Εσείς γνωρίσατε τον «Πέτρο και τον Λύκο»;

Μια τριπλή απόλαυση κρύβει «Ο Πέτρος και ο Λύκος»: αφήγηση με τον Γιάννη Ζουγανέλη, συναυλία και προβολή βραβευμένης ταινίας κινουμένων σχεδίων.

Εσείς γνωρίσατε τον «Πέτρο και τον Λύκο»;

Μια τριπλή απόλαυση κρύβει «Ο Πέτρος και ο Λύκος»: αφήγηση με τον Γιάννη Ζουγανέλη, συναυλία και προβολή βραβευμένης ταινίας κινουμένων σχεδίων.

Εσείς γνωρίσατε τον «Πέτρο και τον Λύκο»; - εικόνα 1

Το παραμυθένιο μουσικό έργο του Σεργκέι Προκόφιεφ «Ο Πέτρος και ο Λύκος» συνεχίζει να παρουσιάζεται για λίγο ακόμα στο Θέατρον του Ελληνικού Κόσμου. Η ιστορία ξετυλίγεται από τον αφηγητή Γιάννη Ζουγανέλη αλλά και από τους ήχους της συμφωνικής ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Το πολύ ιδιαίτερο στο δεύτερο μέρος αυτής της συνάντησης είναι το γεγονός ότι κάθε χαρακτήρας του παραμυθιού αποκτά υπόσταση μέσα από την ερμηνεία των μουσικών οργάνων. Σημειώστε πως πέρα από το μελωδικό κομμάτι, στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, που θα πραγματοποιηθεί στις 27/5, θα δείτε την ομώνυμη βραβευμένη με Όσκαρ ταινία κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους της Σούζι Τέμπλετον «Ο Πέτρος και ο Λύκος».

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Πέτρος και ο Λύκος

  • Μουσικό Παραμύθι
  • Διάρκεια: 75 '

Τα κόρνα παίζουν τον γκρίζο λύκο, το φαγκότο τον παππού και το φλάουτο κάνει το πουλί... Μουσική και αφήγηση εξοικειώνουν τα παιδιά με τη λειτουργία της συμφωνικής ορχήστρας. Στο πρώτο μέρος προβάλλεται η βραβευμένη με Όσκαρ μικρού μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων «Peter and the Wolf» (2008)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Μικρός Νότος: "Το θέατρο για παιδιά είναι μια μεγάλη αγκαλιά συνύπαρξης και αποδοχής"

Η καλλιτεχνική διευθύντρια και ηθοποιός του Μικρού Νότου, Χρύσα Διαμαντοπούλου, δίνει στο "α" μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη με αφορμή την επέτειο 10 χρόνων από τη δημιουργία της αγαπημένης θεατρικής ομάδας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
22/07/2022

Παιδικά βιβλία για να συνοδεύσουν τις καλοκαιρινές βουτιές

Ιστορίες μυστηρίου, βιβλία δραστηριοτήτων, μυθιστορήματα φαντασίας και εικονογραφημένες διηγήσεις για να πάρετε μαζί με το αντηλιακό σας.

"Είναι αυτό τέχνη;": Nέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Μέσα από μια βιωματική διαδικασία, οι συμμετέχοντες εξοικειώνονται με τη σύγχρονη τέχνη και αναπτύσσουν πολλαπλούς τρόπους προσέγγισης των έργων σύγχρονων καλλιτεχνών.

"Παίζουμε Κινηματογράφο;": Ένα παραμύθι μας συστήνει στον μαγικό κόσμο των ταινιών

Η Cinemathesis παρουσιάζει ένα από τα ελάχιστα παραμύθια για παιδιά που γράφτηκαν ποτέ στην Ελλάδα με επίκεντρο την τέχνη του κινηματογράφου.

Το "Αλαντίν The Show" περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα

Ένα από τα πιο αγαπημένα παραμύθια ζωντανεύει σε μια θεαματική θεατρική παράσταση.

3 σχολεία ανοίγει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής για άθληση και παιχνίδι

Αυλές και γήπεδα γυμνασίων και λυκείων στην περιοχή θα παραμείνουν ανοιχτά τα απογεύματα του Ιουλίου, προκειμένου τα παιδιά να έχουν περισσότερες επιλογές για παιχνίδι και απασχόληση τις ημέρες του καλοκαιριού.

Αττικό Άλσος: 7 + 1 παραστάσεις που δεν θα χάσουμε φέτος στο Φεστιβάλ της Περιφέρειας Αττικής

Το πρώτο της φεστιβάλ διοργανώνει φέτος το καλοκαίρι η Περιφέρεια Αττικής στο αμφιθέατρο "Κατίνα Παξινού" του Αττικού Άλσους, προσφέροντας πλήθος θεατρικών παραστάσεων στο κοινό με ελεύθερη είσοδο.