14ο Φεστιβάλ Χορού στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Είναι από τα ανοιξιάτικα φεστιβαλικά  ραντεβού που αναμένουμε με χαρά γιατί μας βάζει στην καρδιά της σύγχρονης ελληνικής χορευτικής δημιουργίας. Το 14ο Φεστιβάλ Χορού είναι εδώ, από τις 24/4.

14ο Φεστιβάλ Χορού στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το Σωματείο Ελλήνων Χορογράφων σε πείσμα των καιρών επιμένει, ελπίζει, δημιουργεί και χωρίς κρατική στήριξη- χρηματοδότηση, με αρωγούς το Ελληνικό Τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού «CID Unesco» και το Ίδρυμα «Μιχάλη Κακογιάννη» οργανώνει τη γιορτή χορού, που φέρνει στη σκηνή νέα ταλέντα και καταξιωμένους καλλιτέχνες. Ο χορογράφος και πρόεδρος του Σωματείου, Πέτρος Γάλλιας, μιλώντας για τη φετινή διοργάνωση μας είπες πως η ιδιαιτερότητα της έγκειται στο γεγονός «ότι όλα τα μουσικά κομμάτια που θα χορέψουν οι συμμετέχοντες είναι πρωτότυπα και δεν έχουν χορογραφηθεί ποτέ ξανά. Ο στόχος είναι να ξεδιπλωθεί το ταλέντο χορευτών και η χορευτική έμπνευση χορογράφων, οι οποίοι θα μας βάλουν στην τροχιά των τελευταίων εξελίξεων της ελληνικής χορευτικής σκηνής». Από τα 108 μέλη που αριθμεί το Σωματείο θα βρεθούν στη σκηνή τα 36 στο διάστημα, 24/4 με 6/5.

14ο Φεστιβάλ Χορού στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης - εικόνα 1
Mazi_Eirini Tsimpragou

Κάποιες από τις ομάδες και τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι οι: Αθηνά Κυρούση, Πολυξένη Αγγελίδου, Les Don Quichottes - Ταξιάρχης Βασιλάκος, BelleVille- Ελισάβετ Πλιακοστάθη, Α ΚΙΝ - Μαρίνα Μαυρογένη, Ειρήνη Τσιμπραγού, Asomo4 -Μόνικα Κολοκοτρώνη, Χοροθέατρο ΔΑΓΙΠΟΛΗ- Γιώργος Χρηστάκης, ΜΑΝ -Άρτεμις Λαμπίρη, ON/OFF - Μαρία Σόφτση + Wetlands, Άρης Βάλερης - Ζωή Ευσταθίου, Ακροποδητί - Αγγελική Σιγούρου, diZgravity - Τάνυα Βασδάρη, Αθανασία Κανελλοπούλου, OFF ART - Ρούλα Καραφέρη, Footsteps - Γιώτα Πολυχρονοπούλου, aleajactaest - Βασίλειος Σκαρμούτσος, Δρυάδες εν Πλω - Μαρία Καραπαναγιώτη, Point0 - Κορίνα Κοσκινά, [nomades artcore] - Κων/να Γιασεμίδου, Pas.Par.Tu. - Σοφία Μάντη, Em.Exit - Ευαγγελία Χωριανοπούλου, Περιηγητές - Βιλελμίνη Ανδριώτη, Εννιάμορφο - Τέτη Νικολοπούλου + ELANADISTIKANOUME, Φωτοσκίασις - Αγγελική Παπαδοπούλου, Ήρος Άγγελος - Πέτρος Γάλλιας, Χριστιάνα Κουλουμά, Συν-Κίνηση - Σοφία Φαλιέρου, Soyuz - Όλγα Σπυράκη, Αρλέττα Μακατσώρη.

14ο Φεστιβάλ Χορού στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης - εικόνα 2
META_MAN

Με ενιαίο εισιτήριο ημέρας αξίας €10, οι θεατές θα μπορούν να παρακολουθήσουν από δύο μέχρι πέντε σύντομα έργα, αντιπροσωπευτικές χορευτικές δημιουργίες – «σφηνάκια», διάρκειας 7-30 λεπτών το καθένα. Έτσι, οι διοργανωτές φιλοδοξούν να παρουσιάσουν στο κοινό νέες χορογραφίες ελληνικού σύγχρονου χορού που παρά τον χρονικό περιορισμό θα είναι μεστές, ουσιώδεις και σίγουρα πολύ ενδιαφέρουσες. Σημειώστε πως στις 29/4, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού θα απονεμηθούν στους συμμετέχοντες τελειόφοιτους των Ανωτέρων Επαγγελματικών Σχολών Χορού τρία τιμητικά βραβεία: Χορεύτριας, Χορευτή και Χορογραφίας.

14ο Φεστιβάλ Χορού στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης - εικόνα 3
Ssvema_Mon(a)xia

Στη συμπρωτεύουσα, στο θέατρο Αθήναιον, θα ταξιδέψει το Φεστιβάλ Χορού από τις 18 έως τις 20/5) Εκεί, θα δώσουν δυναμικό παρόν οι ομάδες και οι χορογράφοι: Τρίγωνο- Δανάη Χριστακάκου, Faschia & Dance and the mind- Ροδούλα Γκουλιαμπέρη, L.reducta dance project - Ξανθίππη Παπαδοπούλου, B + 6- Βερονίκη Τσουγκράνη, Μαρίζα Βινιεράτου, Pas.Par.Tu. - Σοφία Μάντη, Nemeldia- Ράνια Πούλιου, OFF ART- Ρούλα Καραφέρη, AlmaKalma- Ιωάννης Μήτρου, Aniline Dancetheatre- Αλέξανδρος Γκουντινάκης, Animotus- Ελένη Βάκα, ΕΣΑΕΙ ΕΝ ΡΟΗ- Ελένη Καβαζίδου, Sσvema Dance Co - Ελένη Γουγουτσά.

Πληροφορίες – εισιτήρια: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος, τηλ. 210 34 18 579, στο site της διοργάνωσης εδώ, στα εκδοτήρια Ticket Services και σε επιλεγμένα καταστήματα Forthnet.

Περισσότερες πληροφορίες

14ο Φεστιβάλ Χορού

  • Σύγχρονος Χορός

Συμμετέχουν πάνω από 30 ελληνικές ομάδες χορού νέων αλλά και παλιότερων καταξιωμένων χορογράφων, που καλύπτουν όλο το φάσμα του σύγχρονου ελληνικού χορού

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Σ’ εσάς που με ακούτε": Η επιτυχία του ΚΘΒΕ κατεβαίνει Αθήνα

Μετά την επιτυχία που γνώρισε στη Θεσσαλονίκη, το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη έρχεται για λίγες παραστάσεις στο Αμφι-Θέατρο Σπύρου Ευαγγελάτου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

Η "Μαύρη σαμπούκα" γίνεται Grande και επιστρέφει για καλοκαίρι

Μετά από αμέτρητες "τελευταίες παραστάσεις" και 2 sold out περιοδείες, η κωμωδία με τους Τόλη Παπαδημητρίου και Αντώνη Στάμο έρχεται στο Άλσος για μία και μοναδική φορά.

"Βάτραχοι": Γιάννος Περλέγκας και Κι όμως κινείται συνδυάζουν Αριστοφάνη με escape room

Η ομάδα Ελλήνων ακροβατών και χορευτών συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον ηθοποιό και ανεβάζει την αρχαία κωμωδία χρησιμοποιώντας τη σκηνική σύνθεση ενός ζωντανού δωματίου απόδρασης.

Ποια είναι η νέα παράσταση που έρχεται το Μάιο στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου;

Ο Γιώργος Παύλου, απόφοιτος του Τμήματος Σκηνοθεσίας της Δραματική Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, ανεβάζει το πιο βιωματικό και ίσως και το ωριμότερο έργο του Χρήστου Βακαλόπουλου για μια γενιά που συνθηκολόγησε και μια Αθήνα που χάθηκε ανάμεσα στους συρμούς.

Τελευταία ευκαιρία για να δεις τον "Τυχαίο θάνατο ενός αναρχικού" (και το καλοκαίρι!)

Η παράσταση "φαινόμενο" αποχαιρετά τη σεζόν και το θεατρόφιλο κοινό με λίγες καλοκαιρινές παραστάσεις και με την αρχική dream team διανομή της πρώτης χρονιάς πριν περάσει στο πάνθεον των παραστάσεων που έγραψαν ιστορία.

Λένα Κιτσοπούλου: Αντίστροφη μέτρηση για το "Και λέγε λέγε", τη νέα της παράσταση στο Θέατρο Τέχνης

Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Μαυρέα, Πάνος Παπαδόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης και Γαλήνη Χατζηπασχάλη ανεβαίνουν στη σκηνή μαζί τη σκηνοθέτιδα και δημιουργό σε μια παράσταση που δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό διαφορετικών τεχνών και μιλάει για τον έρωτα, την πατριαρχία και πολλά ακόμη.

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.