Ο Σωτήρης Τσαφούλιας σκηνοθετεί τον Άρη Λεμπεσόπουλο και τη Ναταλία Τσαλίκη

Διαβάστε σε αποκλειστικότητα ποια παράσταση ετοιμάζει για την ερχόμενη σεζόν ο δημοφιλής σκηνοθέτης.

Σωτήρης Τσαφούλιας

Μετά τις άκρως επιτυχημένες παραστάσεις "Αινιγματικές παραλλαγές" (που συσκηνοθέτησε με τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη) και "Ο επισκέπτης", ο Σωτήρης Τσαφούλιας σκηνοθετεί ένα ακόμη έργο του Γάλλου συγγραφέα, Ερίκ Εμμανουέλ Σμιτ. Πρόκειται για το "Μικρά συζυγικά εγκλήματα" ένα έργο όπου, όπως και στις "Αινιγματικές παραλλαγές", ένας άνθρωπος  ανακαλύπτει τον άπειρα μυστηριώδη χαρακτήρα ενός άλλου. "Η διαφορά στα δύο έργα είναι ότι, στις "Αινιγματικές παραλλαγές", ο χαρακτήρας έρχεται αντιμέτωπος με την καταστροφή ως αποτέλεσμα της εμπειρίας του ενώ, στα "Μικρά συζυγικά εγκλήματα", η διαύγεια του χαρακτήρα του ενός του δίνει την δυνατότητα να αποδεχτεί τον άλλον και να δημιουργήσουν μια σχέση που είναι βέβαιη μέσα στην αβεβαιότητα του έρωτα", σημειώνει ο Σωτήρης Τσαφούλιας.

Ναταλία Τσαλίκη

Ο συγγραφέας εστιάζει στην αρχετυπική σχέση ενός παντρεμένου ζευγαριού και θέτει διαχρονικά και υπαρξιακά ερωτήματα που αφορούν στην έγγαμη συνύπαρξη:  "Πάντα περιμένουμε από τους άλλους να έχουν τις απαντήσεις που περιμένουμε από αυτούς και αυτή συνήθως είναι η πηγή του πόνου που προκαλούμε ο ένας στον άλλον στην αγάπη. Και αυτό γιατί στην αγάπη δεν δεχόμαστε τον άλλον ως μυστήριο που πρέπει απλά να αγαπηθεί γι’ αυτό που είναι αλλά ως γρίφο που θέλει αποκωδικοποίηση, ερμηνεία ή αλλαγή. Και το χειρότερο απ’ όλα συχνά αναγκάζουμε τους άλλους να πονούν εξαιτίας των δικών μας ανικανοποίητων επιθυμιών".

Τη μετάφραση υπογράφει η Λουίζα Μητσάκου και στους ρόλους των δύο συζύγων θα πρωταγωνιστήσουν η Ναταλία Τσαλίκη και ο Άρης Λεμπεσόπουλος. Τα σκηνικά είναι του Δημήτρη Πολυχρονιάδη, τα κοστούμια της Κατερίνας Παπανικολάου, η μουσική του Χρήστου Θάνου και οι φωτισμοί του Αλέκου Αναστασίου. Η πρεμιέρα προγραμματίζεται τον ερχόμενο Οκτώβριο στο θέατρο Μικρό Άνεσις.

Περισσότερες πληροφορίες

Μικρό Άνεσις

Λεωφ. Κηφισίας 14

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Τι είδαμε τελικά τη σεζόν 2023-24;

Νέες πρεμιέρες αναμένονται καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου, παρ’ όλα αυτά, καθώς την Κυριακή των Βαΐων κατέβασαν αυλαία οι περισσότερες παραστάσεις του χειμώνα, ο εθιμοτυπικός απολογισμός της σεζόν προσφέρει μια καλή εικόνα της.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
04/05/2024

"Τα 12 Κουπέ" για 12η χρονιά στο Τρένο στο Ρουφ

Το μοναδικό σιδηροδρομικό πολιτιστικό φεστιβάλ, το οποίο είναι αφιερωμένο στη σύγχρονη νεανική έκφραση και δημιουργία, έρχεται ξανά τον Μάιο στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο, με είσοδο ελεύθερη.

"Hard pop": Το νεό χορογραφικό έργο του Δημήτρη Μυτιληναίου συνδυάζει μουσική από 20 ποπ τραγούδια

Στο στούντιο PalmTree-MCA ανεβαίνει τον Μάιο μια παράσταση που αφορά στις πιθανές συγκλίσεις αλλά και στις εμφανείς αποκλίσεις μεταξύ του κλασικού μπαλέτου και του χορού στην ποπ κουλτούρα.

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.