«Θα περάσει κι αυτό»: H κυρία Επιθεώρηση ζει μεγάλες στιγμές!

Μετά το απολαυστικό «Θα σε πάρω να φύγουμε», το... σίκουελ «Θα περάσει κι αυτό» θέλει και πάλι την ιστορία της επιθεώρησης να διασταυρώνεται με εκείνη της Ελλάδας, αυτήν τη φορά από το 1967 μέχρι το 2004.

«Θα περάσει κι αυτό»: H κυρία Επιθεώρηση ζει μεγάλες στιγμές!

Μετά το απολαυστικό «Θα σε πάρω να φύγουμε», το... σίκουελ «Θα περάσει κι αυτό» θέλει και πάλι την ιστορία της επιθεώρησης να διασταυρώνεται με εκείνη της Ελλάδας, αυτήν τη φορά από το 1967 μέχρι το 2004.

«Θα περάσει κι αυτό»: H κυρία Επιθεώρηση ζει μεγάλες στιγμές! - εικόνα 1

Η υπόθεση και οι πρωταγωνιστές
Έδωσε ρεσιτάλ στο ρόλο της κυρίας Επιθεώρησης ο Αντώνης Λουδάρος πριν από δύο χρόνια και φέτος ταυτίζεται και πάλι με την πληθωρική grande damme που παντρεύτηκε έναν δεξιό, αλλά έμεινε εσαεί ερωτευμένη με έναν αριστερό. Πιάνοντας το νήμα της ιστορίας από εκεί που το άφησε το «Θα σε πάρω να φύγουμε», το οποίο διέτρεξε τις δεκαετίες 1930-1960, το «Θα περάσει κι αυτό» συναντά τον Λουδάρο-Επιθεώρηση στην αρχή της Δικτατορίας, να… τεκνοποιεί και να αποκτά μια μοναχοκόρη, τη Μετεπιθεώρηση – το ρόλο, διόλου τυχαία, ερμηνεύει μία από τις κεντρικές φιγούρες της μεταδικτατορικής επιθεώρησης, η Μίρκα Παπακωνσταντίνου.

Από το θίασο του «Θα σε πάρω να φύγουμε» παραμένουν οι Μέμος Μπεγνής (ο δεξιός σύζυγος), ο Μιχάλης Μαρίνος (ο αριστερός εραστής) και η πολυτάλαντη Τάνια Τρύπη σε ρόλους διαπλεκόμενης Ελληνίδας παντός καιρού! Προστίθενται όμως ο Αργύρης Αγγέλου (ως σύζυγος της Μετεπιθεώρησης) και ο Πρόδρομος Τοσουνίδης (ως γιος της και κομπέρ της παράστασης), ενώ ο Φίλιππος Νικολάου είναι ο special guest της βραδιάς. Όλοι μαζί θα μας θυμίσουν τους καιρούς της λογοκρισίας, τους απελευθερωτικούς χορούς και τα απαγορευμένα τραγούδια, τους ηθοποιούς στην εξορία, τους χίπις στα κηποθέατρα, τους γεγέδες στα μπουζούκια, τη γενιά του Πολυτεχνείου και του Άλσους Παγκρατίου, τη Μεταπολίτευση, τους σεισμούς και τους… σοσιαλισμούς, φτάνοντας μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Ο πυρήνας των βασικών συντελεστών παραμένει αναλλοίωτος: ο Φωκάς Ευαγγελινός σκηνοθετεί και χορογραφεί, ο Άγγελος Πυριόχος υπογράφει τα κείμενα και τους στίχους, ο μαέστρος Γιώργος Κατσαρός τις ενορχηστρώσεις, η Εύα Νάθενα τα σκηνικά και τα κοστούμια, ενώ η παραγωγή ανήκει στον Μιχάλη Αδάμ.

«Θα περάσει κι αυτό»: H κυρία Επιθεώρηση ζει μεγάλες στιγμές! - εικόνα 2

Οι αριθμοί και οι… εργατοώρες

480 κοστούμια, 98 περούκες, 70 ζευγάρια παπούτσια, 40 καπέλα και 58 στολίδια κεφαλής απαιτήθηκαν για τη νέα μεγάλη παραγωγή-φόρος τιμής στην ελληνική επιθεώρηση που ετοιμάζει πυρετωδώς το Θέατρο Μπάντμιντον. 28 ηθοποιοί και μια 12μελής ορχήστρα με μαέστρο τον Γιώργο Κατσαρό ερμηνεύουν τα τραγούδια και τα… παρατράγουδα της Ελλάδας από το 1967 μέχρι το 2004. Οι πρόβες ­ξεκίνησαν στις 6/9 και μόνο για το στήσιμο των εντυπωσιακών σκηνικών δαπανήθηκαν 300 εργατοώρες!

Το «Θα περάσει κι αυτό» κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 31/10 στο Θέατρο Μπάντμιντον.

Περισσότερες πληροφορίες

Θα περάσει κι αυτό

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 150 '

Η κυρία Επιθεώρηση επιστρέφει για να μας συστήσει την κόρη και διάδοχό της, τη Μετεπιθεώρηση, κι ένας 35μελής μουσικοχορευτικός θίασος ζωντανεύει τις περιπέτειες και τα τραγούδια τους

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Σ’ εσάς που με ακούτε": Η επιτυχία του ΚΘΒΕ κατεβαίνει Αθήνα

Μετά την επιτυχία που γνώρισε στη Θεσσαλονίκη, το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη έρχεται για λίγες παραστάσεις στο Αμφι-Θέατρο Σπύρου Ευαγγελάτου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

Η "Μαύρη σαμπούκα" γίνεται Grande και επιστρέφει για καλοκαίρι

Μετά από αμέτρητες "τελευταίες παραστάσεις" και 2 sold out περιοδείες, η κωμωδία με τους Τόλη Παπαδημητρίου και Αντώνη Στάμο έρχεται στο Άλσος για μία και μοναδική φορά.

"Βάτραχοι": Γιάννος Περλέγκας και Κι όμως κινείται συνδυάζουν Αριστοφάνη με escape room

Η ομάδα Ελλήνων ακροβατών και χορευτών συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον ηθοποιό και ανεβάζει την αρχαία κωμωδία χρησιμοποιώντας τη σκηνική σύνθεση ενός ζωντανού δωματίου απόδρασης.

Ποια είναι η νέα παράσταση που έρχεται το Μάιο στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου;

Ο Γιώργος Παύλου, απόφοιτος του Τμήματος Σκηνοθεσίας της Δραματική Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, ανεβάζει το πιο βιωματικό και ίσως και το ωριμότερο έργο του Χρήστου Βακαλόπουλου για μια γενιά που συνθηκολόγησε και μια Αθήνα που χάθηκε ανάμεσα στους συρμούς.

Τελευταία ευκαιρία για να δεις τον "Τυχαίο θάνατο ενός αναρχικού" (και το καλοκαίρι!)

Η παράσταση "φαινόμενο" αποχαιρετά τη σεζόν και το θεατρόφιλο κοινό με λίγες καλοκαιρινές παραστάσεις και με την αρχική dream team διανομή της πρώτης χρονιάς πριν περάσει στο πάνθεον των παραστάσεων που έγραψαν ιστορία.

Λένα Κιτσοπούλου: Αντίστροφη μέτρηση για το "Και λέγε λέγε", τη νέα της παράσταση στο Θέατρο Τέχνης

Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Μαυρέα, Πάνος Παπαδόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης και Γαλήνη Χατζηπασχάλη ανεβαίνουν στη σκηνή μαζί τη σκηνοθέτιδα και δημιουργό σε μια παράσταση που δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό διαφορετικών τεχνών και μιλάει για τον έρωτα, την πατριαρχία και πολλά ακόμη.

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.