παιδί). Πληροφορίες και κρατήσεις στο 2107294220 (Δευτέρα – Παρασκευή 10 π.μ. – 1 μ.μ.)

Μια έκθεση για όλες τις ηλικίες

Αυτή την Κυριακή, μικροί και μεγάλοι φίλοι της τέχνης είναι προσκεκλημένοι ΣΤΟΣΧΟΛΕΙΟ, σε μία από τις πιο παλιές συνοικίες της Αθήνας, τον Κολωνό. Μια έκθεση που τα χρόνια δεν έχουν σημασία, υπό το όνομα «100 χρόνια μοναξιάς και ένα φιδάκι» την οποία σκέφτηκε ο Σταύρος Μπονάτσος και οργάνωσε η ομάδα ΚΛΑΝ’ σπλάς, που παρουσιάζει κομμάτια δουλειάς 10 καθιερωμένων καλλιτεχνών, 8 νέων εκκολαπτόμενων αλλά και 18 παιδιών του δημοτικού. Στην έκθεση συμμετέχουν ο Σταύρος Μπονάτσος, οι The Callas ( Λάκης και Άρης Ιωνάς), ο Βαγγέλης Δημητρέας, η Μαρία Κοκκίνου και πολλοί άλλοι.

i Παρασκευή (εγκαίνια) 15/3, 7 μ.μ. – 11.30 μ.μ. | Προποντίδος 51, Κολωνός | Πέμπτη έως Σάββατο 6 μ.μ. – 9 μ.μ. | Διάρκεια έκθεσης από 15/3 – 11/5 | Περισσότερες πληροφορίες εδώ και στο 2105129248.

Μικρές εξορμήσεις σε πρωτότυπες παιδικές δραστηριότητες (15-17/3) - εικόνα 2

Γιόγκα για παιδιά

Παίρνοντας αφορμή την ιστορία ενός βιβλίου, τα παιδιά στο χώρο των εκδόσεων Μάρτη, με οδηγό τη δασκάλα της γιόγκα Αννίτα Παλημέρη, μέσα από τις στάσεις asana αυτοσχεδιάζουν, παίζουν και εξερευνούν τις σωματικές τους δυνατότητες, τα συναισθήματα και τη σκέψη τους. Χρησιμοποιώντας τη φαντασία και τη σωστή αναπνοή αναπτύσσουν τις κινητικές τους ικανότητες και έρχονται σε επαφή με το συναίσθημα και τη διασκέδαση. Το μάθημα κλείνει με ξεκούραση μέσα από αναπνοές και τρόπους για να ηρεμήσει το μυαλό και το σώμα με μουσική.

i Σάββατο 16/3, 4 μ.μ. – 5 μ.μ. (3-4 ετών) | 5 μ.μ. – 6 μ.μ. (5-12 ετών) | Χώρος Εκδόσεων Μάρτη, Χάρητος 8 | €15 | Κρατήσεις και πληροφορίες στο 2103210982.

Ανακαλύπτοντας τα καθημερινά αντικείμενα στο Βυζάντιο

Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο προσκαλεί τα παιδιά να ανακαλύψουν μέσα από τα εκθέματα της μόνιμης έκθεσης, αντικείμενα καθημερινής χρήσης φτιαγμένα από πηλό, γυαλί, μέταλλο και άλλα υλικά. Στη συνέχεια οι μικροί δημιουργοί, αφού έχουν εμπνευστεί από αυτά που είδαν και άκουσαν, φτιάχνουν το δικό τους ξεχωριστό αντικείμενο από πηλό.

i Κυριακή 17/3, 10 π.μ. – 11.30 π.μ. | Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο | Απευθύνεται σε παιδιά 6-7 ετών |Ελεύθερη είσοδος | Απαραίτητες τηλεφωνικές κρατήσεις στο 2132139507.

Περισσότερες πληροφορίες

Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Βασ. Σοφίας 22, Κολωνάκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Νεοφύτου Δούκα 4, Κολωνάκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη

Βασ.Σοφίας 9 & Μέρλιν 1
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Pet Partners of Hellas: "Η επαφή ενός ανθρώπου με έναν σκύλο είναι ευεργετική από μόνη της"

Ο ιδρυτής του Pet Partners of Hellas, Βασίλης Σούκος, μιλά για το φεστιβάλ, τις δράσεις, το έργο και τους στόχους του οργανισμού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΒΟΥΝΙΔΟΥ
29/09/2022

"Underwater": Μια χοροθεατρική παράσταση για όλες τις αισθήσεις

Η Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζει μια μαγευτική παράσταση για βρέφη και γονείς.

Τα Σαββατοκύριακα…μικροί-μεγάλοι στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του μουσείου περιλαμβάνουν παραμύθια, παιχνίδια, ξεναγήσεις και εικαστικά εργαστήρια.

"Ο Ραφτάκος των λέξεων" στο θέατρο της Ρεματιάς σε μια μοναδική παράσταση για καλό σκοπό

Η sold out παράσταση της θεατρικής ομάδας Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις φθινοπωρινές παραστάσεις της με μία παράσταση για καλό σκοπό στο θέατρο της Ρεματιάς.

"Ταρτούφος" και "Ερωτόκριτος" στην Παιδική – Εφηβική Σκηνή του Τζένη Καρέζη

Ύστερα από συνεχόμενα sold out, οι δύο παραστάσεις επανέρχονται για να συναντήσουν όσους δεν πρόλαβαν κι ακόμη περισσότερους.

"Ο Αλαντίν και το μαγικό λυχνάρι" από το Θέατρο Μαριονέτας "Γκότση"

Μία παράσταση γεμάτη περιπέτεια, άφθονο γέλιο και εξαιρετικά μηνύματα για την φιλία, την αγάπη και τον σεβασμό στα ιδανικά και τις αξίες της ζωής.

Διαδικτυακά εικαστικά εργαστήρια για παιδιά από το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης συνεχίζει και την σχολική χρονιά 2022-2023 τα διαδικτυακά εικαστικά εργαστήρια που αγαπήθηκαν τόσο πολύ από μικρούς και μεγάλους.