"Αγαπητέ μ@λάκα": Το έργο που μας βοηθά να συνειδητοποιήσουμε ποια είναι η κοινωνία μας

Το μπεστ σέλερ της Βιρζινί Ντεπάντ έρχεται, σε πρώτη παγκόσμια διασκευή για το θέατρο, στο Θέατρο Μικρό Γκλόρια με την υπογραφή της Εύας Κοτανίδη και του Σωτήρη Καραμεσίνη στη διασκευή.

«Αγαπητέ μ@λάκα» Κική Παπαδοπούλου

Ήταν 17 ετών και 20 χρόνια μετά το βιασμό της, η Βιρζινί Ντεπάντ, έγραψε ένα βιβλίο ("King Kong Theory") με αφορμή το τρομερό αυτό γεγονός , ενώ η ταινία της λογοκρίθηκε στα σινεμά της Γαλλίας. Ο λόγος της αιχμηρός, γεμάτος θυμό και αλήθεια, την οποία, όπως πάντα, οι περισσότεροι κλείνουν τα αυτιά για να μην την ακούσουν…. Η δύναμη της όμως είναι τέτοια που ξεπέρασε τα σύνορα της χώρας της, της Γαλλίας και η νουβέλα της έγινε μπεστ σέλερ. Αυτή τη φορά, θα ξαναμιλήσουμε για τη ριζοσπαστική συγγραφέα, μια που ανεβαίνει για πρώτη φορά στη σκηνή το βιβλίο της "Αγαπητέ μ@λάκα", από τις 6 Νοεμβρίου στο Μικρό Γκλόρια. Η σκηνική πρόταση βασίζεται σε μια ιδέα της Εύας Κοτανίδη, η οποία έκανε τη διασκευή μαζί με τον σκηνοθέτη της παράστασης Σωτήρη Καραμεσίνη. Η μετάφραση είναι του Γιώργου Καράμπελα και παίζουν η Εύα Κοτανίδη, ο Ορέστης Τζιόβας και η Μυρτώ Γκόνη. Αυτές είναι κάποιες χρήσιμες πληροφορίες που έδωσαν, οι συντελεστές της επικείμενης παράστασης, στο stage reading που διοργανώθηκε από τις εκδόσεις "Στερέωμα" για την παρουσίαση του βιβλίου στην Ελλάδα. 

Το "Αγαπητέ μ@λάκα" είναι "ένα μετα-φεμινιστικό πανκ μυθιστόρημα που γράφεται μόλις το 2022 με αφορμή την έκρηξη του "metoo" και το οποίο, με όχημα το πικρό χιούμορ και όλη τη γοητευτική οργή που χαρακτηρίζουν τη γραφή της Ντεπάντ, αποτελεί έναν ύμνο στη φιλία, τον μόνο δεσμό που μπορεί να κάνει τον άνθρωπο λιγότερο μαλάκα και τη ζωή περισσότερο υποφερτή.

Τι συμβαίνει όταν ένας επιτυχημένος συγγραφέας, στη δίνη των καταχρήσεων και του metoo, μια σούπερ σταρ του σινεμά και sex symbol σε κλιμακτήριο και μια νεο- φεμινίστρια blogger σε νευρική κρίση, συναντιούνται στην σκηνή; Νέο-φεμινισμός, πατριαρχία, ουσίες, εθισμός, θεραπεία, διασημότητα, παρενόχληση, πανδημίες, σεξ, ψέματα, φιλία, μουσική,  social media, σχέσεις, τρυφερότητα, μοναξιά, οργή, metoo, cinema, λογοτεχνία. Οι "Επικίνδυνες σχέσεις” στη μεταμοντέρνα τους εκδοχή δια χειρός Ντεπάντ, κόντρα σε κάθε πολιτική ορθότητα.

Η παράσταση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος και είναι ακατάλληλη για θεατές κάτω των 16 ετών.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Αγαπητέ μ@λάκα

  • Δραματοποιημένη Νουβέλα
  • Διάρκεια: 120 '

Η θρυλική νουβέλα της Βιρζινί Ντεπάντ ανεβαίνει σε πρώτη παγκόσμια διασκευή για το θέατρο. Με αφορμή ένα περιστατικό κακοποίησης η παράσταση αποτελεί μια παρέμβαση για ενσυναίσθηση, θεραπεία και αυτογνωσία. Απέναντι στη σύγχυση, την κρίση, τη βία, την απελπισία και την οργή που προωθούνται καθημερινά από τον κυρίαρχο λόγο των media και των κοινωνικών δικτύων, η παράσταση προτείνει ένα δρόμο συμφιλίωσης με τον εαυτό μας και τους άλλους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Αποκλειστικό: "Γυμνή" από συμβάσεις στη σκηνή του Θεάτρου Καλλιρρόης

Η Δανάη Καλοπήτα έγραψε και πρωταγωνιστεί σε έναν δυνατό μονόλογο, που σκηνοθετεί ο Αλέξανδρος Λιακόπουλος από 15 Οκτωβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/09/2026

Πώς γεννιέται ο "Φονιάς"; Μας συντάραξε το trailer της παράστασης στο ΠΛΥΦΑ

Σε ένα σύγχρονο πλαίσιο μεταφέρεται το σημαντικό κοινωνικο-πολιτικό δράμα του Μήτσου Ευθυμιάδη που "κόβει" την ανάσα. Πρεμιέρα τον Νοέμβριο στο ΠΛΥΦΑ.

Οκτώβριος στο Θέατρο: Οι νέες παραστάσεις που δεν θα χάσεις

73 νέες παραγωγές, φρέσκες σκηνικές προτάσεις και σημαντικές συνεργασίες καταγράψαμε. Μέσα στον Οκτώβριο θα δούμε από σύγχρονα έργα έως κλασικά κείμενα, η αθηναϊκή σκηνή γεμίζει ιστορίες που αξίζει να ανακαλύψουμε.

Σεπτέμβριος στο Βεάκειο: Οι θεατρικές παραστάσεις που ξεχωρίζουν

Από τους "Πέρσες" και τη "Λυσιστράτη" μέχρι τον "Ρωμαίο και Ιουλιέτα" και την "Πόρνη από πάνω", το Βεάκειο υποδέχεται τον Σεπτέμβριο με ένα πλούσιο θεατρικό πρόγραμμα και δωρεάν μετακίνηση για τους θεατές.

"Η κατάρρευση": Η επιτυχία της Ομάδας Νοσταλγία επιστρέφει

Η καθηλωτική μεταφορά του αυτοβιογραφικού κειμένου του Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ από τον Γιώργο Σίμωνα επιστρέφει για 2η χρονιά. Ένα ατμοσφαιρικό, νουάρ ψυχογράφημα για την επαγγελματική ματαιοδοξία και τα αδιέξοδα της σύγχρονης επιτυχίας, στο Rabbithole.

Η Σίσσυ Δούτσιου από τη φλεγόμενη σκηνή του An Club στο θεατρικό "Ψύχωση 4.48"

Μια σπαρακτική θεατρική αναμέτρηση με το "Ψύχωση 4.48" της Σάρα Κέιν περιμένει τη Σίσσυ Δούτσιου, την ίδια ώρα που η ίδια ετοιμάζεται να ξεσηκώσει το AN Club σε μια εκρηκτική spoken word βραδιά.

Ο "Θεός της Σφαγής" επιστρέφει: Πόσο πολιτισμένοι είμαστε τελικά;

Η αιχμηρή κωμωδία της Γιασμίνα Ρεζά επιστρέφει για δεύτερη σεζόν στο Studio Μαυρομιχάλη, σε σκηνοθεσία Ζωρζίνας Τζουμάκα και Χριστίνας Χριστοφή.