Νίκος Ψαρράς και Μαρίνα Ασλάνογλου στις "Σκηνές από ένα γάμο" του Μπέργκμαν

Στο Δημοτικο Θέατρο Πειραιά οι δύο πρωταγωνιστές ερμηνεύουν, σε σκηνοθεσία της Έλενας Καρακούλη, ένα έργο-σημείο αναφοράς για τις συζυγικές σχέσεις.

Σκηνές από ένα γάμο Σπύρος Περδίου©

Στο έργο-σημείο αναφοράς για τις συζυγικές σχέσεις "Σκηνές από ένα γάμο” του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν πρωταγωνιστούν οι Νίκος Ψαρράς και Μαρίνα Ασλάνογλου από 21 Απριλίου στη Σκηνή Ωμέγα του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, σε σκηνοθεσία της Έλενας Καρακούλη. Η ικανότατη σκηνοθέτιδα υπογράφει και τη μετάφραση του σπαρακτικού αριστουργήματος που γράφτηκε ακριβώς 50 χρόνια πριν, αρχικά ως τηλεοπτική σειρά και έπειτα ως κινηματογραφική ταινία με παγκόσμια επιτυχία. "Χρειάστηκαν δυόμισι μήνες για να γράψω αυτές τις σκηνές. Μου πήρε μια ολόκληρη ενήλικη ζωή για να τις ζήσω" έχει πει ο Μπέργκμαν. 

Σκηνές από ένα γάμο
Σπύρος Περδίου©

Πράγματι, η ιστορία της Μαριάννε και του Γιόχαν αποτυπώνει με αδυσώπητη ειλικρίνεια και σχεδόν ντοκουμενταρίστικο ρεαλισμό τα στάδια της φθοράς και της παρακμής μιας συζυγικής σχέσης. Ανάμεσα σε στοίβες πραγμάτων και λίστες υποχρεώσεων, οι πρωταγωνιστές σκουπίζουν τα προβλήματά τους κάτω από το χαλί, ανοίγοντας την πόρτα στη φθορά, την πλήξη, την απιστία, τη σύγκρουση και τέλος τον αποχαιρετισμό. 

Σκηνές από ένα γάμο
Σπύρος Περδίου©

Κρατώντας την δομή και τους υπέροχα ειρωνικούς τίτλους των "σκηνών", η Έλενα Καρακούλη σκηνοθετεί το δημοφιλές έργο σε μια παράσταση για το υπαρξιακό πεδίο συνάντησης, αλλά και σύγκρουσης με τον άλλον.

Σκηνές από ένα γάμο
Σπύρος Περδίου©

Την πρωτότυπη μουσική σύνθεση και το βίντεο υπογράφει η Violet Louise, τους φωτισμούς ο Νίκος Βλασόπουλος, τα σκηνικά η Αλέγια Παπαγεωργίου, τα κοστούμια η Βασιλική Σύρμα και την κίνηση η Φαίδρα Σούτου. Στο βίντεο της παράστασης συμμετέχει η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη. 

Σκηνές από ένα γάμο
Σπύρος Περδίου©
Οι Νίκος Ψαρράς και Μαρίνα Ασλάνογλου με τη σκηνοθέτιδα Έλενα Καρακούλη

Προπώληση εισιτηρίων μέσω viva.gr
 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Studio new star art cinema: Αυτές είναι οι τελευταίες παραστάσεις της θεατρικής σκηνής του Δήμου Αβδελιώδη

Ένα έργο στα αρχαία ελληνικά και μία σύνθεση διηγημάτων του Παπαδιαμάντη είναι οι δύο παραγωγές του χώρου οι οποίες κατεβάζουν σύντομα αυλαία.

Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει Βιζυηνό στις τελευταίες Παραβάσεις της σεζόν στο ΚΠΙΣΝ

Η σειρά θεατρικών αναλογίων του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος" ολοκληρώνεται με τη σκηνική ανάγνωση του έργου - ύμνος του Γεώργιου Βιζυηνού στον άνθρωπο και τη φιλία.

Το "Καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς" κατεβάζει αυλαία

Λίγες παραστάσεις απομένουν ακόμη για την επιτυχημένη θεατρική μεταφορά του ομότιτλου βιβλίου του Χρόνη Μίσσιου στο Σύγχρονο Θέατρο, σε σκηνοθεσία Σοφίας Καραγιάννη.

"Reunion the musical": Μαντώ, Πωλίνα, Βόσσου, Μπίγαλης και Αγγέλου στο νέο μιούζικαλ της Θέμιδος Μαρσέλλου

Η νέα παράσταση της σκηνοθέτριας των λαμπερών παραγωγών έρχεται τον Μάιο στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, με ένα υπέροχο καστ στους ρόλους πέντε διαφορετικών ανθρώπων που ενώνονται από μια διαθήκη.

Έτοιμοι για το Athens Comedy Festival 2024;

Η γιορτή γέλιου της πόλης επανέρχεται στις 30 Μαΐου στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος". 4 μέρες σε 4 αίθουσες, με περισσότερες από 30 παραστάσεις και περισσότερους από 80 κωμικούς.

Φεστιβάλ Αθηνών: Τι θα δούμε στη φετινή γιορτή του καλοκαιριού

Στην Πειραιώς 260, στα αρχαία θέατρα της Επιδαύρου αλλά και σε άλλους χώρους, θεατρικούς και μη, δίνουμε το καθιερωμένο ραντεβού μας με το Φεστιβάλ Αθηνών. Εμείς χαρτογραφήσαμε το θεατρικό και χορευτικό του πρόγραμμα και σας δίνουμε μια πρώτη γεύση.