6 θεατρικές παραστάσεις επέστρεψαν

Τα αγαπήσατε γι' αυτό και επανέρχονται: δείτε τα πέντε έργα που κάνουν ξανά την εμφάνισή τους στις σκηνές της Αθήνας, εκ των οποίων ένα είναι με ελεύθερη είσοδο (και ένα άλλο στα γαλλικά!).

Αθηνάς Παναγούλη, Επιτάφιος

"Αθηνάς Παναγούλη, Επιτάφιος"

Λίγες ακόμη Τετάρτες έμειναν στο Πράξη Επτά Studio για τον μονόλογο (φωτό) του Γιάννη Σολδάτου που πρωτοείδαμε στο Vault σε σκηνοθεσία Κωστή Καπελώνη. Τον ρόλο της Παναγούλη, μητέρας του σπουδαίου Αλέξανδρου Παναγούλη που αγωνίστηκε κατά της δικτατορίας, ερμηνεύει η Μάνια Παπαδημητρίου. Η είσοδος είναι ελεύθερη. (έως 13/3)

Έρως μονόπτερος ο πλάνης
Σωτηρία Πούλη, Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος, Σπύρος Παπαθεοδώρου©

"Έρως μονόπτερος ο πλάνης"

Για τρίτη χρονιά πρόκειται να παρακολουθήσουμε την παράσταση που σκηνοθετεί ο Γεράσιμος Γεννατάς. Στον χώρο του H.ug αυτή τη φορά, η Μαρία Φλωράτου ενσαρκώνει είκοσι ρόλους, στην καταιγιστική κωμωδία που συνδυάζει την ποίηση (Σαπφώ, Ευριπίδης, Επίκουρος, Σαίξπηρ, Πούσκιν, Γρυπάρης) με τα ταχυδακτυλουργικά και μιλά για την τρέλα του έρωτα.

Θα σε δω στον παράδεισο
©Αγγελική Κοκκοβέ

"Θα σε δω στον παράδεισο"

Μετά το Αλκμήνη, η θεατρική στέγη που θα φιλοξενήσει την κωμωδία του Νιλ Σάιμον που σκηνοθετεί ο Αλέξανδρος Λιακόπουλος είναι ο Πολυχώρος Αυλαία. Εκεί, η Άννα Αδριανού γίνεται η Ρόουζ, μια θεατρική συγγραφέας που προσπαθεί να ολοκληρώσει το τελευταίο βιβλίο του νεκρού συζύγου της, τον οποίο βλέπει ως φάντασμα. Το καστ συμπληρώνουν οι Γιώργης Κοντοπόδης, Δανάη Καλοπήτα, Νίκος Καραγιαννίδης.

Αυτός και το παντελόνι του

"L’Homme et son pantalon"

Για ένα… φρεσκάρισμα ξένων γλωσσών ενδείκνυται η παράσταση που παίζεται στο φιλόξενο Θέατρο της Ημέρας, όπου ο Γαλλοϊσπανός Antonio Labati, μαζί με τη συμμετοχή της Ελιζαμπέτας Σκιαδά στον ρόλο της μητέρας και της πρώην γυναίκας του ήρωα, ερμηνεύει στα γαλλικά (με ελληνικούς υπέρτιτλους) τον φορτισμένο μονόλογο "Αυτός και το παντελόνι του" του Ιάκωβου Καμπανέλλη.

Διαβάστηκε...
© Grid Fox

"Διαβάστηκε…"

Θέατρο, μουσική και γέλιο συμπλέκονται στο έργο της Μαργαρίτας Στολίδη που παίρνει τον τίτλο του από τη λέξη που έχει γίνει συνώνυμο του διαδικτυακού ghosting. Ο Ρίνο Τζάνι σκηνοθετεί τους Ειρήνη Αγγελοπούλου, Μυρτώ Ασφή, Κωνσταντίνο Δημητρακάκη, Νικόλα Καλιδώνη, Στέφανο Καλτσή, Θανάση Καφενταράκη και τον Βαγγέλη Κουφάκο, σε μια ιστορία για την πολυπλοκότητα των φιλικών κι ερωτικών σχέσεων. (από 19/2, Red Jasper Cabaret Theatre)

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Έρως μονόπτερος ο πλάνης

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 90 '

Κείμενα, ποίηση, ταχυδακτυλουργικά κόλπα και αγαπημένα ελληνικά και ξένα τραγούδια διασκευασμένα για φωνή και κοντραμπάσο, συνθέτουν μια παράσταση για τον έρωτα, που ερμηνεύει μία ηθοποιός μέσα από είκοσι ρόλους. Αποσπάσματα από τον Πλούταρχο, την Σαπφώ, τον Ευριπίδη, τον Επίκουρο, τον Σαίξπηρ, τον Πούσκιν και τον Γρυπάρη, συνδυάζονται με πρωτότυπα κείμενα και συνθέτουν ένα απροσδόκητο «ερωτικό μενού».

Αθηνάς Παναγούλη, Επιτάφιος

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 75 '

Το έργο παρουσιάζει τον Αλέξανδρο Παναγούλη, την κορυφαία μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα, μέσα από τις αναμνήσεις της μητέρας του, σχολιάζοντας παράλληλα σημαντικότατα γεγονότα της πρόσφατης ελληνικής ιστορίας. Γιατί τα ερωτήματα δεν έχουν ακόμη απαντηθεί. Γιατί το αδίκημα της επταετίας κρίθηκε στιγμιαίο και όχι διαρκές. Γιατί οι μέρες είναι πονηρές. Γιατί ο χρόνος της ζωής μας τελειώνει. Γιατί όλοι έχουμε ανεξόφλητους λογαριασμούς με παρελθόντα δικά μας ή των γονιών μας. Εμφανείς είναι ακόμη οι πληγές μιας μνήμης εναργέστατης, που φέρει τα ίχνη των στιγμών όλων των χτύπων, που δόθηκαν στα σώματα και τις ψυχές ανθρώπων που αγωνίστηκαν για την Ελευθερία.

L’Homme et son pantalon

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 60 '

Ο Γάλλος ηθοποιός ερμηνεύει στη γαλλική γλώσσα τον εμβληματικό μονόλογο του Καμπανέλλη «Αυτός και το παντελόνι του» που όπως σημειώνει του αποκάλυψε τις χιουμοριστικές και τραγικές αποχρώσεις τις ανθρώπινης ύπαρξης.

Θα σε δω στον παράδεισο

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 90 '

Η Ρόουζ, μία θεατρική συγγραφέας αποσυρμένη πια στο εξοχικό της μαζί με την πιστή γραμματέα της, αναπολεί τις μέρες που ζούσε με τον έρωτα της ζωής της, τον Ουάλς, συγγραφέα με τεράστια καριέρα που την έχει στιγματίσει. Αν και εκείνος έχει πεθάνει εδώ και χρόνια, η Ρόουζ συνεχίζει να… ζει μαζί του. Οι άνθρωποι τριγύρω της δεν αντιλαμβάνονται την παρουσία του, μέχρι που -αναπόφευκτα- έρχεται η στιγμή που πρέπει να συνυπάρξουν στο ίδιο δωμάτιο μαζί του, εξαιτίας μιας ιδιαίτερης συνθήκης: ο νεαρός Τζον έρχεται για να ολοκληρώσει το τελευταίο και ημιτελές έργο του, υπό την καθοδήγηση του ίδιου μέσω της Ρόουζ.

Διαβάστηκε...

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 90 '

Το έργο σχολιάζει με χιούμορ την περιπλοκότητα των ερωτικών και των φιλικών σχέσεων, αλλά και τη δυσλειτουργία του σύγχρονου ανθρώπου να συνδεθεί ουσιαστικά με τους γύρω του.

Αυλαία Πολυχώρος

Β΄ Μεραρχίας & Κουντουριώτου

H.ug (Human underground) art space

Μελιταίων 14

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/05/2024

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.

Η Αναστασία Παπαστάθη σκηνοθετεί τους "Βρικόλακες"

Το σπουδαίο δράμα του Ίψεν θα δούμε την ερχόμενη σεζόν στο θέατρο Radar.

"Δον Κιχώτης": Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη και Θανάση Τσαλταμπάση σε καλοκαιρινή περιοδεία

Έναν πολυμελή θίασο, στον οποίο θα δούμε και τις Νάντια Κοντογεώργη και Παρθένα Χοροζίδου, ενορχηστρώνει ο Γιάννης Μπέζος στη μεγάλη θεατρική παραγωγή του καλοκαιριού που θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα το διαχρονικό έργο του Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από την πρώτη ανάγνωση.

"Farewell / Εν τόπω χλοερώ": Η ομάδα του "Nostalgia generation" ξαναχτυπά

Σε συνέχεια της περσινής sold-out παράστασης, οι Ντουθ φέρνουν το δεύτερο μέρος ενός ζωντανού sitcom που μιλά για τις ανεξάντλητες πιθανότητες και τις χαμένες ευκαιρίες των millennials.