Οι μεταμορφώσεις της Κάτιας Δανδουλάκη

Μπουλβάρ, αστυνομικά, θρίλερ και φάρσες... Η Κάτια Δανδουλάκη έχει παίξει στο θέατρο σχεδόν τα πάντα, με τις μεταμορφώσεις να αποτελούν το δυνατό της χαρτί. Φέτος θα τη δούμε στην κωμωδία «Έξυπνα, μικρά ψέματα» του Τζο ντι Πιέτρο, στο ρόλο μιας κλασικής δυναμικής συζύγου και μητέρας.

Οι μεταμορφώσεις της Κάτιας Δανδουλάκη

Μπουλβάρ, αστυνομικά, θρίλερ και φάρσες... Η Κάτια Δανδουλάκη έχει παίξει στο θέατρο σχεδόν τα πάντα, με τις μεταμορφώσεις να αποτελούν το δυνατό της χαρτί. Φέτος θα τη δούμε στην κωμωδία «Έξυπνα, μικρά ψέματα» του Τζο ντι Πιέτρο, στο ρόλο μιας κλασικής δυναμικής συζύγου και μητέρας.

Οι μεταμορφώσεις της Κάτιας Δανδουλάκη - εικόνα 1

Απλή, αυθεντική και γοητευτική, μεταμορφώνεται σε μοιραία ντίβα αλλά και σε τρελό αρλεκίνο, κάποτε ενσαρκώνει δραματικές ηρωίδες και άλλοτε αστείες σουμπρέτες, έτσι όπως μεταπηδά με άνεση από το δράμα στην κωμωδία. Και τι δεν έχει παίξει: από τις κωμωδίες «Υπηρέτης δύο αφεντάδων» του Μολιέρου, «Ήρθες και θα μείνεις» των Ρενέ Τέιλορ - Τζόζεφ Μπολόνια, τον ποτισμένο με μαύρο χιούμορ «Θεό της σφαγής» της Γιασμίνα Ρεζά και το χαριτωμένο ρωσικό ιλαρόδραμα του Έντβαρντ Ρατζίνσκι «Παιχνίδι των θεών» μέχρι τον σπαρακτικό «Τζόρνταν» της Άννα Ρέινολντς και το αστυνομικό «Μάρτυρας Κατηγορίας» της Αγκάθα Κρίστι. Παρά τις συνεχείς μεταμορφώσεις της πάντως, η ίδια δηλώνει, αποκαλύπτοντας στοιχεία για τον εαυτό της, άνθρωπος της διάρκειας και παρομοιάζει αυτήν της την ανάγκη με την ανάγκη των ερωτευμένων για μια «αγάπη για πάντα».

Τι κάνει φέτος Μετά την περσινή συνάντησή της με τον Τενεσί Ουίλιαμς στο δραματικό «Γλυκό πουλί της νιότης», καταπιάνεται με την κωμωδία και ανεβάζει τα «Έξυπνα, μικρά ψέματα» του Τζο ντι Πιέτρο, μια σπιρτόζικη, τρυφερή κομεντί του 2013 με θέμα την οικογένεια και τις διαπροσωπικές σχέσεις νεότερων και μεγαλύτερων ζευγαριών.

Ο συγγραφέας Πολυγραφότατος ο Ντι Πιέτρο, είναι περισσότερο γνωστός για το βραβευμένο με Tony Award μιούζικαλ «Μέμφις», ενώ έργα του παίζονται επί σειρά ετών σε θεατρικές σκηνές στο Μπρόντγουγεϊ.

Με ποιους συνεργάζεται Για τη νέα της παράσταση ανέθεσε στον Πέτρο Φιλιππίδη και στον γιο του Δημήτρη να κάνουν τη μετάφραση του έργου του Τζο Ντι Πιέτρο, ενώ ο Πέτρος Φιλιππίδης έχει αναλάβει και τη σκηνοθεσία.

Οι μεταμορφώσεις της Κάτιας Δανδουλάκη - εικόνα 2

Η υπόθεση Στους ρόλους μιας πολύ δυναμικής μαμάς κι ενός γλυκύτατου πατέρα, η Κάτια Δανδουλάκη και ο Γιώργος Παρτσαλάκης ανακαλύπτουν ότι ο σχετικά νιόπαντρος γιος τους και προσφάτως μπαμπάς (Αλμπέρτο Φάις) έχει ερωτευτεί την προσωπική του γυμνάστρια και είναι αποφασισμένος να τινάξει το γάμο του στον αέρα. Οι γονείς του αναλαμβάνουν δράση και καλούν τoν γιο τους μαζί με τη σύζυγό του (Δανάη Σκιάδη) στο σπίτι για δείπνο. Στη συνάντησή τους όλα ανατρέπονται και κανείς δεν μπορεί να φανταστεί τι θα ακολουθήσει. Οι θυσίες που γίνονται στο όνομα της αγάπης είναι αυτές που ανοίγουν το δρόμο προς την ευτυχία. Αυτό είναι το μήνυμα της παράστασης, που δεν περιορίζεται σε ένα πολύχρωμο περιτύλιγμα άνευ περιεχομένου.

Τι λέει η ίδια για την ηρωίδα που υποδύεται « Η Άλις είναι η κλασική δυναμική σύζυγος και μητέρα. Θα κάνει τα πάντα προκειμένου να κρατήσει την ισορροπία της οικογένειας. Είναι ανοιχτόμυαλη, αφήνει την απαραίτητη ελευθερία στον άντρα και τον γιο της, αλλά ξέρει και πώς να μαζεύει τα χαλινάρια όταν χρειαστεί. Αυτό που μου προκαλεί προσωπικά –ως ηθοποιού και ως γυναίκας– εξαιρετικό ενδιαφέρον για να ερμηνεύσω τον ρόλο αλλά και για να αγαπήσω τον χαρακτήρα της είναι να μπω στην ψυχή της και να καταλάβω το μεγάλο της "μυστικό". Αυτό, φυσικά, είναι και το κλειδί του έργου, το οποίο το κάνει τόσο σύγχρονο και τόσο παντοτινό».

Η παράσταση «Έξυπνα, μικρά ψέματα» κάνει πρεμιέρα στο Θέατρο «Κάτια Δανδουλάκη» απόψε Πέμπτη 2/11.

Περισσότερες πληροφορίες

Έξυπνα, μικρά ψέματα

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 120 '

Μια τρυφερή κωμωδία με θέμα την οικογένεια και τις διαπροσωπικές σχέσεις νεότερων και μεγαλύτερων ζευγαριών

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Σ’ εσάς που με ακούτε": Η επιτυχία του ΚΘΒΕ κατεβαίνει Αθήνα

Μετά την επιτυχία που γνώρισε στη Θεσσαλονίκη, το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη έρχεται για λίγες παραστάσεις στο Αμφι-Θέατρο Σπύρου Ευαγγελάτου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

Η "Μαύρη σαμπούκα" γίνεται Grande και επιστρέφει για καλοκαίρι

Μετά από αμέτρητες "τελευταίες παραστάσεις" και 2 sold out περιοδείες, η κωμωδία με τους Τόλη Παπαδημητρίου και Αντώνη Στάμο έρχεται στο Άλσος για μία και μοναδική φορά.

"Βάτραχοι": Γιάννος Περλέγκας και Κι όμως κινείται συνδυάζουν Αριστοφάνη με escape room

Η ομάδα Ελλήνων ακροβατών και χορευτών συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον ηθοποιό και ανεβάζει την αρχαία κωμωδία χρησιμοποιώντας τη σκηνική σύνθεση ενός ζωντανού δωματίου απόδρασης.

Ποια είναι η νέα παράσταση που έρχεται το Μάιο στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου;

Ο Γιώργος Παύλου, απόφοιτος του Τμήματος Σκηνοθεσίας της Δραματική Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, ανεβάζει το πιο βιωματικό και ίσως και το ωριμότερο έργο του Χρήστου Βακαλόπουλου για μια γενιά που συνθηκολόγησε και μια Αθήνα που χάθηκε ανάμεσα στους συρμούς.

Τελευταία ευκαιρία για να δεις τον "Τυχαίο θάνατο ενός αναρχικού" (και το καλοκαίρι!)

Η παράσταση "φαινόμενο" αποχαιρετά τη σεζόν και το θεατρόφιλο κοινό με λίγες καλοκαιρινές παραστάσεις και με την αρχική dream team διανομή της πρώτης χρονιάς πριν περάσει στο πάνθεον των παραστάσεων που έγραψαν ιστορία.

Λένα Κιτσοπούλου: Αντίστροφη μέτρηση για το "Και λέγε λέγε", τη νέα της παράσταση στο Θέατρο Τέχνης

Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Μαυρέα, Πάνος Παπαδόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης και Γαλήνη Χατζηπασχάλη ανεβαίνουν στη σκηνή μαζί τη σκηνοθέτιδα και δημιουργό σε μια παράσταση που δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό διαφορετικών τεχνών και μιλάει για τον έρωτα, την πατριαρχία και πολλά ακόμη.

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.