"Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών": Πρώτες φωτογραφίες από την παράσταση

Η ταινία-θρύλος αποκτά θεατρική μορφή από τον σκηνοθέτη Κωνσταντίνο Ασπιώτη στη σκηνή του θεάτρου Βρετάνια.

Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών Χρήστος Συμεωνίδης©

Μέσα στην τεχνοκρατική εποχή μας ο "Κύκλος των χαμένων ποιητών" επιβεβαιώνει πως ακόμα κι αν οι ποιητές χάνονται, ο κύκλος που έχουν δημιουργήσει με θάρρος και ευαισθησία, με πάθος και αγωνία, παραμένει. Για όλους αυτούς τους λόγους αποφάσισε να μεταφέρει στη θεατρική σκηνή του Βρετάνια την θρυλική ταινία ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Κωνσταντίνος Ασπιώτης, σε σενάριο του Τομ Σούλμαν, ο οποίος υπογράφει και τη θεατρική διασκευή. Για τον εμβληματικό ρόλο του αντικομφορμιστή καθηγητή φιλολογίας Τζον Κίτινγκ, που στην ταινία ερμήνευσε μοναδικά ο Ρόμπιν Γουίλιαμς, επέλεξε τον Άκη Σακελλαρίου.

Ο Τάσος Χαλκιάς ερμηνεύει το ρόλο του συντηρητικού διευθυντή Νόλαν και ο Σπύρος Τσεκούρας αυτόν του τραγικού πατέρα κύριου Πέρι. Τους μαθητές, τον πυρήνα του έργου συνθέτει ένας θίασος ταλαντούχων ηθοποιών της νέας γενιάς: Πάνος Ζυγούρος, Θοδωρής Θεοδωρακόπουλος, Νικόλας Παπαϊωάννου, Θησέας Παπαπαναγιώτου, Στέφανος Παπατρέχας, Σταύρος Τσουμάνης, Τάσος Τυρογαλάς, Αλέξανδρος Τωμαδάκης, Ειρήνη Λαφαζάνη, Λυδία Στέφου.

Η μετάφραση είναι της Νικολέτας Κοτσαηλίδου, η πρωτότυπη μουσική σύνθεση της Μαρίζας Ρίζου, τα σκηνικά της Αρετής Μουστάκα, τα κοστούμια της Ηλένιας Δουλαδίρη, οι φωτισμοί της Ζωής Μολυβδά-Φαμέλη και η κίνηση της Φαίδρας Νταιόγλου.

Διαβάστε Επίσης

Δείτε πρώτες φωτογραφίες από την παράσταση
 

Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών
Χρήστος Συμεωνίδης©

Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών
Χρήστος Συμεωνίδης©

Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών
Χρήστος Συμεωνίδης©

Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών
Χρήστος Συμεωνίδης©

Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών
Χρήστος Συμεωνίδης©

Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών
Χρήστος Συμεωνίδης©

Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών
Χρήστος Συμεωνίδης©

Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών
Χρήστος Συμεωνίδης©

Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών
Χρήστος Συμεωνίδης©

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ο κύκλος των χαμένων ποιητών

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 120 '

Ο αντικομφορμιστής καθηγητής φιλολογίας και υπέρμαχος της ελευθερίας, Τζον Κίτινγκ, φέρνει τα πάνω-κάτω στην αυστηρή ακαδημία αρρένων του Γουέλτον, αλλάζοντας τη ζωή των μαθητών.

Βρετάνια

Πανεπιστημίου 7

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ο Ανδρέας Πασπάτης είναι "Σόλο" στην τοποθεσία Άβατον

Αφού μας εξήγησε πώς είναι να μένεις μόνος στο "Διαβάστηκε", ο τίτλος "Σόλο" ήταν ουσιαστικά αναμενόμενος για νέα του παράσταση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/02/2023

Δύο θιασαρχίνες σε νέες παραστάσεις

Η Μαίρη Ραζή στο θέατρο Πρόβα και η Μαίρη Ιγγλέση στο θέατρο "Ελεύθερη έκφραση"

Ρεπορτάζ: Γόνιμο ή άγονο το περιβάλλον που διαμορφώνεται γύρω από το Προεδρικό Διάταγμα 85 για τους απόφοιτους δραματικών σπουδών;

Την ώρα που οι κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών είναι σε εξέλιξη, η κυβέρνηση κάνει τους δικούς της χειρισμούς για να λύσει ή να εξομαλύνει την κατάσταση γύρω από το Προεδρικό Διατάγμα 85/2022, το οποίο αναγνωρίζει στους αποφοίτους δραματικών σχολών προσόντα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Είναι εύκολο να υπάρξει λύση και μάλιστα οριστική;

"Ποιος κρατάει το φανάρι": Πρωτότυπη θεατρική ξενάγηση στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Ανακαλύπτουμε ένα σπάνιο βιομηχανικό μνημείο και την ιστορία του με διαδραστικό και διασκεδαστικό τρόπο.

"Axis Mundi - Το τελευταίο δέντρο": Το πρώτο οικολογικό μήνυμα στην ιστορία της ανθρωπότητας

Μία περφόρμανς για τις ολέθριες συνέπειες της ανθρώπινης αλαζονείας και της από-ιεροποίησης της φύσης.

O Γιάννης Χουβαρδάς λύνει την "Παρεξήγηση"

Την "Παρεξήγηση" σκηνοθετεί ο Γιάννης Χουβαρδάς στη σκηνή του Θεάτρου Τέχνης και, υπό τους ήχους της μουσικής που ερμηνεύει ζωντανά επί σκηνής ο Blaine L. Reininger, δίνει στην απίθανη ιστορία του Αλμπέρ Καμί μια μυστηριώδη, σχεδόν μεταφυσική χροιά. Η Μαριάννα Κάλμπαρη μετέφρασε το έργο και πρωταγωνιστεί πλαισιωμένη από ένα πολλά υποσχόμενο καστ.

"O Υπέροχος Γκάτσμπι" συνεχίζεται μέχρι τον Μάρτιο

Η θεατρική διασκευή του μυθιστορήματος-σταθμού για την αμερικανική λογοτεχνία παίρνει παράταση στη σκηνή του Αγγέλων Βήμα.