Ποια παιδική παράσταση μας ταξιδεύει στην Κίνα;

 Η ομάδα Θέατρο Ρετρό, πιστή στην πρακτική της να αναζητά διαφορετικές εκδοχές γνωστών μύθων από όλο τον κόσμο, μας συστήνει τον πανάρχαιο αυτόν πολιτισμό μέσα από την κινέζικη εκδοχή της Σταχτοπούτας.

Ποια παιδική παράσταση μας ταξιδεύει στην Κίνα;

Μα φυσικά η «Γιέ-χσιέν: Η Σταχτοπούτα από την Κίνα»! Η ομάδα Θέατρο Ρετρό, πιστή στην πρακτική της να αναζητά διαφορετικές εκδοχές γνωστών μύθων από όλο τον κόσμο, μας συστήνει τον πανάρχαιο αυτόν πολιτισμό μέσα από την παράσταση που βασίζεται σε κινέζικο μύθο του 9ου αιώνα. Έτσι, σε συνεργασία με το θέατρο Skrow, ανοίγει ένας νέος κύκλος δραστηριοτήτων που για τρεις μήνες, από τον Φεβρουάριο μέχρι και τον Απρίλιο, θα δώσει κινεζικό άρωμα στις Κυριακές μικρών και –γιατί όχι;– και μεγάλων που είναι ακόμη μέσα τους παιδιά.

Μέσα από την ιστορία της Γιέ-χσιέν που χάνει το χρυσοκέντητο ανεκτίμητο παντοφλάκι της λίγο πριν από τη Γιορτή της Άνοιξης, την κινέζικη πρωτοχρονιά, θα ανακαλύψουμε τα απωανατολίτικα έθιμα αλλά και τα κοινά στοιχεία των δύο πολιτισμών και θα συνδεθούμε με μια χώρα που βρίσκεται πολύ πιο κοντά απ’ ό,τι νομίζουμε.

Περισσότερες πληροφορίες

Γιέ-χσιέν: η Σταχτοπούτα από την Κίνα

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 45 '

Η κινέζικη παραλλαγή της γνωστής μας «Σταχτοπούτας» για δύο ηθοποιούς, οι οποίοι εναλλάσσουν τον ρόλο του αφηγητή με τους διαφορετικούς ρόλους του παραμυθιού

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Γνωρίστε τους καλλιτέχνες του κόσμου στο "Μικρό Εργαστήρι της Τέχνης"

Βόλτες στο εργαστήρι του Γιάννη Μόραλη, την Πινακοθήκη Γκίκα, αλλά και σε ατελιέ μεγάλων καλλιτεχνών της σύγχρονης τέχνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/10/2022

"Ροβινσώνας Κρούσος" στο Μέγαρο από την Τατιάνα Λύγαρη

Η προπώληση για την συναρπαστική μουσικοθεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια έχει ήδη αρχίσει.

Πολύχρωμα πειράματα για μικρούς και μεγάλους επιστήμονες

Οι δραστηριότητες του Μουσείου Πειραμάτων περιλαμβάνουν από πολύχρωμα πειράματα και δεινόσαυρους, μέχρι αληθινά πειράματα Χημείας και κατανόηση των καιρικών φαινομένων.

"Θεατροπαιχνιδίσματα στο μαγικό βαγόνι" της Αμαξοστοιχίας Ρουφ

Ένα ταξίδι στο χρόνο, το παιχνίδι και τη γνώση μέσα από τους φανταστικούς κόσμους της μυθολογίας, της λογοτεχνίας, των λαϊκών παραμυθιών και των εθίμων.

"Η Χώρα των Πουλιών" έρχεται στο Κνωσός

Μια παράσταση εμπνευσμένη από τους "Όρνιθες" του Αριστοφάνη.

Pet Partners of Hellas: "Η επαφή ενός ανθρώπου με έναν σκύλο είναι ευεργετική από μόνη της"

Ο ιδρυτής του Pet Partners of Hellas, Βασίλης Σούκος, μιλά για το φεστιβάλ, τις δράσεις, το έργο και τους στόχους του οργανισμού.

"Underwater": Μια χοροθεατρική παράσταση για όλες τις αισθήσεις

Η Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζει μια μαγευτική παράσταση για βρέφη και γονείς.