Η "Βελανιδιά" είναι μια τολμηρή θεατρική πρόκληση με έναν διαφορετικό καλεσμένο κάθε βράδυ

Σε κάθε παράσταση ένας διαφορετικός guest star ανεβαίνει στη σκηνή του Bios χωρίς πρόβα και έρχεται αντιμέτωπος με την υπνωτίστρια Μαρίνα Αργυρίδου.

Η Βελανιδιά © Ελίνα Γιουνανλή

Η "Βελανιδιά", ένα έργο που έχει παιχτεί σε πάνω από είκοσι χώρες από τον βραβευμένο συγγραφέα και ηθοποιό Τιμ Κράουτς με τη συμμετοχή καλλιτεχνών όπως οι Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, Κάθριν Χάντερ, Τιμ Μπλέικ Νέλσον, Λόρι Άντερσον, Αλάνις Μορισέτ, ανεβαίνει στη σκηνή του Bios από τις 30 Ιανουαρίου, σε σκηνοθεσία του Ανδρέα Ανδρέου με την ηθοποιό Μαρίνα Αργυρίδου. Για την ελληνική παράσταση, συμπράττει ένα απροσδόκητο μείγμα εκλεκτών καλεσμένων, μεταξύ των οποίων ηθοποιοί, μουσικοί, περφόρμερ και ένας ινδολόγος. 

Η Βελανιδιά
© Ελίνα Γιουνανλή

Η υπόθεση

Ο Άντυ χάνει την κόρη του σε τροχαίο ατύχημα. Από τότε, τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Η ζωή του μοιάζει με θεατρικό έργο, στο οποίο πρέπει να συνεχίσει να παίζει χωρίς να ξέρει τα λόγια. Εκείνη που οδηγούσε το αυτοκίνητο είναι επαγγελματίας Υπνωτίστρια. Από το ατύχημα και μετά, έχει χάσει το ταλέντο της. Οι παραστάσεις της είναι για κλάματα. Οι δυο τους έρχονται αντιμέτωποι, όταν ο Άντυ σηκώνεται ως εθελοντής στο σόου της. Και αυτή τη φορά, στ’ αλήθεια δεν ξέρει τα λόγια.

Η βελανιδιά
Ελίνα Γιουνανλή©

Κάθε βράδυ ένας διαφορετικός καλεσμένος ανεβαίνει στη σκηνή χωρίς πρόβα, χωρίς να έχει διαβάσει το κείμενο και χωρίς να έχει την παραμικρή ιδέα τι πρόκειται να ακολουθήσει. Συναντιέται επιτόπου με τη Μαρίνα Αργυρίδου και μαζί πρωταγωνιστούν σε μια τολμηρή θεατρική πρόκληση, όπου τα όρια της πραγματικότητας συνεχώς μεταβάλλονται. Ο Ανδρέας Ανδρέου επανέρχεται στη σκηνή του Bios, σκηνοθετώνταςμία απροσδόκητη ιστορία εξαπάτησης, απώλειας και συμφιλίωσης, δοσμένη με χιούμορ, τρέλα και ευαισθησία.

Δίπλα στην "Υπνωτίστρια" Μαρίνα Αργυρίδου, το ρόλο του Άντι ερμηνεύουν οι καλεσμένοι:

30/1: Ιώκο Ιωάννης Κοτίδης
31/1: Χάρης Τζωρτζάκης
6/2: Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη
7/2: Στρατής Χατζησταματίου
13/2: Τάνια Τσανακλίδου
14/2: Αλέξανδρος Σφακιανάκης
20/2: Μίλτος Πασχαλίδης
21/2: Μιχάλης Μητρούσης
27/2: Αθηνά Μαξίμου
28/2: Έλενα Τοπαλίδου
6/3: Γιάννης Νιάρρος
7/3: Γιάννης Στάνκογλου
13/3: Άννα Μάσχα
14/3: Μάρθα Φριντζήλα
20/3: Ελένη Κοκκίδου
21/3: Σοφία Κόκκαλη
27/3: Ιώβη Φραγκάτου
28/3: Νίκος Χατζόπουλος
3/4: Δημήτρης Δρόσος
4/4: Δήμητρα Γαλάνη

Προπώληση μέσω viva.gr

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Η βελανιδιά

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 75 '

Ο Άντι συμμετέχει ως εθελοντής στην παράσταση της υπνοτίστριας που ευθύνεται για το θάνατο της κόρης του. Συμμετέχει ένας διαφορετικός guest καλλιτέχνης κάθε βραδιά στον ρόλο του πατέρα: Ι.-Ιωάν. Κοτίδης (30/1), Χ. Τζωρτζάκης (31/1), Χρ. Χειλά-Φαμέλη (6/2), Στρ. Χατζησταματίου (7/2), Τ. Τσανακλίδου (13/2), Αλ. Σφακιανάκης (14/2), Μ. Πασχαλίδης (20/2), Μ. Μητρούσης (21/2), Αθ. Μαξίμου (27/2), Έλ. Τοπαλίδου (28/2), Γ. Νιάρρος (6/3), Γ. Στάνκογλου (7/3), Άν. Μάσχα (13/3), Μ. Φριντζήλα (14/3), Ελ. Κοκκίδου (20/3), Σ. Κόκκαλη (21/3), Ι. Φραγκάτου (27/3), Ν. Χατζόπουλος (28/3), Δ. Δρόσος (3/4), Δ. Γαλάνη (4/4).

Bios

Πειραιώς 84

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ο Ανδρέας Πασπάτης είναι "Σόλο" στην τοποθεσία Άβατον

Αφού μας εξήγησε πώς είναι να μένεις μόνος στο "Διαβάστηκε", ο τίτλος "Σόλο" ήταν ουσιαστικά αναμενόμενος για νέα του παράσταση.

Δύο θιασαρχίνες σε νέες παραστάσεις

Η Μαίρη Ραζή στο θέατρο Πρόβα και η Μαίρη Ιγγλέση στο θέατρο "Ελεύθερη έκφραση"

Ρεπορτάζ: Γόνιμο ή άγονο το περιβάλλον που διαμορφώνεται γύρω από το Προεδρικό Διάταγμα 85 για τους απόφοιτους δραματικών σπουδών;

Την ώρα που οι κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών είναι σε εξέλιξη, η κυβέρνηση κάνει τους δικούς της χειρισμούς για να λύσει ή να εξομαλύνει την κατάσταση γύρω από το Προεδρικό Διατάγμα 85/2022, το οποίο αναγνωρίζει στους αποφοίτους δραματικών σχολών προσόντα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Είναι εύκολο να υπάρξει λύση και μάλιστα οριστική;

"Ποιος κρατάει το φανάρι": Πρωτότυπη θεατρική ξενάγηση στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Ανακαλύπτουμε ένα σπάνιο βιομηχανικό μνημείο και την ιστορία του με διαδραστικό και διασκεδαστικό τρόπο.

"Axis Mundi - Το τελευταίο δέντρο": Το πρώτο οικολογικό μήνυμα στην ιστορία της ανθρωπότητας

Μία περφόρμανς για τις ολέθριες συνέπειες της ανθρώπινης αλαζονείας και της από-ιεροποίησης της φύσης.

O Γιάννης Χουβαρδάς λύνει την "Παρεξήγηση"

Την "Παρεξήγηση" σκηνοθετεί ο Γιάννης Χουβαρδάς στη σκηνή του Θεάτρου Τέχνης και, υπό τους ήχους της μουσικής που ερμηνεύει ζωντανά επί σκηνής ο Blaine L. Reininger, δίνει στην απίθανη ιστορία του Αλμπέρ Καμί μια μυστηριώδη, σχεδόν μεταφυσική χροιά. Η Μαριάννα Κάλμπαρη μετέφρασε το έργο και πρωταγωνιστεί πλαισιωμένη από ένα πολλά υποσχόμενο καστ.