Όλα τα παιδιά στο Μικρό Εθνικό!

Δείτε τις διαδραστικές θεατρικές παραστάσεις και εκπαιδευτικά εργαστήρια που διοργανώνει...

Όλα τα παιδιά στο Μικρό Εθνικό!

Το «Μικρό Εθνικό», που έχει ως στόχο να αποτελέσει ένα θέατρο ποιότητας, με τη δυναμική να συναρπάσει, να αφυπνίσει και να μεταμορφώσει, διοργανώνει αυτό τον καιρό δύο ενδιαφέρουσες παιδικές παραστάσεις.

Παράλληλα, απευθύνεται στην εκπαιδευτική κοινότητα με μια σειρά επιμορφωτικών εργαστηρίων, αλλά και εκπαιδευτικών υλικών που συνοδεύουν τις παραστάσεις του, και βοηθούν τον εκπαιδευτικό να εμβαθύνει στις θεματικές και ιδέες των έργων.

«Μόμο»

Όλα τα παιδιά στο Μικρό Εθνικό! - εικόνα 1

Η Μόμο, η θρυλική ηρωίδα του Μίχαελ Έντε, ζωντανεύει φέτος στην παιδική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου. Η συναρπαστική ιστορία αυτού του αιώνιου παιδιού, που πασχίζει να επιστρέψει στους ανθρώπους τον κλεμμένο τους χρόνο, παρουσιάζεται σε θεατρική διασκευή της Σοφίας Ευτυχιάδου με σκηνοθεσία και πρωτότυπη μουσική της Ελένης Ευθυμίου. Δεκαπέντε νέοι ηθοποιοί και μουσικοί, σ’ ένα σκηνικό που μεταμορφώνεται, αποκαλύπτοντας συνεχώς μαγικές εικόνες που μιλάνε σε όλες τις ηλικίες, και μας παρασύρουν σε μια συναρπαστική περιπέτεια με φιλοσοφικές προεκτάσεις και ατελείωτο σασπένς. Μια παράσταση- αλληγορία για τον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε το χρόνο μας αλλά κι ένας φόρος τιμής στην παιδική ηλικία που αγνοεί πολλά κι όμως, τα ξέρει όλα.

«Τα παιδιά του Γαλάζιου Πλανήτη»

Όλα τα παιδιά στο Μικρό Εθνικό! - εικόνα 2

Με αυτή την παράσταση, το Εθνικό Θέατρο ταξιδεύει, κυριολεκτικά, στις σχολικές τάξεις. Βασισμένη στο ομώνυμο, πολυβραβευμένο βιβλίο του Αντρί Μάγκνασον και σε ευρηματική σκηνοθεσία της Κατερίνας Καραδήμα, η παράσταση τολμά να γεννήσει μεγάλα ερωτήματα ακόμα και στους πιο μικρούς θεατές. Ερωτήματα σχετικά με την κλιματική αλλαγή, τη φιλία, τη δικαιοσύνη, την κατανομή των φυσικών πόρων και τη χαμένη μας αθωότητα. Τρεις ηθοποιοί μοιράζουν επιτόπου ρόλους, μπαλόνια, χρυσόσκονη και ταλκ και ζωντανεύουν καθημερινά, μέσα στη σχολική αίθουσα, έναν ολόκληρο πλανήτη. Έναν πλανήτη με τα άγρια θηρία του και, φυσικά, το αγριότερο όλων, τον άνθρωπο.

Το έργο λόγω μεγάλη επιτυχίας πολύ σύντομα θα δίνει παραστάσεις και στην αίθουσα εκδηλώσεων.

Για παιδιά 4 έως 8 ετών

Εκπαιδευτικά εργαστήρια από το Εθνικό Θέατρο

Τι κοινό έχει το Θέατρο του Παραλόγου με τους Monty Pythonκαι τις ταινίες των αδελφών Κοέν; Τί σχέση έχει η ύλη της Πέμπτης και της Έκτης Δημοτικού με το θεατρικό παιχνίδι; Πόσοι τρόποι υπάρχουν για να διηγηθείς μια ιστορία και τί είναι τελοσπάντων η αφηγηματική μουσική; Πώς καθοδηγείς μια σχολική θεατρική ομάδα; Τί αξία μπορεί να έχει το θέατρο κι οι τεχνικές του για ένα βρέφος; Πώς θα ήταν να δούλευες σε τσίρκο; Είναι ποτέ κανείς πολύ μεγάλος για να ανακαλύψει την «προσωπική του κίνηση»;

Με μια σειρά από εργαστήρια που καλύπτουν όλες τις πτυχές της θεατρικής τέχνης, το Εθνικό Θέατρο ανοίγει τις πόρτες του σε όλους όσους επιθυμούν να γνωρίσουν το μαγικό κόσμο του θεάτρου, από μέσα. Εργαστήρια για βρέφη και για ενήλικες, για έφηβους, παιδιά αλλά και εκπαιδευτικούς, εργαστήρια που απαντούν σε όλα τα παραπάνω και, ταυτόχρονα, γεννούν εκατοντάδες άλλα ενδιαφέροντα ερωτήματα.

Ενημερωθείτε από την ιστοσελίδα του Εθνικού Θεάτρου αλλά και τηλεφωνικά στο 210 5288179.

Περισσότερες πληροφορίες

Μόμο

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 120 '

Μια υπέροχη ιστορία για ένα 10χρονο χαρισματικό κορίτσι-σύμβολο που επικυρώνει την ανάγκη του ανθρώπου να αγωνιστεί για ό,τι ανθρώπινο μας έχει απομείνει

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, βιωματικά εργαστήρια, επισκέψεις γνωριμίας με τους ανθρώπους και τους χώρους του Μεγάρου, αλλά και με τους συντελεστές των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.