"Απλή μετάβαση": Το μιούζικαλ των Ευαγγελάτου - Καραμουρατίδη επιστρέφει

Στο Θέατρο Ακροπόλ θα δούμε ξανά ανανεωμένη μετά από τέσσερα χρόνια την παράσταση του πρωτότυπου ελληνικού μιούζικαλ για τη ματαίωση μιας ολόκληρης γενιάς που έγινε talk of the town, σε σκηνοθεσία του Μίνωα Θεοχάρη.

Απλή Μετάβαση Επανάληψη Γιάννης Μπουρνιάς©

Το σύγχρονο ελληνικό μιούζικαλ των Γεράσιμου Ευαγγελάτου και Θέμη Καραμουρατίδη ανέβηκε για πρώτη φορά το 2019 στο Εθνικό Θέατρο, σημειώνοντας απανωτά sold out και αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές. Στις 9 Οκτωβρίου επιστρέφει για λίγες ακόμα παραστάσεις με ανανεωμένο καστ. Οι Μαρίζα Ρίζου, Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Κωνσταντίνος Γαβαλάς και Χαρά Κεφαλά θα βρεθούν ξανά μαζί στη σκηνή με τους νεοφερμένους Γιάννη Καπελέρη, Πέγκυ Μανωλά, Βασίλη Μηλιώνη και Αντιγόνη Ψυχράμη, για να ερμηνεύσουν τους οκτώ ήρωες που ετοιμάζουν και πάλι τις βαλίτσες τους για να συναντήσουν τα όνειρά τους, τους φόβους και τις ανασφάλειές τους, τα πιο ανομολόγητα συναισθήματά και όλα όσα μας δημιουργούν τάσεις φυγής. 

Η "Απλή μετάβαση" είναι το μιούζικαλ μιας ολόκληρης ματαιωμένης γενιάς που μεγάλωσε πιστεύοντας ότι θα αλλάξει τον κόσμο, αλλά συναντάει παντού εμπόδια. Το κείμενο υπογράφει ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος και τη μουσική ο Θέμης Καραμουρατίδης. Η πρώτη τους σύμπραξη για το θέατρο χάρισε για άλλη μια φορά τραγούδια που αγαπήθηκαν αμέσως (‘’Κάποιος να με σύρει’’, κ.ά.) και δυνατές ερμηνείες από έναν ξεχωριστό θίασο ηθοποιών και ερμηνευτών. Την σκηνοθεσία της παράστασης αναλαμβάνει ο Μίνως Θεοχάρης, που με την σύγχρονη θεατρική του ματιά έστησε μια πρωτότυπη σκηνική σύνθεση για τους ανθρώπους του σήμερα. 

Απλή Μετάβαση
Γιάννης Μπουρνιάς©

Η υπόθεση του μιούζικαλ "Απλή μετάβαση"

Κυριακή πρωί, άνοιξη, στον Διεθνή Αερολιμένα "Ελευθέριος Βενιζέλος". Οκτώ πρόσωπα στην αίθουσα αναμονής του αεροδρομίου, αποφασισμένα να εγκαταλείψουν την Ελλάδα για ένα αβέβαιο μέλλον στην Αγγλία, μοιράζονται τις ιστορίες, τους φόβους και την ανασφάλειά τους. Η πτήση καθυστερεί και όλοι τους έχουν αρκετό χρόνο για να γνωριστούν, να εξομολογηθούν τις σκέψεις τους, να αναπολήσουν, να επανεξετάσουν την απόφαση τους. Νέοι άνθρωποι, ανασφαλείς φιγούρες, φοβισμένοι και θυμωμένοι. Ψάχνουν μια νέα επαγγελματική ευκαιρία ή απλώς κυνηγούν την επιβίωση. Ο καθένας τους μια ξεχωριστή ιστορία. Κοινός παρονομαστής η ελπίδα ενός καλύτερου αύριο και η νοσταλγία του χαμένου ονείρου.

Απλή μετάβαση
Γιάννης Μπουρνιάς©

"Η "Απλή μετάβαση" έχει τη συνταγή "για να αρέσει": έχει χιούμορ, έχει συγκίνηση (κυρίως αυτή), έχει "αλήθεια", καθώς αποτυπώνει την πίκρα του ματαιωμένου νέου ανθρώπου που αγαπάει μεν τη χώρα του, αλλά έχει απηυδήσει μαζί της. Η μουσική και τα τραγούδια δυναμιτίζουν τη σκηνή και αγγίζουν το συναίσθημα, η δραματουργική ιδέα να χτιστεί η υπόθεση πάνω σε διαφορετικές προσωπικές ιστορίες είναι εύστοχη και κάποιες σκηνές είναι αληθινά απολαυστικές χάρη στην περιπαικτική τους ματιά για το τι εστί "σύγχρονη Ελλάδα"": διαβάζουμε στην κριτική του "α" για το πρώτο ανέβασμα της παράστασης

Τη διεύθυνση της ορχήστρας αναλαμβάνει ο Αντώνης Παλαμάρης. Τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει η Ηλένια Δουλαδίρη, τις χορογραφίες η Αμάλια Μπένετ, τους φωτισμούς ο Μίνως Θεοχάρης και το video mapping ο Κάρολος Πορφύρης.

Η προπώληση εισιτηρίων ξεκίνησε μέσω του more.com

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
02/05/2024

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.

Η Αναστασία Παπαστάθη σκηνοθετεί τους "Βρικόλακες"

Το σπουδαίο δράμα του Ίψεν θα δούμε την ερχόμενη σεζόν στο θέατρο Radar.

"Δον Κιχώτης": Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη και Θανάση Τσαλταμπάση σε καλοκαιρινή περιοδεία

Έναν πολυμελή θίασο, στον οποίο θα δούμε και τις Νάντια Κοντογεώργη και Παρθένα Χοροζίδου, ενορχηστρώνει ο Γιάννης Μπέζος στη μεγάλη θεατρική παραγωγή του καλοκαιριού που θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα το διαχρονικό έργο του Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από την πρώτη ανάγνωση.