Γιώργος Καλφαμανώλης©
Η τάση των τελευταίων ετών που θέλει πολλές θεατρικές παραστάσεις να συνεχίζονται και μετά την Κυριακή των Βαΐων επιβεβαιώνεται για ακόμα μια χρονιά. 'Έτσι, η σεζόν 2025-26 "τραβάει" πολύ μετά το Πάσχα 2026 και η "Ληστεία της συμφοράς" στο θέατρο Λαμπέτη συνεχίζει ακάθεκτη την πορεία της με last call στις 26 Απριλίου. Η ξεκαρδιστική κωμωδία των Χένρι Λιούις, Τζόναθαν Σέιερ και Χένρι Σιλντς, σε διασκευή, σκηνοθεσία και στίχους του Νικορέστη Χανιωτάκη, μάς μεταφέρει στην Αθήνα του 1958, συνδυάζοντας φρενήρη ρυθμό, ευφάνταστα σκηνικά, ακροβατικά, ειδικά εφέ και ζωντανή μουσική, δημιουργώντας μια θεατρική εμπειρία γεμάτη απρόοπτα.
Πρωταγωνιστούν οι Ιωάννης Απέργης, Κατερίνα Γερονικολού, Παναγιώτης Γουρζουλίδης, Δημήτρης Κουρούμπαλης, Θάνος Μπίρκος, Αρετή Πασχάλη, Θάνος Σκόπας, Γιάννης Στεφόπουλος, Γιώργος Χρανιώτης.

Μήπως η "ληστεία της χρονιάς" καταλήξει σε "ληστεία… της συμφοράς";
Δύο κατάδικοι δραπετεύουν από τις φυλακές της Δραπετσώνας και καταστρώνουν σχέδιο για να κλέψουν ένα διαμάντι αμύθητης αξίας που φυλάσσεται στην Alexandras Bank, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Η ληστεία μοιάζει καταδικασμένη από την αρχή, καθώς η λίστα με τους εμπλεκόμενους μεγαλώνει: έξι εντελώς αδέξιοι κλέφτες, ένας αιώνια μαθητευόμενος ταμίας και ένας φύλακας που δυσκολεύεται να μείνει ξύπνιος, μπλέκονται σε μια αλυσίδα παρεξηγήσεων και απρόβλεπτων εξελίξεων. 'Όταν μάλιστα στο σχέδιο εμπλέκονται κι άλλοι χαρακτήρες, τα πράγματα οδηγούνται αναπόφευκτα από το κακό στο χειρότερο. Σε μια νύχτα γεμάτη ανατροπές, γκάφες και απρόβλεπτες καταστάσεις, το κοινό καλείται να ανακαλύψει αν η συμμορία του δραπέτη Μάκη Ρέτζου θα καταφέρει τελικά να φέρει εις πέρας το παράτολμο σχέδιό της.
Η "Ληστεία της συμφοράς" εντάσσεται στο χαρακτηριστικό ύφος των δημιουργών της, των Χένρι Λιούις, Τζόναθαν Σέιερ και Χένρι Σιλντς, οι οποίοι ίδρυσαν πριν από δεκαέξι χρόνια στο Λονδίνο την ομάδα Mischief Theatre. Τα έργα τους, βασισμένα στην κωμική συνθήκη ότι "όλα πάνε στραβά", έχουν σημειώσει διεθνή επιτυχία, από το "The Play That Goes Wrong" μέχρι το "The Magic That Goes Wrong" και το "The Comedy About a Bank Robbery", συνδυάζοντας ευρηματικό χιούμορ, θεαματικές ανατροπές και αυτοσχεδιασμούς που κρατούν το κοινό σε διαρκή εγρήγορση.

Η μετάφραση του έργου είναι του Αντώνη Γαλέου. Ο Γιάννης Μαθές υπογράφει την πρωτότυπη μουσική, τα σκηνικά η Αγγελίνα Παπαχατζάκη, τα κοστούμια η Ιωάννα Καλαβρού, τους φωτισμούς η Κατερίνα Μαραγκουδάκη, ενώ τις χορογραφίες και την κίνηση η Έλενα Γεροδήμου.
Λόγω της μεγάλης προσέλευσης, προστίθενται και παραστάσεις κάθε Τετάρτη 8 μ.μ.
Προπώληση εισιτήριων: more.com
Δείτε τον αναλυτικό οδηγό των θεατρικών παραστάσεων στο athinorama.gr
Περισσότερες πληροφορίες
Η ληστεία της συμφοράς
Τα πάντα μπορούν να συμβούν στην ελληνική εκδοχή της τρελής κωμωδίας για τη ληστεία ενός διαμαντιού αμύθητης αξίας από μία ομάδα ανίκανων διαρρηκτών που πάει τελείως στραβά, με φόντο την Αθήνα του 1958. Δύο κατάδικοι δραπετεύουν από τις φυλακές της Δραπετσώνας και σχεδιάζουν να κλέψουν ένα διαμάντι που φυλάσσεται στην Alexandras Bank, μια περιφερειακή ελληνική τράπεζα επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Όταν, όμως, μπλέκουν κι άλλοι στο κόλπο, τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο. Θα καταφέρει ο δραπέτης Μάκης Ρέτζος και η συμμορία του, να κάνουν τη ληστεία της χρονιάς;



