Alessandra Gonzalez: H Zoe του «Quidam» δραπετευει...

Επιλέχτηκε ανάμεσα σε 2.000 υποψήφιες για να ερμηνεύσει το βασικό χαρακτήρα της παράστασης «Quidam», με την οποία το Cirque du Soleil θα εμφανιστεί για τρίτη συνεχή χρονιά στο ΟΑΚΑ, στις 20-28/9.

Alessandra Gonzalez: H Zoe του «Quidam» δραπετευει...

Επιλέχτηκε ανάμεσα σε 2.000 υποψήφιες για να ερμηνεύσει το βασικό χαρακτήρα της παράστασης «Quidam», με την οποία το Cirque du Soleil θα εμφανιστεί για τρίτη συνεχή χρονιά στο ΟΑΚΑ, στις 20-28/9. Από το 2011 η καλλίφωνη Ιταλίδα Alessandra Gonzalez έχει ταυτιστεί με τη Zoe και, όπως εκμυστηρεύτηκε στη Μαρία Κρύου, με αυτόν το ρόλο δραπετεύει για λίγο από την πραγματικότητα.

Alessandra Gonzalez: H Zoe του «Quidam» δραπετευει... - εικόνα 1

Ποια ήταν η καλλιτεχνική σου πορεία μέχρι τη στιγμή που έγινες μέλος του Cirque du Soleil;
Έχω ερμηνεύσει το ρόλο της Σατίν στο «Moulin Rouge», της Ντόροθι στον «Μάγο του Οζ», ενώ την περίοδο που έπαιζα τη Γουέντι στον «Πίτερ Παν» ένας συνάδελφος μου πρότεινε να κάνω αίτημα φιλίας στη σελίδα του Cirque du Soleil στο Facebook. Έπειτα από πέντε ημέρες είδα μια online αγγε­λία με την οποία ζητούσαν μια ηθοποιό για να ερμηνεύσει τη Zoe του «Quidam» στην περιοδεία της Βόρειας Αμερικής. Έριξα μια ματιά στις πληροφορίες που δίνονταν για το συγκεκριμένο ρόλο και σκέφτηκα πως ήταν γραμμένος για μένα.
Τι είναι αυτό που απολαμβάνεις περισσότερο ως μέλος της διάσημης ομάδας;
Αυτό που με κάνει να αγαπώ το Cirque du Soleil είναι εκείνη η αίσθηση ότι ανήκω σε μια μεγάλη οικογένεια. Βρισκόμαστε όλοι μακριά από το σπίτι, τους δικούς μας ανθρώπους και τους φίλους μας και το μεγάλο πάθος γι’ αυτό που κάνουμε είναι που μας φέρνει όλο και πιο κοντά.
Νιώθεις ακόμη και τώρα, έπειτα από τόσες παραστάσεις, άγχος έχοντας τα βλέμματα των θεατών στραμμένα επάνω σου;
Στο «Quidam» έχω την τιμή να συμμετέχω στην πρώτη σκηνή. Αυτά τα λεπτά που βρίσκομαι στη σκοτεινή σκηνή, προτού ανοίξουν οι προβολείς και αρχίσω να τραγουδάω, αισθάνομαι να πετούν πεταλούδες στο στομάχι μου, παρότι έχω κάνει το ίδιο νούμερο άπειρες φορές. Και βέβαια η αντίδραση του κοινού είναι αυτή που με χαλαρώνει κάθε φορά και με κάνει να νιώσω όμορφα.

Alessandra Gonzalez: H Zoe του «Quidam» δραπετευει... - εικόνα 2

Ποια είναι η πιο αμήχανη στιγμή που έχεις ζήσει στη σκηνή;
Κατά τη διάρκεια μιας παράστασης στη ­Γερμανία έπεσε ξαφνικά το ρεύμα, οπότε αναγκαστήκαμε να διακόψουμε την παράσταση­ μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη. Ένιωσα αμηχανία, διότι το κοινό άρχισε να χειροκροτεί και να τραγουδά ένα γερμανικό παραδοσιακό τραγούδι. Αυθόρμητα ένας από τους περφόρμερ, ο Μαρκ, ανέβηκε στη σκηνή και άρχισε να χορεύει μαζί μου μέχρι να ξαναρχίσει η παράσταση. Κατέληξε να είναι μια ­πολύ διασκεδαστική στιγμή και οι θεατές ­έδειξαν να εκτιμούν την αυτοσχέδια περφόρμανς μας.
Είναι δύσκολη η καθημερινότητα όταν ­βρίσκεστε σε περιοδεία; Πόσα άτομα ­συμμετέχετε στη συγκεκριμένη;
Υπολογίζοντας το καστ και το πλήρωμα μαζί, είμαστε γύρω στα ενενήντα άτομα από είκοσι διαφορετικές χώρες. Προσωπικά νιώθω ότι μου δίνεται μια μεγάλη ευκαιρία να ταξιδέψω στον κόσμο, να γνωρίσω καινούργιους ανθρώπους και να ανακαλύψω διαφορετικές κουλτούρες. Οι γρήγοροι ρυθμοί και οι μετακινήσεις (συνήθως μένουμε σε μια πόλη για 1-2 εβδομάδες) με κουράζουν, όμως με ευχαριστεί πολύ το γεγονός ότι κάνω αυτό που αγαπώ κι έτσι τα ξεχνάω όλα.
Ποια είναι η κεντρική ιδέα της ­παράστασης «Quidam»;
Η λέξη «quidam» σημαίνει περαστικός χωρίς όνομα, μοναχική φιγούρα. Η ιστορία αφορά­ τη μικρή Zoe, η οποία νιώθει παραμελημένη­ από τους γονείς της. Κάποια στιγμή δραπετεύει στο φανταστικό κόσμο του Quidam, όπου συναντά εκκεντρικούς χαρακτήρες που την ενθαρρύνουν να νιώσει ελεύθερη. ­Προσωπικά νιώθω ότι έχω μια ισχυρή σύνδεση με το συγκεκριμένο χαρακτήρα, διότι μου θυμίζει μια πιο ανέμελη φάση της ζωής μου. Θα έλεγα πως η Zoe είναι το όχημα της δικής μου διαφυγής από την πραγματικότητα.
Τι είναι αυτό που κρατά το «Quidam» στην κορυφή των θεαμάτων για όλη την οικογένεια;
Αυτή η παράσταση του Franco Dragone είναι ζωντανή και γεμάτη ενέργεια, στοιχεία που απολαμβάνουν τόσο οι μικροί όσο και οι μεγάλοι. Είναι πλημμυρισμένη με χρώματα και τις υπέροχες μουσικές του Benoit Jutras (που ερμηνεύονται ζωντανά), ενώ παρουσιάζει ιδιαίτερους χαρακτήρες – στοιχεία που εξάπτουν τη φαντασία των παιδιών. Ωστόσο, υπάρχει κι ένα βαθύτερο νόημα σε όλα αυτά, το οποίο αντιλαμβάνονται οι ενήλικοι και τους δημιουργεί μια συγκίνηση. Είναι μια παραγωγή διαχρονική. αν κι έκανε πρεμιέρα το 1996, παραμένει ακόμη το ίδιο σύγχρονη.

Alessandra Gonzalez: H Zoe του «Quidam» δραπετευει... - εικόνα 3

Το Cirque du Soleil δίνει πάντα ιδιαίτερη βαρύτητα στα σκηνικά. Πώς είναι ­διαμορφωμένο το δικό σας;
Είναι μίνιμαλ και η ατμόσφαιρα παραπέμπει σε σιδηροδρομικό σταθμό ή αεροδρόμιο. ­Χαρακτηριστικά στοιχεία του είναι το τελεφερίκ και το μεγάλο τόξο αλουμινίου που έχει πολλαπλές χρήσεις – και όχι μόνο από τους ακροβάτες. Αυτά όμως θα τα ανακαλύψετε βλέποντας την παράσταση…
Υπάρχουν κάποια μυστικά γύρω από τους βαθμούς δυσκολίας κάθε παράστασης;
Γίνεται πολλή καλή προετοιμασία πριν από την καθεμία: άπειρες ώρες δουλειάς­, πειθαρχία και συνεχής εκπαίδευση. Το «Quidam» αποτελείται από δέκα πράξεις που απαιτούν πολλή συγκέντρωση στην εκτέλεσή τους. Ποτέ δεν υποτιμούμε το στοιχείο του κινδύνου. Υπάρχουν εναέρια ακροβατικά που τα παρακολουθείς με δέος, καθώς εκτελούνται χωρίς δίχτυ ασφαλείας. Το τελικό αποτέλεσμα προέρχεται από τη συντονισμένη συνεργασία των καλλιτεχνών και των τεχνικών που εργάζονται πίσω από τη σκηνή για την ασφάλεια και την άψογη εκτέλεσή τους.

Το «Quidam» ανεβαίνει στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ του ΟΑΚΑ στις 20-28/9. Πληροφορίες για την προπώληση εισιτηρίων στο τηλέφωνο 2108938138.

Περισσότερες πληροφορίες

Quidam

  • Πολυθέαμα

Η μικρή Zoe κάνει ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο της φαντασίας, σε έναν τόπο γεμάτο κλόουν, παράξενα πλάσματα, ιπτάμενους ποδηλάτες και άλλες περιπετειώδεις υπάρξεις

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Σ’ εσάς που με ακούτε": Η επιτυχία του ΚΘΒΕ κατεβαίνει Αθήνα

Μετά την επιτυχία που γνώρισε στη Θεσσαλονίκη, το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη έρχεται για λίγες παραστάσεις στο Αμφι-Θέατρο Σπύρου Ευαγγελάτου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

Η "Μαύρη σαμπούκα" γίνεται Grande και επιστρέφει για καλοκαίρι

Μετά από αμέτρητες "τελευταίες παραστάσεις" και 2 sold out περιοδείες, η κωμωδία με τους Τόλη Παπαδημητρίου και Αντώνη Στάμο έρχεται στο Άλσος για μία και μοναδική φορά.

"Βάτραχοι": Γιάννος Περλέγκας και Κι όμως κινείται συνδυάζουν Αριστοφάνη με escape room

Η ομάδα Ελλήνων ακροβατών και χορευτών συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον ηθοποιό και ανεβάζει την αρχαία κωμωδία χρησιμοποιώντας τη σκηνική σύνθεση ενός ζωντανού δωματίου απόδρασης.

Ποια είναι η νέα παράσταση που έρχεται το Μάιο στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου;

Ο Γιώργος Παύλου, απόφοιτος του Τμήματος Σκηνοθεσίας της Δραματική Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, ανεβάζει το πιο βιωματικό και ίσως και το ωριμότερο έργο του Χρήστου Βακαλόπουλου για μια γενιά που συνθηκολόγησε και μια Αθήνα που χάθηκε ανάμεσα στους συρμούς.

Τελευταία ευκαιρία για να δεις τον "Τυχαίο θάνατο ενός αναρχικού" (και το καλοκαίρι!)

Η παράσταση "φαινόμενο" αποχαιρετά τη σεζόν και το θεατρόφιλο κοινό με λίγες καλοκαιρινές παραστάσεις και με την αρχική dream team διανομή της πρώτης χρονιάς πριν περάσει στο πάνθεον των παραστάσεων που έγραψαν ιστορία.

Λένα Κιτσοπούλου: Αντίστροφη μέτρηση για το "Και λέγε λέγε", τη νέα της παράσταση στο Θέατρο Τέχνης

Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Μαυρέα, Πάνος Παπαδόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης και Γαλήνη Χατζηπασχάλη ανεβαίνουν στη σκηνή μαζί τη σκηνοθέτιδα και δημιουργό σε μια παράσταση που δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό διαφορετικών τεχνών και μιλάει για τον έρωτα, την πατριαρχία και πολλά ακόμη.

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.