Κάνουν πρεμιέρα και αξίζουν

Με μια από τις πιο επιτυχημένες παραστάσεις της καριέρας της επιστρέφει η Νένα Μεντή και με μια μελαγχολική σονάτα κάνει την είσοδο της στο Οδού Κυκλάδων η Μαρία Μαγκανάρη.

Κάνουν πρεμιέρα και αξίζουν

Με μια από τις πιο επιτυχημένες παραστάσεις της καριέρας της επιστρέφει η Νένα Μεντή και με μια μελαγχολική σονάτα κάνει την είσοδο της στο Οδού Κυκλάδων η Μαρία Μαγκανάρη.

Φθινοπωρινή σονάτα

Κάνουν πρεμιέρα και αξίζουν - εικόνα 1

Ο Ίνγκμαρ Μπέργκμαν καταγράφει με μοναδικό τρόπο τη συνάντηση της εγωκεντρικής, διεθνούς φήμης πιανίστα Σαρλότ (Μαρία Κεχαγιόγλου) με την κόρη της Έβα (Ανθή Ευστρατιάδου), η οποία ζει φροντίζοντας την ανάπηρη αδελφή της. Με αμεσότητα που δεν κραυγάζει, αναδεικνύονται οι προβληματικές σχέσεις ανάμεσα σε γονείς και παιδιά και ταυτόχρονα η υπαρξιακή ανάγκη επικοινωνίας μεταξύ τους. Λαμπρή σκηνοθέτις η Μαρία Μαγκανάρη, ευχόμαστε να αφαιρέσει τις μουντές αποχρώσεις του έργου και να μεταδώσει πάθη και συγκινήσεις στον θεατή (Οδού Κυκλάδων «Λευτέρης Βογιατζής»).

Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου

Κάνουν πρεμιέρα και αξίζουν - εικόνα 2

Είναι ο συγκλονιστικότερος μονόλογος που έχει ερμηνεύσει στην πολυετή καριέρα της η Νένα Μεντή (το κοινό του «α» τίμησε την παράσταση με τέσσερις διακρίσεις στα Θεατρικά Βραβεία του 2008). Με αφετηρία βιβλίο της Ρέας Μανέλη «Η γιαγιά μου η Ευτυχία» (εκδόσεις Άγκυρα) και με τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Πέτρου Ζούλια, έφτιαξε έναν σπουδαίο ρόλο, πατώντας σε αναμνήσεις από τη ζωή της μεγάλης στιχουργού. Με τον ίδιο τσαμπουκά που η Παπαγιαννοπούλου στεκόταν απέναντι στη ζωή, στέκεται και η Μεντή στη σκηνή, χωρίς να φοβάται τη μετωπική σύγκρουση με το συναίσθημα (Χώρα).

Περισσότερες πληροφορίες

Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 90 '

Το βιβλίο της Ρέας Μανέλη «Η γιαγιά μου η Ευτυχία» γίνεται η αφετηρία για να ξεδιπλωθεί η πολυκύμαντη ζωή της μεγάλης στιχουργού, σε ένα ρεσιτάλ ερμηνείας από τη Ν. Μεντή.

Φθινοπωρινή σονάτα

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 75 '

Ακολουθώντας την αρχική ιδέα του Μπέργκμαν για την απλούστερη δυνατή φόρμα, μεταφέρεται στο θέατρο το ομώνυμο κινηματογραφικό αριστούργημα που αφηγείται τη συνάντηση μιας μητέρας και μιας κόρης στη σκιά του παρελθόντος.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Σ’ εσάς που με ακούτε": Η επιτυχία του ΚΘΒΕ κατεβαίνει Αθήνα

Μετά την επιτυχία που γνώρισε στη Θεσσαλονίκη, το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη έρχεται για λίγες παραστάσεις στο Αμφι-Θέατρο Σπύρου Ευαγγελάτου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

Η "Μαύρη σαμπούκα" γίνεται Grande και επιστρέφει για καλοκαίρι

Μετά από αμέτρητες "τελευταίες παραστάσεις" και 2 sold out περιοδείες, η κωμωδία με τους Τόλη Παπαδημητρίου και Αντώνη Στάμο έρχεται στο Άλσος για μία και μοναδική φορά.

"Βάτραχοι": Γιάννος Περλέγκας και Κι όμως κινείται συνδυάζουν Αριστοφάνη με escape room

Η ομάδα Ελλήνων ακροβατών και χορευτών συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον ηθοποιό και ανεβάζει την αρχαία κωμωδία χρησιμοποιώντας τη σκηνική σύνθεση ενός ζωντανού δωματίου απόδρασης.

Ποια είναι η νέα παράσταση που έρχεται το Μάιο στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου;

Ο Γιώργος Παύλου, απόφοιτος του Τμήματος Σκηνοθεσίας της Δραματική Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, ανεβάζει το πιο βιωματικό και ίσως και το ωριμότερο έργο του Χρήστου Βακαλόπουλου για μια γενιά που συνθηκολόγησε και μια Αθήνα που χάθηκε ανάμεσα στους συρμούς.

Τελευταία ευκαιρία για να δεις τον "Τυχαίο θάνατο ενός αναρχικού" (και το καλοκαίρι!)

Η παράσταση "φαινόμενο" αποχαιρετά τη σεζόν και το θεατρόφιλο κοινό με λίγες καλοκαιρινές παραστάσεις και με την αρχική dream team διανομή της πρώτης χρονιάς πριν περάσει στο πάνθεον των παραστάσεων που έγραψαν ιστορία.

Λένα Κιτσοπούλου: Αντίστροφη μέτρηση για το "Και λέγε λέγε", τη νέα της παράσταση στο Θέατρο Τέχνης

Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Μαυρέα, Πάνος Παπαδόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης και Γαλήνη Χατζηπασχάλη ανεβαίνουν στη σκηνή μαζί τη σκηνοθέτιδα και δημιουργό σε μια παράσταση που δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό διαφορετικών τεχνών και μιλάει για τον έρωτα, την πατριαρχία και πολλά ακόμη.

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.