Μικρές εξορμήσεις σε πρωτότυπες παιδικές δραστηριότητες (15-17/3)

Αυτό το Σαββατοκύριακο έχει από γιόγκα μέχρι εργαστήρια αρχιτεκτονικής και θετικών επιστημών.

Μικρές εξορμήσεις σε πρωτότυπες παιδικές δραστηριότητες (15-17/3)

Αυτό το Σαββατοκύριακο έχει από γιόγκα μέχρι εργαστήρια αρχιτεκτονικής και θετικών επιστημών.

Αρχιτεκτονική για παιδιά στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Το Ίδρυμα Θεοχαράκη προσκαλεί τους μικρούς «αρχιτέκτονες του μέλλοντος» στο πιο πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ευρώπης, το ARRKI. Πρόκειται για δημιουργικό παιχνίδι που βασίζεται στην αρχιτεκτονική και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων των παιδιών τόσο στο σχέδιο όσο και στο να ανακαλύπτουν με όλες τους τις αισθήσεις τον κόσμο. Μέσα από το ΑRRKI τα παιδιά αναπτύσσουν την τρισδιάστατη αντίληψη, τη μαθηματική σκέψη, τις δεξιότητες επικοινωνίας και το πιο σημαντικό, τονώνεται η φαντασία και η δημιουργικότητα τους, ενώ ταυτόχρονα συγκροτούν τη σκέψη τους.

i Κυριακή 17,31/3, 11 π.μ. – 12 μ.μ. | Ίδρυμα Θεοχαράκη | Απευθύνεται σε παιδιά 4-5 ετών | €40 ο κύκλος | Πληροφορίες και κρατήσεις στο 2103611206.

Η πρώτη STEAM Κυριακή έρχεται στο Μουσείο Πειραμάτων

Το εργαστήριο STEM (science, technology, engineering, mathematics) είναι ένα πρωτότυπο πρόγραμμα από δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με την επιστήμη, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά. Προσθέτοντας ωστόσο το πολύ σημαντικό κομμάτι της τέχνης (art), το εργαστήριο γίνεται STEAM και έρχεται στο Μουσείο Πειραμάτων του Αγίου Δημητρίου, αναζητώντας λύσεις από τους μικρούς επιστήμονες πάνω σε διάφορα προβλήματα. Μέσα από αυτό το εργαστήριο τα παιδιά κάνουν υποθέσεις, χρησιμοποιούν τα υλικά που τους δίνονται και πειραματίζονται, ενώ στη συνέχεια ελέγχουν τις αρχικές υποθέσεις τους. Τέλος, όπου μπαίνει και το κομμάτι της τέχνης, δημιουργούν τη δική τους αναμνηστική κατασκευή πλήρως ανακυκλωμένη και πλήρως επιστημονική!

i Κυριακή 17/3, 13.30 π.μ. – 12 μ.μ. & 12.30 μ.μ. – 2 μ.μ. | Μουσείο Πειραμάτων Αγίου Δημητρίου, Θάλειας 3 | Απευθύνεται σε παιδιά 6-12 ετών | €10 ανά παιδί, €8 ανά παιδί για αδέλφια ή φίλους | Πληροφορίες και κρατήσεις στο 2109761030.

Μικρές εξορμήσεις σε πρωτότυπες παιδικές δραστηριότητες (15-17/3) - εικόνα 1

Αφηρημένη τέχνη για τους μικρούς καλλιτέχνες

Στο εργαστήριο που γίνεται την Κυριακή στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, τα παιδιά μαθαίνουν για την αφηρημένη τέχνη μέσα από έργα γνωστών καλλιτεχνών όπως του Ζουάν Μιρό. Στη συνέχεια δημιουργούν, χωρίς να αντιγράφουν κάτι που ήδη έχουν δει, εξωτερικεύοντας τις δικές τους ιδέες καθώς επινοούν φανταστικούς κόσμους και τους αποτυπώνουν στο χαρτί με διάφορα αφηρημένα σχέδια και χρώματα.

i Κυριακή 17/3, 11.30 π.μ. – 1.30 μ.μ. | Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης | Απευθύνεται σε παιδιά 5-7 ετών | €12, φίλοι ΜΚΤ €10, (1 παιδί μέλος με επίδειξη της κάρτας μέλους στο ταμείο, €10 αδέρφια στο ίδιο εργαστήριο, το 2ο ή 3ο παιδί). Πληροφορίες και κρατήσεις στο 2107294220 (Δευτέρα – Παρασκευή 10 π.μ. – 1 μ.μ.)

Μια έκθεση για όλες τις ηλικίες

Αυτή την Κυριακή, μικροί και μεγάλοι φίλοι της τέχνης είναι προσκεκλημένοι ΣΤΟΣΧΟΛΕΙΟ, σε μία από τις πιο παλιές συνοικίες της Αθήνας, τον Κολωνό. Μια έκθεση που τα χρόνια δεν έχουν σημασία, υπό το όνομα «100 χρόνια μοναξιάς και ένα φιδάκι» την οποία σκέφτηκε ο Σταύρος Μπονάτσος και οργάνωσε η ομάδα ΚΛΑΝ’ σπλάς, που παρουσιάζει κομμάτια δουλειάς 10 καθιερωμένων καλλιτεχνών, 8 νέων εκκολαπτόμενων αλλά και 18 παιδιών του δημοτικού. Στην έκθεση συμμετέχουν ο Σταύρος Μπονάτσος, οι The Callas ( Λάκης και Άρης Ιωνάς), ο Βαγγέλης Δημητρέας, η Μαρία Κοκκίνου και πολλοί άλλοι.

i Παρασκευή (εγκαίνια) 15/3, 7 μ.μ. – 11.30 μ.μ. | Προποντίδος 51, Κολωνός | Πέμπτη έως Σάββατο 6 μ.μ. – 9 μ.μ. | Διάρκεια έκθεσης από 15/3 – 11/5 | Περισσότερες πληροφορίες εδώ και στο 2105129248.

Μικρές εξορμήσεις σε πρωτότυπες παιδικές δραστηριότητες (15-17/3) - εικόνα 2

Γιόγκα για παιδιά

Παίρνοντας αφορμή την ιστορία ενός βιβλίου, τα παιδιά στο χώρο των εκδόσεων Μάρτη, με οδηγό τη δασκάλα της γιόγκα Αννίτα Παλημέρη, μέσα από τις στάσεις asana αυτοσχεδιάζουν, παίζουν και εξερευνούν τις σωματικές τους δυνατότητες, τα συναισθήματα και τη σκέψη τους. Χρησιμοποιώντας τη φαντασία και τη σωστή αναπνοή αναπτύσσουν τις κινητικές τους ικανότητες και έρχονται σε επαφή με το συναίσθημα και τη διασκέδαση. Το μάθημα κλείνει με ξεκούραση μέσα από αναπνοές και τρόπους για να ηρεμήσει το μυαλό και το σώμα με μουσική.

i Σάββατο 16/3, 4 μ.μ. – 5 μ.μ. (3-4 ετών) | 5 μ.μ. – 6 μ.μ. (5-12 ετών) | Χώρος Εκδόσεων Μάρτη, Χάρητος 8 | €15 | Κρατήσεις και πληροφορίες στο 2103210982.

Ανακαλύπτοντας τα καθημερινά αντικείμενα στο Βυζάντιο

Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο προσκαλεί τα παιδιά να ανακαλύψουν μέσα από τα εκθέματα της μόνιμης έκθεσης, αντικείμενα καθημερινής χρήσης φτιαγμένα από πηλό, γυαλί, μέταλλο και άλλα υλικά. Στη συνέχεια οι μικροί δημιουργοί, αφού έχουν εμπνευστεί από αυτά που είδαν και άκουσαν, φτιάχνουν το δικό τους ξεχωριστό αντικείμενο από πηλό.

i Κυριακή 17/3, 10 π.μ. – 11.30 π.μ. | Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο | Απευθύνεται σε παιδιά 6-7 ετών |Ελεύθερη είσοδος | Απαραίτητες τηλεφωνικές κρατήσεις στο 2132139507.

Περισσότερες πληροφορίες

Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Βασ. Σοφίας 22, Κολωνάκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Νεοφύτου Δούκα 4, Κολωνάκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη

Βασ.Σοφίας 9 & Μέρλιν 1
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, βιωματικά εργαστήρια, επισκέψεις γνωριμίας με τους ανθρώπους και τους χώρους του Μεγάρου, αλλά και με τους συντελεστές των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.